ادامه روند نزولی قیمت نفت/ نفت برنت ۸۰ دلار و ۴۷ سنت شد
قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار آسیا به روند کاهشی روز پنجشنبه ادامه داد و به سوی ششمین کاهش هفتگی متوالی پیش رفت.
بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در فوریه ۳۹ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش یافت و به ۸۰ دلار و ۴۷ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۳ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش، به ۷۵ دلار و ۷۳ سنت در هر بشکه رسید.
به گزارش ایسنا، قیمت نفت برنت در معاملات روز جمعه، پایینتر از قیمت نهایی هفته گذشته بود اما وست تگزاس اینترمدیت، بخشی از ضرر هفته گذشته را جبران کرد و اندکی بالاتر از قیمت نهایی در جمعه گذشته، معامله شد.
قرارداد فوریه نفت برنت روز پنج شنبه با دو دلار کاهش و شاخص نفت آمریکا هم با یک دلار و ۹۰ سنت کاهش بسته شد.
تولیدکنندگان اوپک پلاس که بیش از ۴۳ میلیون بشکه در روز معادل بیش از ۴۰ درصد از عرضه جهانی، نفت تولید می کنند، در واکنش به سقوط قیمت نفت از حدود ۹۸ دلار که در اواخر سپتامبر مشاهده شده بود و با توجه به نگرانیهایی که نسبت به رشد اقتصادی و تقاضای ضعییفتر برای نفت، مطرح است، به کاهش تولید متمرکز شدند.
عربستان سعودی، روسیه و سایر اعضای اوپک پلاس در نشست روز پنجشنبه، توافق کردند کاهش تولید داوطلبانه ۹۰۰ هزار بشکه در روز را علاوه بر محدودیت عرضه اضافی ۱.۳ میلیون بشکه در روز فعلی، اعمال کنند. نمایندگان این گروه اظهار کردند: مذاکرات اولیه برای کاهش جدید تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز بود.
بانک آمریکایی گلدمن ساکس اعلام کرد که پیشبینی ماه دسامبر این بانک برای نفت برنت، به سمت پایینتر از محدوده تخمین زده شده قبلی متمایل شده است و این اقدام تولیدکنندگان نفت را واکنشی موقت و دشوار برای اجرا، توصیف کرد.
تحلیلگران گلدمن ساکس در یادداشتی نوشتند: بازار روی کاهش تولید اضافی، از جمله کاهش طولانی مدت و کاهش رسمی غیرداوطلبانه، حساب باز کرده بود، اما به دلیل کاهش پیشبینی شده در رشد عرضه آمریکا و عرضه اندک اوپک، چشمانداز قیمت سال ۲۰۲۴ خود را تغییر نداد.
عربستان سعودی، روسیه، امارات متحده عربی، عراق، کویت، قزاقستان و الجزایر از جمله تولیدکنندگانی هستند که اعلام کردند کاهش تولید که در مجموع به ۲.۲ میلیون بشکه در روز میرسد را پس از سه ماهه اول سال ۲۰۲۴، در صورتی که شرایط بازار اجازه دهد، به تدریج متوقف می کنند.
بر اساس گزارش رویترز، برزیل روز پنجشنبه اعلام کرد که از ابتدای سال میلادی آینده، به اوپک پلاس خواهد پیوست، اما این اقدام، برزیل را که بزرگترین تولیدکننده نفت در آمریکای جنوبی است، به کاهش تولید ملزم نخواهد کرد.