رویداد

۱۴۰۰/۰۲/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۷۹۰۸

تراکنش‌های کمتر از 500  میلیون تومان مشمول مالیات نمی‌شود

طبق بخشنامه جدید سازمان مالیاتی، تراکنش‌های بانکی کمتر از ۵ میلیارد تومان در سال ۹۴ که تاکنون رسیدگی نشده است مشمول مالیات نمی‌باشد. معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی در بخشنامه‌ای در خصوص رسیدگی به تراکنش‌های بانکی سال 94، اعلام کرد: تراکنش‌های بانکی سال 94 با جمع گردش بستانکار بررسی و پالایش شده کمتر از پنجاه میلیارد ریال که تاکنون مورد رسیدگی واقع نشده، مشمول رسیدگی مالیاتی نمی‌باشند.

کاهش نرخ سود بانکی تضمینی برای رونق بورس نیست

محسن علیزاده کارشناس اقتصادی گفت: اگر نرخ سود بانکی کاهش یابد ممکن است به بازارهای دیگر تمایل بیشتری داشته باشد و تضمینی وجود ندارد که کاهش نرخ سود بانکی موجب رونق بازار سرمایه شود. عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با ایبِنا اظهار کرد: رمز ارزها اکنون به بازاری جذاب برای دارندگان نقدینگی بدل شده‌اند و البته ممکن است که سرمایه آنها در این بازار مجازی هم از دست برود بنابراین با کاهش نرخ سود بانکی بازار رمز ارزها می‌تواند مقصد بخشی از نقدینگی باشد که احتمال خروج از بانک‌ها را خواهد داشت. وی افزود: باید ابتدا سران سه قوه راهکارهایی را که می‌تواند به خروج از وضعیت کنونی کمک کند بررسی کنند و همه وزارتخانه‌ها مکلف به حمایت از بازار سرمایه شوند به‌طور مثال وزارت نفت تکلیفی را برای خوراک پالایشگاه‌ها در نظر بگیرد و وزارت صمت از قیمـت‌گذاری خودرو، فولاد و سایر کالاهای صنعتی جلوگیری کند.همچنین قوه قضاییه باید حمایت خود را اعلام کند و با کسانی که سرمایه مردم را به خطر انداخته‌اند برخورد کند و دادگاهی ویژه برای رسیدگی به پرونده آنها تشکیل دهد. مجلس نیز باید اعلام آمادگی کند تا با قید فوریت هر آنچه که به نفع بازار سرمایه است را تدوین یا اصلاح کند. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: ایجاد اعتماد به بازار بورس باید پیش از کاهش نرخ سود بانکی انجام شود تا بتواند زمینه هدایت احتمالی سپرده‌های بانکی به بازار سرمایه را فراهم کند و منتج به افزایش تولید در شرکت‌ها شود. متاسفانه در سال‌های گذشته هم که بازار سرمایه رونق مناسبی داشت، تولید رونق لازم را نداشته است و هیچ پتروشیمی یا پالایشگاه جدیدی در کشور ایجاد نشده است. قرار نیست با سرمایه‌های مردمی که به بازار بورس هدایت شده‌اند، حقوق و دستمزد معوق پرداخت کرد و باید تبدیل به تولید شوند.

تراکنش‌های بدون کد و شناسه ملی برگشت می‌خورد

از امروز تراکنش‌های بدون کد ملی شخص حقیقی و شناسه ملی شخص حقوقی در «پایا» برگشت می‌خورد. به گزارش ایسنا، یکی از مهم‌ترین پروژه‌های بانک مرکزی در راستای ارتقای شفافیت، سامانه «نهاب» است که تخصیص شماره شناسایی منحصر به فرد برای هر یک از افراد جامعه را در شبکه بانکی میسر می‌کند و در این زمینه، کدملی اشخاص حقیقی، شناسه ملی اشخاص حقوقی و کد فراگیر اتباع خارجی باید به شبکه بانکی اعلام شود. با اجرای این پایگاه داده در بانک مرکزی، تراکنش‌های افرادی که این کد را ندارند به تدریج محدود و متوقف می‌شود، این کار در بهمن ماه سال گذشته با تراکنش‌های ساتنا آغاز شد و از امروز در تراکنش‌های پایا اجرا می‌شود که در مراحل بعدی گسترش پیدا خواهد کرد. بدین منظور، افراد حقیقی یا حقوقی که کدملی یا شناسه ملی خود را به بانک اظهار نکرده باشند، نمی‌توانند از این خدمت بهره‌مند شوند. همچنین، این اقدام تاثیری بر فعالیت مشتریانی که اطلاعات هویتی ایشان نزد بانک‌ها موجود است، نخواهد داشت و باید بانک‌ها برای ثبت کد شهاب و ثبت حساب‌ها در بانک مرکزی اقدام کنند.  گفتنی است؛ پایایک سیستم تبادل اطلاعات بانکی است که به بانک‌ها اجازه می‌دهد تمامی تبادلات بین بانکی مشتریان خود را به صورت الکترونیکی انجام دهند. کاربرد اصلی این سامانه، مکانیزه کردن پرداخت‌های خرد بین بانکی با تعداد انبوه برای مشتریان است که پس از تکمیل مراحل پیاده‌سازی، ارایه خدمات از طریق اینترنت را نیز میسر می‌سازد و به کمک این سامانه، بانک‌های عضو آن می‌توانند بنا به درخواست مشتری، دستور واریز یا برداشت وجوه در حساب‌های سایر بانک‌ها صادر کند. بانک مرکزی با پیاده‌سازی این سامانه، امکان حواله الکترونیکی پول از حسابی در یک بانک به حسابی در بانک دیگر (بین بانکی) را فراهم کرده است و مشتریان بانک‌ها با استفاده از پایا می‌توانند پول را از حساب خود به حسابی در بانک دیگر به صورت الکترونیکی حواله کنند. همچنین، ساتنا سامانه‌ای الکترونیکی است که پردازش و تسویه تراکنش‌های بین بانکی و دستور پرداخت‌های فوری را به صورت انفرادی و آنی انجام می‌دهد. در این سامانه مشتریانی که در بانک ملی دارای یکی از انواع حساب (جاری، پس انداز و کوتاه‌مدت) هستند، می‌توانند نسبت به انتقال وجوه (مبالغ بیش از ۱۵ میلیون تومان) به حساب خود یا سایر افراد در سایر بانک‌ها اقدام کنند. سامانه ذکر شده به مشتریان یک بانک این امکان را می‌دهد تا با مراجعه به شعب بانک خود یا از طریق سامانه اینترنتی بانک حواله‌هایی با مبالغ بیش از ۱۵ میلیون تومان را به هر حسابی در هر بانکی انتقال دهند که مزایای به کارگیری ساتنا را می‌توان امنیت، سرعت و سادگی انجام عملیات آن نام برد.