ارمنستان دروازه تجارت ایران با اوراسیا و اروپا
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ارمنستان با اشاره به ظرفیتهای این کشور برای افزایش مبادلات تجاری با اروپا و اوراسیا، گفت: ارمنستان همانند دروازهای برای رسیدن به بازارهای بینالمللی محسوب میشود.
«هرویک یاریجانیان» در گفتوگو با ایرنا، اظهار داشت: اگر ویروس کرونا با شرایطی که به همراه آورده است، شیوع پیدا نمیکرد فعالیتهای اقتصادی ایران میتوانست در سطح منطقه افزایش چشمگیری داشته باشد. «هرویک یاریجانیان» با بیان اینکه کرونا برای گسترش روابط تجاری، بازدارنده عمل کرد، افزود: در کنار گسترش این ویروس، شرایط بانکی ایران با جهان نیز مانع دیگری برای افزایش روابط تجاری بود زیرا از یک سو FATF را نپذیرفتهایم از سوی دیگر هنوز بهطور کامل از امکانات سوییفت بهره مند نیستیم و در نتیجه تراکنشهای مالی به سختی انجام میشود.
وی با بیان اینکه ارمنستان نخستین کشور برای اتصال ایران به منطقه اورسیا است، تصریح کرد: این شرایط به تنهایی میتواند موجبات افزایش تجارت بین دو کشور را فراهم کند تا از خاک ارمنستان به عنوان دروازهای جهت ورود به کشورهای دیگر بهره مند شویم. رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ارمنستان با اشاره به ایجاد ممنوعیتهایی از سوی این کشور برای ورود بیش از هزار کالا از ترکیه در ماههای گذشته، تاکید کرد: شرایط ایجاد شده ظرفیتی را برای افزایش تجارت ایران با ارمنستان فراهم کرده است که تجار و تولیدکنندگان باید از آن به خوبی استفاده کرده و کالاهای ایرانی را در بازار این کشور عرضه کنند.
یاریجانیان با اشاره به مرز مشترک میان ایران و ارمنستان، خاطرنشان کرد: از شرایط جغرافیایی دو کشور میتوانیم برای ترانزیت کالا استفاده کنیم که از راههای بهره مندی از این ظرفیت، سرمایهگذاریها در نزدیکی مرزها است که تاکنون به سرانجام نرسیده است. وی افزود: تولیدکنندگان و صاحبان صنعت و تجارت در ایران میتوانند با سرمایهگذاری در مرزها یا ایجاد واحدهای تولیدی مشترک با ارمنستان، اقدام به تولید کالا کرده و از مرز این کشور برای تجارت با اروپا استفاده کنند.رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ارمنستان با اشاره به اینکه تعرفه تجاری این کشور با کشورهایی مانند کانادا چهار درصد است، اظهار داشت: میتوان از این شرایط برای عرضه کالاهای ایرانی به جهان بهره برد اما تاکنون در این مسیر گامی قابل توجه برداشته نشده است.