سکه 10.4 میلیون شد
گروه بانک و بیمه | محسن شمشیری|
قیمت دلار در بازار آزاد به ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان رسید و قیمت یورو 29 هزار و 400 تومان و درهم امارات 6 هزار و 820 تومان اعلام شده است. دلار در صرافیهای بانکی یکشنبه، ۲۲ فروردین با ۳۶ تومان افزایش در مقایسه با روز کاری گذشته به رقم ۲۴ هزار و ۲۸۸ تومان رسید.قیمت فروش یورو با کاهش ۷۰ تومانی نسبت به قیمتهای پایانی روز گذشته ۲۸ هزار و ۵۱۳ تومان شد.قیمت خرید هر دلار ۲۳ هزار و ۸۰۷ تومان و نرخ خرید هر یورو نیز ۲۷ هزار و ۹۴۹ تومان بود.علاوه بر این، نرخ خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۴ هزار و ۵۷ تومان و نرخ فروش آن ۲۴ هزار و ۲۹۸ تومان اعلام شد. همچنین نرخ یورو در این بازار ۲۸ هزار و ۲۰۰ تومان و نرخ فروش آن نیز ۲۸ هزار و ۴۸۲ تومان اعلام شد.
براساس این گزارش، در سامانه سنا در روز معاملاتی روز شنبه، هر یورو به قیمت ۲۸ هزار و ۳۹۳ تومان و هر دلار ۲۴ هزار و ۱۳۴تومان به فروش رسید.همچنین روز کاری گذشته در سامانه نیما، حواله یورو به قیمت ۲۷ هزار و ۶۷۴ تومان فروخته و حواله دلار به قیمت ۲۲ هزار و ۹۵۲ تومان معامله شد.
کاهش ۲۰ هزار تومانی قیمت سکه
هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار تهران با کاهش ۲۰ هزار تومانی نسبت به روز کاری شنبه به رقم ۱۰ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان رسید.سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد. نیمسکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، ربع سکه سه میلیون و ۹۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی هم ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت خورد.علاوه بر این، در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۳۷ هزار تومان رسید. هر مثقال طلا نیز به قیمت چهار میلیون و ۴۹۶ هزار تومان معامله شد. اونس جهانی طلا نیز یکهزار و ۷۴۴ دلار و ۳۲ سنت فروخته شد.گفتنی است، به دلیل موج جدید کرونا و اعلام شرایط قرمز در تهران، بازار طلا و جواهر تهران نیز به مدت 2 هفته تعطیل اعلام شده است؛ قیمتهای درج شده در این خبر نیز با استناد به نرخهای اعلامی از سوی اتحادیه طلا و جواهر است.نوسان قیمت در بازار ارز درحالی رخ داده که در تعطیلات نوروز، با تلاش سفته بازان، قیمت دلار به مرز 26 هزار تومان هم رسیده بود اما انتشار خبرهای مربوط به مذاکرات هستهای و ... باعث عقبنشینی دلار از این سطح قیمتی شده است.
به اعتقاد کارشناسان دو باور در بازار ارز وجود دارد که موجب نوسانات قیمتی میشود، نخست اینکه با مذاکره و بازگشت به برجام و ... قیمت ارز کاهش چشمگیری خواهد داشت و دوم اینکه حتی مذاکره هم نمیتواند مانع از واقعیات موجود اقتصاد ایران شود و امکان کاهش چشمگیر قیمت ارز وجود ندارد و نهایتا دلار در کانال 23-22 هزار تومان جا خوش میکند.در صرافیهای بانکی قیمت دلار و یورو نسبت به روز کاری قبل کاهش یافته است؛ برهمین اساس، قیمت فروش دلار 24 هزار و 192 تومان و قیمت خرید دلار از مردم 23 هزار و 713 تومان تعیین شده است. قیمت فروش یورو نیز معادل 28 هزار و 381 تومان و قیمت خرید یورو نیز 27 هزار و 819 تومان اعلام شده است.نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافیهای بانکی و بازار متشکل ارزی متغیر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر میکند.
