روی موج خبر
واردات را محدود میکنیم
ایرنا وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: این وزارتخانه در حال تکمیل لیستی از کالاهایی است که تولیدِ داخل آن، پاسخگوی نیاز کشور است یا مازاد بر نیاز، تولید میشود تا با تصویب دولت، ثبت سفارش واردات آن کالاها محدود شود. محمدرضا نعمتزاده در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: این لیست بهزودی تکمیل و تقدیم دولت خواهد شد. وی اظهار کرد: نشانههایی مثبت از آمارها، اطلاعات و بازدیدهای مجتمعهای صنعتی مشاهده میشود که نشان از حرکت رو به پیشرفت بخش صنعت است. نعمتزاده افزود: با تاکید رهبر معظم انقلاب بر تولید، اشتغال و مبارزه با قاچاق، کارآفرینان و تولیدکنندگان بیشتر به آینده امیدوار شدهاند. وزیر صنعت افزود: از طرف دیگر، مردم هم بیشتر به سمت استفاده از کالاهای داخلی روی آوردهاند و کیفیت کالاهای داخلی بیشتر از گذشته شده است. نعمتزاده اظهار امیدواری کرد که امسال هم مانند سال گذشته رشد خوبی در بخش صنعت را داشته باشیم و طرح رونق تولید که با اجرای آن تسهیلاتی به صنایع کوچک و متوسط پرداخت شد، امسال نیز عملیاتی خواهد شد.
افزایش 15 درصدی قیمت سیمان
فارس قیمت سیمان در کشور 15درصد افزایش یافت که به گفته دبیر انجمن سیمان، این افزایش قیمت با هماهنگی دولت است. طبق مصوبه جدید انجمن سیمان، قیمت سیمان در کشور افزایش یافت بهطوری که نسبت به نرخهای مصوب قبلی که مربوط به سال 93 است، 15درصد رشد داشته است. مصوبه قبلی تعیین قیمت سیمان مربوط به 31خرداد 93 بود که البته بعد از آن، به دلیل رکود در ساخت و ساز این افزایش قیمت چندان لحاظ نشد و کارخانهها محصول خود را با تخفیف به مشتریان عرضه میکردند. حال پس از گذشت حدود 3 سال، تصمیم جدیدی برای تعیین قیمت سیمان گرفته و بر این مبنا قیمت این محصول 15درصد افزایش یافته است. عبدالرضا شیخان دبیر انجمن سیمان در این باره گفت: در سالهای 94 و 95 به دلیل رکود ساخت و ساز، سیمان با تخفیف عرضه میشد زیرا توان تولید داخل حدود 80میلیون تن بود اما نیاز کشور کمتر از این رقم بود و در نتیجه کارخانههای داخلی برای صادرات سیمان و همچنین عرضه این محصول با تخفیف در داخل اقدام کردند. وی تصریح کرد: در سال 95 تخفیفهای فروش سیمان به مرور حذف شد و در عین حال افزایش قیمتی نیز نداشتیم و در اواسط سال گذشته نیز برای کاهش منافع واسطهها، قیمت تحویل
در مقصد براساس نرخ پایه 93 و کرایه حمل اعلام شد. شیخان اظهار کرد: اواخر سال 95 باتوجه به اینکه قیمت عرضه سیمان در کارخانه مورد قبول سازمان حمایت نبود، این مسئله موردبازنگری قرار گرفت و با مهندسی معکوس، حداکثر قیمت فروش در کارخانه مشخص شد که این نرخ به صورت یک نرخ مشورتی به کارخانهها اعلام شده اما در اجرای آن مختار هستند. وی تصریح کرد: به این ترتیب قیمت فعلی سیمان در مقایسه با قیمت شهریور 95 که بر مبنای هزینه حمل تعیین شده بود، 4 تا 5درصد افزایش داشته است. وی گفت: طبق تصمیمی که در سال 94 گرفته شد، سیمان از قیمتگذاری دولتی خارج شد و تعیین قیمت این محصول براساس عرضه و تقاضا صورت میگیرد.
مشوق صادراتی وعدهای که محقق نشد
فارس رییس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه دولت برخی مشکلات و موانع صادراتی را از سر راه برداشت، گفت: اما از مشوق هزار میلیارد تومانی صادراتی فقط حدود ۱۵۰ میلیارد تومان محقق شد. محمد لاهوتی در مورد عملکرد دولت در حمایت از صادرات در سال گذشته، گفت: دولت با توجه به هدفگذاریهایش در سال گذشته، کارش را در زمینه صادرات خوب انجام داد. وی افزود: با همفکری با تشکلها، کنفدراسیون صادرات و اتاق برخی موانع از جمله استرداد حقوق گمرکی در مقابل صادرات و سایر مشکلات که در حیطه وظایف دولت بود و هزینه کمتری به دولت تحمیل میکرد، از سر راه برداشته شد. لاهوتی گفت: مشکلات صادراتی در بدنه و اصل ساختار تولید ریشه دارد و اینها موضوعاتی است که قطعا با هدفگذاریهای کوتاهمدت و با بسترهای یک ساله قابل رفع نیست. رییس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه بیشترین مشکل و آسیب در بحث صادرات ناشی از نرخ ارز است، گفت: اگر نرخ ارز در این دولت و دولتهای قبل به هر دلیلی متناسب با تورم افزایش نیافته است، باید ضرر و زیان و فاصلهیی که بین قیمت تمام شده محصولات صادراتی تا نرخ تورم وجود دارد، باید به نوعی پوشش داده شود. وی با بیان اینکه حمایت از صادرات مستلزم وجود منابع مالی است، گفت: به نظر میرسد در شرایط کنونی، باوجود اینکه ستاد اقتصاد مقاومتی این اهتمام را داشته تا با جدیت از تولید و صادرات حمایت کند، اما دولت بهدلیل کمبود منابع مالی قادر به حمایت نیست. لاهوتی در پاسخ به این سوال که چه مقدار از وعدههای دولت در مورد پرداخت مشوقهای صادراتی محقق شد، گفت: از هزار میلیارد تومانی که قرار بود به عنوان مشوق صادراتی تخصیص یابد بین 120 تا 150میلیارد تومان محقق شد.