سیاست
محیطبانی که از خود دفاع کرده نباید قربانی شود
معاون اول رییسجمهور با تاکید بر لزوم اصلاح قانون دفاع محیطبانان، تصریح کرد که باید برای محافظت از طبیعت و محیطبان این قانون دقیقتر شود. نمیشود متخلفی حین تخلف کشته شود و محیطبانی که از خود و طبیعت دفاع کرده قربانی شود. محمد مخبر با اشاره به اهمیت فرابخشی مساله محیط زیست خاطرنشان کرد: محیط زیست یک بخش نیست. محیط زیست اساس حیات است و بیتوجهی به آن ظلمی عامی و است. امروز روز هوای پاک است و دولت مصمم است گامهای بلندی برای رفع این مشکل بردارد و در این راستا تصمیمات خوبی گرفته شده است . حل معضل آلودگی هوا زمانبر است، اما با همت عمومی میتوان آن را حل کرد. وی ضمن تاکید بر نقش مردم گفت: آحاد مردم باید به حد توان از محیط زیست مراقبت کنند. این مشکل به تنهایی و با تلاش دولت و مجلس و دستگاههای حاکمیتی حل نمیشود و پایه اصلی خود مردم هستند. وی ادامه داد: دو نقش اصلی مردم رعایت و نظارت است. نظارت باید هم بر حکومت و دستگاههای نظارتی باشد و هم بر خود مردم. مخبر با اشاره به ارزش بالای کار محیطبانان افزود: در دوران جنگ منطقه حفاظت مشخص بود اما در زمان فعلی میدان جنگ با موانع حیات محیط زیست کل کشور است.لذا نمیشود کار محیطبانان را قیمتگذاری کرد. وی با تاکید بر لزوم اصلاح قانون دفاع محیطبانان گفت: قانون دفاع از محیطبانان کافی نیست و باید برای محافظت از طبیعت و محیطبان این قانون دقیقتر شود. نمیشود متخلفی حین تخلف کشته شود و محیطبانی که از خود و طبیعت دفاع کرده قربانی شود. مخبر درپایان ضمن اشاره به سختگیری مثبت سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در بحث محیط زیست هیج دستگاهی نباید بیتوجهی کند. سازمان با سختگیری خود باعث حفاظت از جان انسان و محیط زیست میشود. جان انسانها و محیط زیست قابل معامله نیست. وی همچنین با اشاره به اقدامات مثبت در کنترل آلودگی هوا گفت: با توجه به اینکه ۶۰ درصد آلودگی هوا مربوط به منابع متحرک است، میتوان این مشکل را حل کرد. همچنین ما باید برای حل این موضوع از امکانات دولت الکترونیک نیز استفاده کنیم.
هیچ درخواست افزایش قیمتی بررسی نمیشود
معاون اول رییسجمهوری همچنین در جلسه ستاد تنظیم بازار با تاکید بر اینکه باید اقدامات انجام شده ستاد تنظیم بازار برای فراوانی اقلام، ثبات بازار و جلوگیری از گرانیها تا پایان سال جاری و به ویژه در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان به صورت ویژهتر ادامه یابد تا شاهد هیچگونه افزایش قیمت و گرانی در کالاهای هدف و اقلام اساسی و نیازهای مردم وجود نداشته باشد، گفت: با تلاشها و اقدامات دولت علاوه بر تامین اقلام اساسی مورد نیاز مردم در مرحلهای هستیم که میتوانیم تبدیل به صادرکننده و تامینکننده نیازهای کشورهای همسایه شویم. وی تاکید کرد: تا پایان سال درخواست هیچ افزایش قیمتی در ستاد تنظیم بازار بررسی نخواهد شد و دستگاههای ذیربط با اهتمام بیشتری در این حوزه عمل نمایند. مخبر همچنین با تاکید بر ضرورت هوشمندسازی شبکه توزیع و خدمات در بخشهای مختلف تصریح کرد: هوشمندسازی تنها راه مبارزه با فساد، شفافیت اطلاعات و قطع شدن واسطهگری در کشور است. در این جلسه که وزرای صمت، جهاد کشاورزی، دادگستری، راه و شهرسازی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، سخنگوی دولت و شهردار تهران حضور داشتند، وزارت راه گزارشی از وضع موجود و نیازمندیهای بخش خدمات حمل بار برون شهری و همچنین اقدامات و سیاستهای حمایتی اتخاذ شده در کارگروه پایش وضعیت حمل و نقل کشور ارایه کرد. شهرداری تهران نیز در این جلسه گزارشی از نرخ خدمات، ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی و مدلهای فعلی و پیشنهادی در قیمتگذاری حمل و نقل درون شهری و جابهجایی مسافر در بخشهای مختلف مترو، اتوبوس و تاکسی ارایه کرد. همچنین وزارت جهاد کشاورزی گزارشی از آخرین اقدامات در حوزه شبکه هوشمند تجاریسازی کشاورزی و آماری از چگونگی توزیع هوشمند کالاهای اساسی موردنیاز مردم را به اطلاع اعضا رساند. در این جلسه مقرر شد با افزایش ظرفیت شبکه توزیع هوشمند و همچنین مراکز و میادین میوه و تره بار تا پایان سال جاری اقلام مورد نیاز مردم در سریعترین زمان و آسانترین راه به دست مردم برسد.
بازگشت به برجام یک ضرورت است
وزیر خارجه عمان در گفتوگویی به مذاکرات وین و آخرین تحولات روابط ایران و عربستان پرداخت. بدرالبوسعیدی، وزیر خارجه عمان در گفتوگو با روزنامه اخبار الیوم در پاسخ به سوالی در خصوص مذاکرات وین و از سرگیری مذاکرات هستهای و تاثیر آنها بر اوضاع منطقه گفت: بازگشت به توافق هستهای میان ایران و مجموعه کشورهای بزرگ یک ضرورت راهبردی مهم برای امنیت منطقه و جهان به شمار میرود و ما بر این باوریم که این مساله میتواند مرحله جدید از همکاریهای سازنده را در منطقه میان طرفهای مختلف ایجاد کند. وی گفت: با از سرگیری این توافق میتوانیم امیدوار باشیم که روابط منطقهای و بینالمللی گستردهتری را ایجاد کنیم و این روابط میتواند فرصتهای بهبود و پیشرفت اقتصادی در سطح دنیا را تقویت کند. البوسعیدی در خصوص نشستهای اخیرا ایران و عربستان در بغداد و آیا مسقط جزئی از این گفتوگوها بوده است و با توجه به اینکه کشور عمان مورد پذیرش هر دو طرف است آیا پیش از این نشستی به میزبانی عمان میان تهران و ریاض برگزار شده است گفت: عربستان و جمهوری اسلامی ایران هموار دو کشور بزرگ هستند و ما با هردوی آنها همسایه هستیم بنابراین ما از این تلاشها حمایت میکنیم و امیدواریم که ثمر بخش و در راستای تقویت امنیت و ثبات و شکوفایی در منطقه باشد.