تعداد جانباختگان رو به افزایش است
گلی ماندگار|
یک بار دیگر آمار ابتلا و مرگ و میر کرونا روند صعودی پیدا کرده و در این بین بیش از همه استان سیستان و بلوچستان با شرایط بسیار سختی مواجه است. این در حالی است که هر روز اخبار ضد و نقیضی در مورد تولید واکسن داخلی از سوی مسوولان اعلام میشود و هنوز هم افراد بالای 70 سال در صفهای طولانی تزریق واکسن حضور دارند. پیام طبرسی، رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، هفته گذشته در این رابطه گفته بود: موج پنجم شروع شده است. شهرهای جنوبی کشور قرمز است و ما ۳۲ شهر قرمز داریم. البته از زمان این هشدار طبرسی تاکنون تعداد شهرهای قرمز کرونایی در کشور نزدیک به دو برابر شده است.
تعداد مبتلایان؛ وضعیت بدتر از
شروع موج چهارم
مانند چند هفته گذشته، در هفت روز گذشته هم تعداد مبتلایان کروناویروس در کشور بهشدت افزایش پیدا کردند و حتی روز گذشته بیش از ۱۴هزار نفر در سراسر ایران به کروناویروس مبتلا شدند. بهطور میانگین در این مدت هر روز ۱۱۲۴۷ نفر با ابتلا به کرونا در خطر مرگ و پیامدهای بلندمدت این بیماری قرار گرفتند. این در حالی است که هفته پیش بهطور میانگین هر روز ۹۹۵۷ نفر به کرونا مبتلا شدند.
موج پنجم کرونا رسما شروع شد
در مجموع در این بازه زمانی، ۷۸۷۳۱ نفر به مبتلایان کروناویروس در کشور اضافه شدند و تعداد مبتلایان نسبت به هفته پیش ۱۲.۹۵درصد افزایش پیدا کرد. این در حالی است که هفته گذشته تعداد مبتلایان تنها ۳.۵درصد بیشتر شده بود.
همچنین مقایسه وضعیت شروع موج پنجم با موج چهارم بیماری در کشور نشان میدهد که اوضاع میتواند از قبل ترسناکتر باشد، چراکه در هفته ابتدایی موج چهارم حدود ۶۰هزار نفر به کرونا مبتلا شده بودند.
خبر سیاه؛ افزایش تعداد
جانباختگان بیماری پس از هفتهها
متاسفانه این روند صعودی تعداد مبتلایان پس از حدود دو هفته باعث شده که آمار جانباختگان کرونا در کشور هم نسبت به قبل افزایش پیدا کند. متاسفانه بهطور میانگین از تاریخ ۴ تا ۱۰ تیر هر روز ۱۳۰ نفر از مبتلایان کرونا در کشور فوت کردند، هفته پیش میانگین جانباختگان روزانه بیماری ۱۲۲ نفر بود.
بر این اساس در یک هفته اخیر ۹۱۶ زندگی به خاطر ابتلا به کرونا و عدم کنترل این بیماری در کشور فوت کردند و تعداد فوتیها نسبت به هفته گذشته ۷.۲درصد افزایش پیدا کرد. این در حالی است که در هشت هفته گذشته روند نمودار جانباختگان کروناویروس در کشور نزولی بود.
خطر دوباره پر شدن بیمارستانها
همانطور که انتظار میرفت در این مدت تعداد بستریهای بیماری در کشور هم افزایش وحشتناکی داشت؛ بهطوری که در روز ۸ تیر ۱۶۷۲ نفر از مبتلایان کووید-۱۹ در بیمارستانهای کشور بستری شدند و بهطور میانگین هم هر روز ۱۳۳۲ کرونایی به بیمارستانها منتقل شدند. این یعنی از ۴ تا ۱۰ تیر ۹۳۶۲ نفر کرونایی در کشور بستری شدند و تعداد بستریها نسبت به هفته پیش تعداد بستریها ۱۰.۸ درصد بیشتر شد. این در حالی است که در شش هفته گذشته بهطور پیدرپی تعداد بستریهای بیماری در کشور کاهش پیدا کرده بودند. متاسفانه مقایسه تعداد بستریهای ابتدای موج پنجم با ابتدای موج چهارم نشان از شروع موج کرونای سختتری میدهد.
افزایش دو برابری شهرهای قرمز
تاثیر این موضوع در آمار تعداد شهرهای قرمز کرونایی در کشور هم دیده میشود؛ بهطوری که اکنون از لحاظ وضعیت کرونا ۶۳ شهرستان قرمز، ۱۸۴ شهرستان نارنجی و ۲۰۱ شهرستان زرد هستند. این در حالی است که فقط طی 24 ساعت شهرهای قرمز دو برابر شدند. شهرستانهای جم، دیلم و گناوه (استان بوشهر)، اسلامشهر و بهارستان (تهران)، نهبندان (خراسان جنوبی)، امیدیه و اندیمشک (خوزستان)، بمپور، زهک، سراوان، سرباز و میرجاوه (سیستان و بلوچستان)، جهرم، داراب، زریندشت، قیروکارزین و کازرون (فارس)، ارزوئیه، رفسنجان، سیرجان و عنبرآباد (کرمان)، گچساران (کهگیلویه و بویراحمد)، علیآباد و مینودشت (گلستان)، پلدختر (لرستان)، آمل (مازندران)، تفت، خاتم، مهریز و میبد (یزد) در وضعیت قرمز قرار گرفتند.
شروع موج دلتای کرونا
متاسفانه با شیوع ویروس گونه دلتای کرونا که اولینبار در هند کشف شده بود نگرانیها نسبت به موج پنجم بیشتر از قبل است. طبرسی در این رابطه هشدار داده بود: ویروس جدیدی که در حال چرخش است به احتمال زیاد ویروس هندی دلتا است که کشورهای دیگر را هم درگیر کرده است و سرایتپذیری آن بسیار شدید است و هر شخص بیمار میتواند ۸ تا ۱۲ نفر را درگیر کند. رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری ابراز داشت: امیدواریم این موج مثل موجهای قبلی شدت نداشته باشد اما اگر تمهیداتی برای آن اندیشیده نشود با موج شدیدی از بیماری مواجه خواهیم شد. شواهد اولیه نشان داده است که کرونای دلتا خطر بستری شدن در بیمارستان را بیشتر از کرونای آلفا بالا میبرد. همچنین بررسی سازمان بهداشت عمومی بریتانیا روی بیش از ۳۸هزار نفر مبتلا به کوید۱۹ نشان داد که کرونای دلتا، ۶۱,۲درصد بیشتر از کرونای آلفا خطر بستری شدن افراد در بیمارستان را بالا میبرد. این وضعیت نشان میدهد کرونای دلتا میتواند شدت بیماری را در مقایسه با کرونای آلفا بسیار افزایش دهد.