قیمت بیت کوین از ۶۰ هزار دلار گذشت
بیت کوین برای اولین بار طی یک ماه گذشته از مرز ۶۰ هزار دلار گذشت و به ۶۱۷۱۲ دلار رسید.قیمت بیت کوین در اولین ساعات روز شنبه به بالاترین رقم 61712 دلار رسید و اتر هم بالاترین رقم 2190 دلار را تجربه کرد. بزرگترین ارز مجازی دنیا برای اولین بار طی یک ماه گذشته از مرز 60 هزار دلار گذشت. بیت کوین هفتههاست بین 52 تا 59 هزار دلار معامله میشود. ارزش بیت کوین در اواسط ماه مارس به بالاترین رقم 60900 دلار رسید و پس از آن دوباره به محدوده 50 تا 59 دلار بازگشت.در این میان، اتر، دومین ارز مجازی بزرگ دنیا از نظر ارزش بازار، چند روز پس از اینکه برای اولین بار از 2100 دلار گذشته بود، حالا به 2200 دلار رسیده است.این افزایش قیمتها چند روز قبل از آن صورت گرفته که صرافی ارز دیجیتال کوین بیس تجارت در نزدک را آغاز کند. این اتفاق نشان از بلوغ بازار ارز مجازی است.طرفداران بیت کوین خوشبین هستند که یک صندوق قابل معامله در بورس بارویکرد ارزهای دیجیتال در 2021 تصویب شود.
دلار بالا رفت
پس از چهار ریزش متوالی، دلار دست به پیشروی مقابل بیشتر ارزها زد.در حالی که انتظار میرود رشد اقتصادی بیشتر کشورهای جهان در سال جاری به میزان قابل توجهی بهتر از ارقام ناامیدکننده فصل قبل باشد، نتیجه ارزیابی صورت گرفته توسط دانشگاه اقتصاد روسیه نشان میدهد رهایی کامل اقتصاد جهانی از پیامدهای کرونا و بازگشت سطوح تولید به زمان قبل از آغاز بحران تا پایان امسال محقق نخواهد شد و با توجه به آغاز موج جدیدی از شیوع بیماری در بسیاری از کشورهای جهان، روی زنجیره تامین و به تبع آن روی نرخ رشد اقتصادی کشورها در سال آینده تاثیر منفی خواهد داشت. این گزارش از تشدید قرنطینهها و یکسان نبودن میزان توزیع واکسن در کشورها از ریسکهای جدید کرونا نام برده است. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات دیروز با ۰.۱۳ درصد افزایش نسبت به روز گذشته آن در سطح ۹۲.۱۸ واحد بسته شد.در تازهترین دور از معاملات، پوند با ۰.۱۶ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۷۰ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۶ درصد پایین رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۹ به ۱.۱۹۰ دلار رسید.در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۱۷ درصد افزایش به ۱۰۹.۶۹۹ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۱۲ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۵۵۳ یوان چین اعلام شد. صندوق بین المللی پول از بانکهای مرکزی در سراسر جهان خواست تا به خاطر کمک به تقویت رشد اقتصادی خود و جهان در میان مدت، در انتخاب سیاستهای حمایتی خود نهایت دقت را خرج دهند چرا که اشتباه در این زمینه میتواند زمینه ساز نوسانات مالی و ریسکهای جدیدی برای بازارهای پولی و مالی شود. این در حالی است که با توجه به باقی ماندن رشد اقتصادی در سطح ضعیف، بانکهای مرکزی بر سر دوراهی افزایش مجدد نرخ بهره و انضباط بیشتر مالی برای مقابله با تورم و یا حفظ نرخهای بهره در سطوح پایین کنونی قرار دارند.افزایش پیاپی بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله وزارت خزانه داری آمریکا باعث شد تا رابرت کاپلان- رییس دفتر منطقهای فدرال رزرو در دالاس- به معامله گران اطمینان دهد با بازگشت تدریجی فعالیتهای اقتصادی به سطح قبل از کرونا، وضعیت بازار اوراق قرضه نیز سر و سامان بگیرد. کاپلان افزایش اخیر بازدهی اوراق را نشانهای از سلامت بازارهای مالی آمریکا دانست و افزود: به هیچ وجه چیزی برای نگرانی وجود ندارد. با توجه به روند خوب واکسیناسیون و احیای تقاضا، پیش بینی ما این است که امسال رشد اقتصادی خوبی داشته باشیم. بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله وزارت خزانه داری آمریکا هفته گذشته برای نخستین بار در یک سال اخیر از ۱.۷۵ درصد عبور کرد.
