پیشنهاد نظارت بر ناظران شهردار تهران
گروه راه وشهرسازی|
«ترافیک سنگین تهران» طی یکی، دو ماهه اخیر، در روزهای گذشته به مجادلهیی میان برخی اعضای شورای شهر و شهردار تهران تبدیل شده است. از همین رو، در پی اظهارات تند و تیز رد و بدل شده میان قالیباف و برخی اعضای شورای شهر، روز گذشته در جلسه پارلمان شهری پایتخت، پیشنهاد تاسیس هیات نظارت بر عملکرد اعضای شورای شهر مطرح شد.
در سیصد و هجدهمین جلسه شورای شهر تهران که با غیبت 15نفر از اعضا آغاز شد، رضا تقیپور سخنگوی این شورا، خواستار تشکیل هیات نظارت بر عملکرد اعضای شورای شهر شد.
تقیپور با بیان اینکه عدهیی تصمیم گرفتهاند، فرصت انتخابات را تبدیل به یک بحران و تهدید کنند، اظهار کرد: عدهیی از همکاران توهین کردند، افترا زدند و دروغ گفتند و اگر این اقدام متوقف نشود ناچاریم با آنها با ادبیات خودشان صحبت کنیم. از این رو، برای جلوگیری از این برخورد بهتر است هیات مذکور ایجاد شود.
عدم پاسخگویی شهرداری
احمد حکیمیپور رییس فراکسیون اصلاحطلبان شورای شهر نیز از احتمال سیاسی شدن شهرداری تهران در آستانه انتخابات گلایه کرد.
حکیمیپور با اشاره به عدم پاسخگویی شهرداری گفت: شاید نتوانم آن را با تعبیر بهتری غیر از فرار از نظارت و شفافیت بیان کنم. از آذر سال 92 تا آذر سال 95 بنده به عنوان عضو شورای شهر تهران 34تذکر دادهام که در اکثر موارد پاسخهای لازم را دریافت نکرده و آنهایی که پاسخ داده شدهاند حاوی کلیگویی یا ارجاع آن مورد به موضوع دیگری بوده است و نکته مهمتر در اینجا مشمول مرور زمان شدن پاسخگویی به تذکرات است و پیچ و خم بروکراسی و کاغذبازیها که موجب میشود تا پیگیری و نظارت یک عضو شورا را بیتاثیر و لوث کند.
دفاع تمامقد معاون شهردار از قالیباف
روز گذشته و در سیصد و هجدهمین جلسه علنی شورای شهر تهران، معاون توسعه و برنامهریزی شهرداری تهران از قالیباف و شهرداری در مقابل انتقادات اعضا دفاع کرد. ناصر امانی با اشاره به تذکر حکیمیپور درخصوص بیپاسخ ماندن تذکرات ایشان از سوی شهرداری تهران تصریح کرد: ایشان قبل از نطق پیش از دستورشان گفتند میخواهند حقوقی و قانونی صحبت کنند، اما همانطور که دیدیم اینگونه نبود. معاون شهردار تهران ادامه داد: براساس قانون شهرداری موظف به پاسخگویی به تذکرات کتبی است و ملزم به پاسخگویی به تذکرات شفاهی نیست، در سال 94 نیز 8 مورد تذکر کتبی اعلام شده بود که به آنها نیز پاسخ دادیم. در سال جاری نیز 5 تذکر اعلام شد که به همگی آنها بهصورت کتبی پاسخ دادیم.
ادب مرد به ز دولت اوست
رحمتالله حافظی رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران نیز به سخنان شهردار تهران در مورد ترافیک ساختگی واکنش نشان داد.
حافظی، شهردار تهران را خطاب قرار داد و با اشاره به سخنان او مبنی بر اینکه کسانی که میگویند ترافیک تهران مصنوعی است، انسان نیستند، گفت: آقای شهردار! حق با شماست. برخی اعضای شورای شهر انسان نیستند، چراکه هیچ انسانی نمیتواند اجحاف به مردم و انحرافات از مصوبات شورا را ببیند و استمرار حضور شما در این مسند را تحمل کند.
