سازوکار عرضه خودروهای وارداتی در بورس کالا
کارگروه اقتصادی واردات خودرو، سازوکار عرضه خودروهای وارداتی در بورس کالا را تعیین کرد. در نشست روز یکشنبه 29 آبان کارگروهی متشکل از وزرای صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، سازوکار عرضه خودروهای وارداتی در بورس کالا تعیین شد.
بر اساس تصمیمات این کارگروه، قیمت پایه عرضه در بورس کالا بر مبنای قیمت تمام شده واردکننده و سود منصفانه از سوی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تعیین میشود. همچنین در این نشست مقرر شد سود منصفانه، ۱۵ درصد قیمت تمام شده خودرو باشد. این 15 درصد شامل سود واردکننده، هزینه ارایه خدمات گارانتی، وارانتی و خدمات پس از فروش، توسعه شبکه خدمات پس از فروش، سود عمده و خرده فروشی و توسعه شبکه است. سود بازرگانی مطابق کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۱ و مابهالتفاوت قیمت کشف شده در بورس کالا با قیمت مصوب سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان (قیمت پایه) تعیین میشود. حقوق ورودی، سود بازرگانی مطابق کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۱ و سایر هزینههای مرتبط با ترخیص در زمان ترخیص بهصورت کامل توسط واردکننده پرداخت میشود. همچنین مابهالتفاوت قیمت پایه و قیمت فروش در بورس کالا، پس از فروش، توسط بورس کالا محاسبه و به خزانه دولت واریز میشود.
شایان ذکر است، هیات وزیران در تصویب نامه شماره 139373.ت60475 هـ مورخ 07/08/1401، بند دوم تصویبنامه شماره 95240.ت59860 هـ مورخ 03/06/1401 را به این شرح اصلاح کرده بود: «خودروهای وارداتی صرفاً در بورس کالا عرضه میشود. نرخ سود بازرگانی خودروهای وارداتی برحسب ارزش (فوب) با تصویب وزرای عضو کارگروهی متشکل از وزرای صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور با رعایت ماده (19) اییننامه داخلی هیات دولت به گونهای تعیین میشود که مابهالتفاوت قیمت پایه با قیمت پایانی در بورس کالا معادل سود عادلانه باشد. کارگروه مذکور مجاز به تعیین علیالحساب سود بازرگانی در زمان ترخیص و تعیین سود بازرگانی قطعی در زمان فروش است.»