با ادامه فاصله گرفتن صادرات از واردات بزرگترین اقتصاد جهان، کسری تراز حساب تجاری آمریکا در ماه فوریه با رسیدن به ۷۱.۱ میلیارد دلار به بالاترین سطح تاریخی ماهانه ثبت شده خود رسید. این کسری که ۳.۳ میلیارد دلار بیشتر از کسری ثبت شده ماه قبل و ۰.۶ میلیارد دلار بیشتر از سطح مورد انتظار بود پس از آن رقم خورد که مجموع رقم صادرات آمریکا در این ماه با کاهش ۲.۶ درصدی نسبت به ماه قبل به ۱۸۷.۳ میلیارد دلار رسید. از طرف دیگر واردات نسبت به ماه قبل تنها ۰.۷ درصد کم شد و به ۲۵۸.۳ میلیارد دلار رسید. با افزایش سرعت واکسیناسیون در آمریکا، شاخص خوشبینی به اقتصاد این کشور در ماه آوریل به ۵۶.۴ واحد رسید که این رقم در مقایسه با ماه قبل از آن ۱.۸ واحد افزایش نشان میدهد. همچنین شاخص شش ماهه چشمانداز اقتصادی آمریکا که بیانگر رویکرد فعالان اقتصادی نسبت به افق اقتصادی میان مدت این کشور است نیز طی این مدت با افزایش قابل توجه ۵.۱ درصدی به ۵۵.۹ درصد رسید. آمریکا اکنون به نخستین کشوری در جهان تبدیل شده که بیش از ۱۰۰ میلیون نفر از جمعیت خود را واکسینه کرده است. این روند تا پایان امسال تکمیل میشود.سخنان وزیر خزانه داری آمریکا بار دیگر نگرانیها از طولانیتر شدن پیامدهای ویروس کرونا را افزایش داده است. ژانت یلن با بیان اینکه در همکاری با صندوق بین المللی پول و بانک جهانی از کشورها خواهد خواست تا در روند احیای رشد اقتصادی جهان مشارکت فعالتری داشته باشند، افزود: هنوز برای آنکه بگوییم بر همهگیری غلبه کرده ایم خیلی زود است. یلن افزود: تنها به کمک یک سیستم مالیاتی پایدار میتوانیم از تامین مالی لازم برای پاسخ گویی به نیازهای اساسی اقتصاد در زمان مواجهه با بحرانهای این چنینی مطمئن باشیم. شمار مرگ و میرها در نتیجه ابتلا به نوع جهش یافته ویروس کرونا در اروپا و بسیاری از کشورهای دیگر به سرعت رو به افزایش است. در فرانسه دولت رفت و آمد از ساعت هفت عصر به بعد را ممنوع اعلام کرده و در هلند و بلژیک، پلیس با مخالفان ادامه قرنطینه درگیر شده است. در انگلیس نیز پس از گزارش هفت مورد مرگ پس از دریافت واکسن استرا زنکا، استفاده از آن به حال تعلیق درآمده است. کارشناسان هشدار دادهاند که ادامه این روند روی ورود سرمایههای جدید به چرخه فعالیتهای اقتصادی تاثیر منفی جدی خواهد داشت.
همان طور که پیشتر انتظار میرفت، نرخ بیکاری بزرگترین اقتصاد جهان تا پایان ماه مارس باز هم کاهشی شد و رقم ۶.۰ درصد را ثبت کرد. این نرخ بیکاری که ۰.۲ درصد کمتر از ماه قبل بوده، کمترین نرخ بیکاری این کشور در طول ۱۲ ماه اخیر است. از آوریل پارسال که نرخ بیکاری آمریکا با رسیدن به ۱۴.۸ درصد رکوردشکنی کرد، روند نزولی نرخ بیکاری آمریکا ادامه داشته است. طی این مدت شمار جمعیت بیکاران با کاهشی محسوس نسبت به ماه قبل به ۹ میلیون و ۷۱۰ هزار نفر کاهش پیدا کرد که ۱۸۴ هزار نفر کمتر از ماه قبل است.