اخبار

۱۳۹۵/۱۰/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۸۲۷۲

سال آینده چک الکترونیکی وارد بازار می‌شود

گروه بانک و بیمه مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی با اعلام عملیاتی شدن حذف فیزیکی لاشه چک در ۲۴هزار شعبه بانکی در قالب طرح چکاوک افزود: از سال آینده چک الکترونیکی وارد بازار می‌شود.

ناصر حکیمی در برنامه تیتر شبکه خبر با اعلام معامله ۵برابر تولید ناخالص ملی با ابزارهای پرداختی الکترونیکی در سال گفت: سالانه ۵برابر تولید ناخالص ملی کشورمان توسط ابزارهای پرداختی الکترونیکی معامله می‌شود.

مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی افزود: حجم سامانه‌هایی که مردم در زمینه بانکی استفاده می‌کنند به قدری زیاد است که اگر کوچک‌ترین خدشه‌یی در کیفیت این سامانه‌ها ایجاد شود، حجم تقلب و سوءاستفاده از حساب‌های مردم بالا خواهد رفت و منجر به توقف آن سامانه خواهد شد. وی ادامه داد: البته ممکن است کلاهبرداری‌هایی انجام شود اما این کلاهبرداری‌ها در نتیجه فریب افراد است نه اشکال سامانه‌های بانکی. حکیمی با اشاره به اینکه کارت‌های بانکی در کشور ما بسیار مرسوم است، گفت: ۸۰هزار میلیارد تومان در ماه فقط با کارت در شبکه شاپرک خرید می‌شود و دو برابر این مبلغ پرداخت‌های تجاری از طریق سامانه ساتنا انجام می‌شود.


خدمات بانکی بالای 100 میلیون با استعلام مالیاتی

گروه بانک و بیمه به موجب اصلاحیه ماده یک ضوابط اجرایی تبصره یک ماده 186قانون مالیات‌های مستقیم، اعطای هر گونه تسهیلات یا ایجاد تعهدات نظیر گشایش اعتبارات اسنادی یا صدور ضمانتنامه‌های بانکی اعم از ارزی یا ریالی توسط بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی برای اشخاص حقوقی از مبلغ 300میلیون تومان و بالاتر و برای اشخاص حقیقی از مبلغ 100میلیون تومان و بالاتر ظرف مدت یک ‌سال مشمول مقررات تبصره یک ماده 186قانون یاد شده، هستند.

به گزارش«تعادل» ضوابط اجرایی تبصره 1 ماده 186قانون مالیات‌های مستقیم شامل 9ماده و 3 تبصره تصویب و جایگزین ضوابط پیشین و اصلاحیه‌های آن شده و 15روز پس از تاریخ ابلاغ لازم‌الاجرا خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، پیرو بخشنامه شماره مورخ 28خرداد 91 موضوع ضوابط اجرایی تبصره یک ماده 186قانون مالیات‌های مستقیم با توجه به تغییر در سطح عمومی قیمت‌ها طی سالیان اخیر و لزوم تسهیل فرآیند اعطای تسهیلات یا ایجاد تعهدات فعالان اقتصادی در راستای دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی با توافق رییس کل بانک مرکزی و رییس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور، ماده یک ضوابط اجرایی تبصره یک ماده 186قانون مالیات‌های اصلاح شده است. همچنین معادل ریالی تسهیلات اعطایی یا تعهدات ایجادی ارزی براساس نرخ مرجع بانک مرکزی مبنای تعیین شمول یا عدم شمول تسهیلات و تعهدات مذکور به حکم تبصره یاد شده، است.

براساس تبصره ماده یک این بخشنامه معادل ریالی تسهیلات اعطایی و تعهدات ایجادی ارزی براساس نرخ مرجع بانک مرکزی، مبنای تعیین شمول یا عدم شمول تسهیلات و تعهدات مذکور به حکم تبصره یاد شده، است. پیش از این و به موجب بخشنامه شماره مورخ 28‏خرداد 1391 و ماده یک ضوابط اجرایی تبصره یک ماده 186قانون مالیات‌های مستقیم، اشخاص حقوقی از مبلغ 150میلیون تومان و بالاتر و برای اشخاص حقیقی از مبلغ 50 میلیون تومان و بالاتر در ظرف یک سال مشمول مقررات تبصره یک ماده ١٨٦ این قانون بودند.

موسسه اعتباری موظف است، قبل از اعطای تسهیلات یا ایجاد تعهدات برای اشخاص موضوع ماده فوق‌الذکر، نسخه‌یی از صورت‌های مالی دریافتی از متقاضی را ضمن تطبیق مندرجات آن با اصل حسب مورد به اداره امور مالیاتی محل شغل یا اقامتگاه قانونی اشخاص مذکور ارسال دارد. صورت‌های مالی ارسال شده به ادارات امور مالیاتی کاملا محرمانه تلقی شده و جز برای تشخیص مالیات مودی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.

اداره امور مالیاتی مربوط مکلف است از تاریخ وصول استعلام انجام شده توسط موسسه اعتباری حداکثر ظرف مدت ١٥روز اقدام کند. در صورت احراز معاف بودن مودی از پرداخت مالیات یا عدم وجود بدهی مالیاتی قطعی شده در همان روز وصول استعلام، گواهی دایر بر معافیت یا عدم وجود بدهی مالیاتی قطعی شده که موید وصول صورت‌های مالی نیز باشد، صادر و به مودی تسلیم یا به موسسه اعتباری ذی‌ربط ارسال کند.

در صورت وجود بدهی مالیاتی قطعی شده چنانچه مودی ظرف 3روز نسبت به پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی خود اقدام کند، گواهی دال بر

مفاصا‌حساب مالیاتی صادر و به مودی تسلیم یا به موسسه اعتباری ارسال می‌شود. در غیر این صورت مراتب وجود بدهی مالیاتی کتبا به موسسه اعتباری ذی‌ربط اعلام خواهد شد.

سازمان امور مالیاتی برای سهولت تبادل اطلاعات بین موسسه اعتباری و سازمان مذکور موظف است ظرف مدت ٣ماه نسبت به راه‌اندازی سامانه‌یی در این خصوص اقدام کند.

صورت‌های مالی برای اشخاص حقوقی و اشخاص موضوع بند(الف) ماده ٩٥ اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم، ترازنامه و حساب سود و زیان و در مورد اشخاص حقیقی موضوع بندهای (ب) و (ج) ماده مزبور مطابق نمونه پیوست که براساس مفاد بندهای اخیرالذکر توسط سازمان امور مالیاتی تهیه شده است.

گواهی صادره موضوع این ضوابط صرفا برای تسهیلات و تعهدات مورد تقاضا و از تاریخ صدور آن برای یک سال شمسی معتبر است و برای اخذ تسهیلات یا ایجاد تعهدات مجدد، موسسه اعتباری و سازمان امور مالیاتی موظف به رعایت مفاد این ضوابط هستند.

در صورتی‌ که مودی ترتیب پرداخت بدهی مالیات قطعی شده را داده باشد لیکن به تعهد خود در زمینه پرداخت اقساط در سررسید مقرر عمل نکند، مراتب از سوی سازمان امور مالیاتی صرفا جهت اطلاع به موسسه اعتباری ذی‌ربط اعلام می‌شود.

استفاده از تسهیلات بانکی برای خرید یا احداث مسکن شخصی و فعالیت‌های کشاورزی اشخاص حقیقی مشمول این ضوابط نخواهد شد.

مشاهده صفحات روزنامه