ناتوانی متقاضیان وام نهضت ملی مسکن برای پرداخت آورده و اقساط آن/ ماجرای استعلام فرم ج چیست؟

۱۴۰۲/۰۳/۱۲ - ۲۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۰۷۳۸۹
ناتوانی متقاضیان وام نهضت ملی مسکن برای پرداخت آورده و اقساط آن/ ماجرای استعلام فرم ج چیست؟

نهضت ملی مسکن یکی از طرح‌های در حال اجرای دولت برای حل مشکل خانه‌دار شدن مردم است. طرحی که از جمله وعده‌های اصلی سیدابراهیم رئیسی، در زمان تبلیغات انتخاباتی ریاست‌جمهوری بود. او وعده داده بود که سالی یک میلیون مسکن می‌سازد اما با آغاز کار دولت سیزدهم، افتاد مشکل‌ها و مشخص شد عملی شدن این برنامه به آسانی میسر نیست.

به گزارش تجارت‌نیوز، حالا و پس از دو سال از آغاز فعالیت دولت، دستاورد پروژه نهضت ملی مسکن، ساخت تنها ۵۰۰ واحد مسکونی بوده است. طرح‌های دیگری در سال‌های گذشته و دولت‌های پیشین برای خانه‌دار کردن اقشار کم‌درآمد اجرایی شده بودند که هر کدام مشکلات خاص خود را داشتند.

برخی از اجاره‌نشینان و متقاضیان مسکن می‌‌گویند توان پرداخت آورده یا اقساط وام مسکن را ندارند. در همین راستا، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی وعده داده است که نرخ سود وام ۵۵۰ میلیون تومانی برای متقاضیان نهضت ملی مسکن کاهش می‌یابد. به گفته او، بانک مرکزی با این موضوع موافقت کرده. بذرپاش اشاره‌ای به میزان این کاهش و زمان اجرایی شدن آن نکرده است و در عین حال پذیرفته که تغییر رخ داده ناکافی است و نرخ سود باز هم باید کاهش یابد.

البته در این میان نباید فراموش کرد که کاهش بیش از حد نرخ سود نیز ممکن است بانک‌ها را با مشکل مواجه کند. موضوع تورم مسکن به حدی رسیده است که طرح‌های حمایتی قادر به حل چالش‌های مردم در این زمینه نیست. اکنون تورم هم در بخش خرید و هم در بخش اجاره مسکن، فشار زیادی را به برخی اقشار جامعه وارد می‌کند.

کارگر چگونه آورده بیاورد و قسط پرداخت کند؟

برخی از مردم گلایه‌های جدی در این زمینه دارند؛ از ناکارآمدی طرح‌های حمایتی گرفته تا چالش در ارائه مدارک لازم برای ثبت‌نام؛ به ویژه فرم ج. این فرم نشان می‌دهد که متقاضیان و افراد تحت تکفل آنها در بازه‌های زمانی مشخص شده، خانه یا زمین نخریده یا وام خرید مسکن دریافت نکرده‌اند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، گزارش فرم ج مسکن ملی را بخوانید.

– «کارگر چطور میتونه اون مبلغ آورده رو داشته باشه در صورتی که تمام مدت مستاجر بوده و فقط میتونه سالی یه مبلغ کم به پول پیش و اجاره خونه اضافه کنه .با این گرونی مگه چه درامدی داریم که هم پول پیش و هم کرایه بدیم .هم پس انداز کتیم به نهضت ملی مسکن بدیم ؟ من که به شخصه نمیتونم فقط سال اول ثبت نام کردم دیدم از پس هزینه هاش بر نمیام دیگه بیخیالش شدم. کاش برای امثال ما که واقعا توان همچین پرداختی نداریم یه فکری میکردین.»

– «یه فکر درست و حسابی بکنین که از ریشه مشکل مسکن مردم حل بشه. کسی که نداره کارگره فقط بزور خرج شکم و کرایه خونه وهزار مشکل دیگه را در میاره، واقعا نمیتونه این پولا که میگین بده. بعد دولت چه انتظاری داره میگه بچه دار بشین اگه پول یکی از این اختلاسا فقط یکیشا دولت یکبار هزینه مسکن مردم میکرد مشکل مسکن که هیچ مشکل پیری جمعیتم خودبخود کلا حل میشد.»

– «دایی من مسکن ملی دوتا قسطش پرداخت کرده سن ۶۰ سال مستاجره الان دیگه نداره قسط پرداخت کنه بیکار هس ازاین خونه به اون خونه ونگرانی و اجاره خانه بالا.»

گلایه از شیوه بررسی مدارک در نهضت ملی مسکن

– «یکی از دوستان ما خانه به نامش بود بعد زد به نام مادرش و حالا مسکن ملی نوشته و قبول کردند تازه دو تا خانه داره این مملکت همه جایش بی نظمی هست و سرمایه دار پولدارتر و فقیر فقیرتر.»

– «ما که سه ماهه هر مدرکی میبریم جهت احراز سکونت قبول نمیکنن نامه مدرسه، شورا، بخشداری، کمیته امداد، بهداشت کارت ملی نامه بسیج، کارت واکسن کرونا دفترچه. بیمه هرچی به ذهنمون رسید بردیم باز نمیپذیرند همان اول بگید سرکاریه.»

– «کاش واریزی اقساط وام رو چک می‌کردید تا متوجه بشید چه کسانی صاحب خانه اند و چه کسانی بز خانه!! من هم خانه ی مهر ثبت نام کردیم اما سال ۹۰ پول زیادی برای ساخت آن از ما طلب شد و چون دخترم بیمار بود و میبایست عمل سنگینی انجام دهد مجبور به فروش امتیاز زمین با همان هزینه ای که ثبت نام کردیم، شدیم و هیچ خانه ای در حال حاضر نداریم. مستاجر با این حقوق اداره کاری، هر جا هم رفتیم میگن بند جیمتون پرشده. ای کاش بهتر بررسی میکردن و توجه به واریزی اقساط میشد چون کسانی که امتیاز خانه‌ی مهر رو می‌خرن سریعا برای وامش اقدام میکنن و این وسط ماییم که آش نخورده و لب و دهان سوخته ایم. کاش دولت پیگیری صاحبان واقعی این خانه ها را می‌کرد.»

– «من ۲۶ سال مستاجرم هیچ یک از امتیازها را استفاده نکردم نه خونه دارم نه وام گرفتم سه فرزند دارم جمعا پنج نفریم باز هم اسم ما را رد کردن. این درسته؟»