درشهر

۱۴۰۰/۰۲/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۸۵۲۵

راهکار دولت برای رفع اختلاف با اپراتور هندی بندر چابهار 

دولت لایحه ارجاع اختلافات میان سازمان بنادر و دریانوردی با اپراتور هندی بندر چابهار به داوری را به مجلس ارایه کرد. به گزارش مهر، سازمان بنادر و دریانوردی به زودی قرارداد واگذاری «پورت اپراتوری» بندر چابهار به مدت ۱۰ سال را با شرکت هندی به امضا می‌رساند که در قرارداد مذکور، رفع اختلافات این دو نهاد، به داوری ارجاع می‌شود. با توجه به اینکه بر اساس اصل ۳۹ قانون اساسی، ارجاع اختلافات دستگاه‌های دولتی با شرکت‌های خارجی به داوری، نیاز به تصویب مجلس دارد، دولت نیز لایحه مذکور را که در ۲۹ فروردین امسال به تصویب هیات وزیران رسیده بود، دیروز ۲۶ اردیبهشت برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد.

ساخت راه‌آهن بصره  در انتظار مجوز عراقی‌ها 

خیرالله خادمی، معاون وزیر راه و شهرسازی دلایل تاخیر در اجرای پروژه راه‌آهن شلمچه- بصره را تشریح کرد.

خادمی در گفت‌وگو با ایلنا درباره دلایل تعلل در اجرای راه‌اهن شلمچه- بصره با توجه به گذشت 2 سال از صدور مجوز انعقاد قرارداد مشارکت برای اجرای این پروژه در دیدار رییس‌جمهور کشورمان با همتای عراقی خود اظهار کرد: طبق تفاهمنامه ایران این پروژه در خاک عراق را می‌سازد و در خاک کشورمان در نقطه صفر مرزی خط آهن وجود دارد و قرار بر این بوده که در خاک عراق هم ایران عملیات ساخت راه آهن بصره را انجام دهد.

وی ادامه داد: موضوع مهم در آغاز این پروژه در خاک عراق این است که این کشور مجوز ورود پیمانکاران و اراضی مورد نیاز برای استقرار ماشین آلات و تجهیزات را ارایه دهد و استقرار افراد و تجهیزات مورد نیاز برای اجرای این پروژه ریلی منوط به مجوز عراق بود. همچنین باید هماهنگی‌های مورد نظر دستگاه‌های مختلف و مسوول ملی در خاک عراق از جمله وزارت حمل و نقل و استانداری بصره صورت می‌گرفت. 

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل با بیان اینکه برای آغاز ساخت راه آهن بصره منتظر تحویل اراضی هستیم، گفت: همانطور که گفته شد از سمت ایران تا نقطه صفر مرزی ریل وجود دارد و اقدام مهم برای سرعت بخشی به این پروژه این است که عراق اراضی تحویل دهد اما نمی‌دانیم تحویل اراضی برای استقرار تجهیزات چه زمانی خواهد بود. تمام مقدمات کار را آماده کرده‌ایم که به محض ارایه مجوز از سوی عراق، وارد عملیات اجرایی شویم.

وی ادامه داد: طبق تفاهمنامه قبلی که بین رییس‌جمهور کشورمان و نخست وزیر سابق عراق امضا شد، سرمایه‌گذاری برای ساخت و اجرای راه آهن شلمچه- بصره توسط ایران خواهد بود. هر بار که وارد مذاکره با طرف تفاهمنامه می‌شدیم اعلام می‌کردند که این موضوع باید در هیات دولت تصویب شود که خوشبختانه این موضوع یک ماه گذشته به تصویب رسید و قاعدتا باید موانع قانونی ارایه زمین از طریق وزارت حمل و نقل عراق برداشته شده باشد. 

خادمی تاکید کرد: برای پیگیری این موضوع با توجه به تصویب آن در هیات دولت عراق، درخواست انجام مذاکرات با تیم‌های عراقی را داده‌ایم.