بازارسهام

۱۴۰۰/۰۸/۲۳ - ۰۲:۵۶:۴۶
کد خبر: ۱۸۳۹۴۰

استارتاپ‌ها وارد بورس می‌شوند؟ 

حجت اسماعیل زاده، معاون پذیرش فرابورس ایران گفت: برای شرکت‌های کسب و کار نوپا (استارتاپ ها) 

ضوابط خاص پذیرش تعیین شده و هیچ مانعی برای ورود آنها به بازار سرمایه وجود ندارد.

اسماعیل‌زاده درباره ورود استارتاپ‌ها به بازار سرمایه گفت: سال گذشته ۵ تا ۶ شرکت برای ورود به بازار سرمایه درخواست دادند که از این تعداد فقط یک شرکت در دی ماه سال گذشته پذیرش شد و باقی شرکت‌ها بعد از درخواست اولیه نسبت به روزرسانی اطلاعاتشان اقدام نکردند.

وی ادامه داد: در حال حاضر علاوه بریک شرکت که در دی ماه سال گذشته پذیرش شد و در حال درج نماد است، درخواست ۲ شرکت دیگر به روز رسانی شده و اطلاعاتشان طبق سامانه تکمیل و پرونده آنها در حال بررسی است و ظرف هفته‌های اینده برای تصمیم‌گیری در اختیار هیئت پذیرش فرابورس قرار می‌گیرد.

معاون پذیرش فرابورس ایران درباره دلایل تاخیر ورود شرکت‌های کسب و کار نوپا (استارتاپ ها) به بازار سرمایه بیان کرد: در سال گذشته ضوابط ورود استارتاپ‌ها به بازار سرمایه نهایی نشده بود، اما اکنون ضوابط ورود شرکت‌های استارتاپی به بازار سرمایه مشخص شد و برای ورود شرکت‌های استارتاپی به بازار سرمایه هیچ مانعی وجود ندارد.

اسماعیل‌زاده ادامه داد: در حال حاضر ۳ استارتاپ درخواست فعال به فرابورس دارند که هر سه مسیر ورد به بازار سرمایه در حال انجام است.

وی گفت: با توجه به گذر مالی، برخی از استارتاپ‌های که سال گذشته درخواست ورود به بازار سرمایه دادند، حتما باید اطلاعاتشان را بروز رسانی کنند. این مسوول افزود: از زمانی که شرکت‌ها برای ورود به بازار سرمایه درخواست می‌دهند و پرونده کامل باشد ۲ ماه زمان می‌برد تا در هیئت پذیرش فرابورس تصمیم‌گیری و تعیین تکلیف شود برخی شرکت‌ها پیگیرمی شوند و برخی دیگر پیگیر ادامه کار نمی‌شوند و کار را رها می‌کنند.

معاون پذیرش فرابورس ایران گفت: پذیرش، یک مرحله از ورود شرکت به بازار سرمایه است بعد از آن شرکت‌ها باید فرایند‌های زیاد‌ی را که در اختیار فرابورس نیست و بین چند نهاد است را طی کنند. اسماعیل‌زاده ادامه داد: بازار سرمایه بستر مناسب برای توسعه کسب و کار شرکت‌های استارتاپی است و با توجه به اینکه این ضوابط نهایی شده استارتاپ‌ها با چشم‌انداز نهایی‌تر برای توسعه نیاز به بازارسرمایه دارند.

وی با بیان اینکه در پاییز و زمستان خبر‌های خوبی برای ورود استارتاپ‌ها به بازار سرمایه اعلام خواهیم کرد گفت: احتمالا ظرف چند هفته آینده یکی از شرکت‌های استارتاپی در فرابورس درج می‌شود. معاون پذیرش فرابورس ایران بیان کرد: شرکت‌های استارتاپی می‌توانند از طریق مشاوران پذیرش درخواست خود را ارسال کنند.

تولید بدون دغدغه صنایع پایین دست

با تدبیر وزارت صمت و در راستای استفاده این وزارتخانه از ابزارهای نوین مالی بازار سرمایه در تامین مالی، پوشش ریسک تولید و همینطور مدیریت هوشمند بازارهای کالایی، از هفته آینده شاهد آغاز طرح ویژه وزارت صمت از طریق قراردادهای کشف پریمیوم محصولاتی همچون مس کاتد، شمش فولاد، تختال و در ادامه آلومینیوم و آهن اسفنجی در بورس کالا هستیم؛ با این رویداد ضمن اینکه خریداران از رسیدن به کالا و تامین به موقع خوراک مورد نیازشان اطمینان حاصل می‌کنند، فروشندگان نیز از فروش محصولات خود در تاریخ سررسید مطمئن می‌شوند.

علی بخشنده کارشناس بازار سرمایه در خصوص طرح وزارت صمت برای استفاده از قراردادهای کشف پریمیوم گفت: این طرح، طرح تازه‌ای نیست و استفاده از قرارداد کشف پریمیوم در سال ۱۳۹۸ در بورس کالا برای اولین بار بر روی کالای وکیوم ‌باتوم اجرایی شده و در بورس انرژی نیز انجام شده است از این رو مزایای این قرارداد برای صنایع اثبات شده است.

وی افزود: کشف پریمیوم قراردادی است که به موجب آن، طرفین متعهد می‌شوند که در زمان مشخصی در آینده (تحویل، حمل یا بارگیری) کالا را براساس قیمت نهایی (قیمت مبنا به علاوه 

مابه التفاوت توافق شده) معامله کنند بنابراین قرارداد پرمیوم به زبان ساده، موافقت بر روی خرید با قیمت مشخص نسبت به یک قیمت مبنا در آینده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه تولیدکنندگان بزرگ و صنایع پایین دستی همواره دارای قراردادهای بلندمدت با مشتریان خود هستند، قراردادهای پرمیوم تضمینی برای تامین مواد اولیه صنایع پایین دست خواهد بود و دیگر ریسک رقابت قیمتی و عدم تامین مواد اولیه در رینگ‌ها و معاملات نقدی از بین خواهد رفت. موضوع مهم این است که در این قراردادها، همچنان قیمت نهایی در هنگام‌ تحویل با توجه به قیمت‌های جهانی و ‌طبق کشف عدد پرمیوم روز معامله تعیین خواهد شد.

به گفته این کارشناس کالایی، از مزایای استفاده از قرارداد کشف پریمیوم این است که این طرح بازارها را با توجه به سایز و میزان تقاضا تفکیک کرده و رقابت‌های بازار نقدی را منطقی خواهد کرد. ضمن اینکه با اجرای این طرح، تولیدکنندگان صنایع پایین دست قادر به برنامه‌ریزی جهت تولید بدون دغدغه و همچنین عقد قراردادهای بلندمدت جهت فروش و صادرات محصولات خود خواهند بود.