وی افزود: اگر ما به عنوان نماینده مردم در صیانت از حقوق مردم درست رفتار میکردیم شاهد این اتفاق نبودیم و باید بگویم ادب مرد به ز دولت اوست.
به عقل جن نمیرسد!
معاون شهردار تهران اما با اشاره به اینکه شهردار تهران اعلام کرد، اینکه گفته میشود ترافیک تهران ساختگی و مصنوعی است به عقل هیچ جنی نیز نمیرسد، افزود: اینکه موضوعی به عقل جن نمیرسد، کجایش توهین به دیگران است؟ سخنان معاون شهردار تهران در شرایطی عنوان شده است که بازبینی فایل صوتی اظهارات قالیباف حاکی از این است که او انسان نبودن را به معتقدان به مصنوعی بودن ترافیک تهران نسبت داده است. طی روزهای اخیر، حافظی با انتشار مطالبی در حساب توییتر خود از اعمال فشار قالیباف برای تغییر پلیس راهور تهران سخن به میان آورده بود؛ مسالهیی که ادعای مصنوعی بودن ترافیک تهران را تقویت میکند. او همچنین در یک نشست خبری، بر این ادعاها تاکید کرد. قالیباف اما ادعای مصنوعی بودن ترافیک تهران را رد کرده است.
بیخبری از بودجه شهرداری
در بخش دیگری از جلسه علنی دیروز شورای شهر تهران، احمد دنیامالی رییس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه عملکرد بودجه ۹ ماهه شهرداری در حوزه درآمدها و تخصیصها باید به شورای شهر ارائه شود، گفت: در حال حاضر از وضعیت تخصیص بودجه خبر نداریم.
دنیامالی گفت: باید بودجه شهرداری زودتر موردبررسی قرار گیرد و اگر شهرداری تاکنون آن را به شورا تقدیم نکرده، زودتر اقدام کند. دنیامالی با تاکید بر اینکه عملکرد بودجه ۹ماهه شهرداری در حوزه درآمد و تخصیصها باید به شورا ارائه شود، گفت: در حال حاضر از وضعیت تخصیصها خبر نداریم.
ابهام در پرونده کارواش سعادتآباد
در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران دو نفر از اعضای شورای شهر نیز نسبت به تعیینتکلیف پرونده کارواش سعادتآباد و روند تخریب طبقه هفتم پاساژ علاءالدین تذکر دادند. ابوالفضل قناعتی با بیان اینکه یک سال از واقعه مسجد قدس در شهرک غرب میگذرد، گفت: یک سال پیش شاهد حادثه کارواش در این منطقه بودهایم اما تاکنون گزارش بررسیهای آن ارائه نشده و باید پرونده کارواش سعادتآباد هر چه زودتر تعیینتکلیف شود. وی همچنین با اشاره به روند تخریب طبقه هفتم پاساژ علاءالدین، گفت: متاسفانه براساس قانون مالک پاساژ باید تا اول مهرماه نسبت به تخریب طبقات اضافه اقدام میکرد اما این مهم محقق نشد و نهایتا با دستور دادسرای ناحیه 7، شهرداری منطقه راسا وارد تخریب شد که پیشنهاد میشود ترتیبی صورت گیرد تا طی 20روز آینده بازدیدی توسط اعضا و خبرنگاران از روند تخریب پاساژ علاءالدین صورت گیرد.
آبروی افراد را نریزیم
پرویز سروری رییس کمیسیون حقوقی شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه سامانه تنقیهی نظارت شورای شهر تهران آماده شده و در جلسههای آینده از این سامانه رونمایی خواهد شد، گفت: بهدلیل ضعف نظارت کشور رنجهای زیادی دیده اما سوال این است که اعمال نظارت با رفتارهای غیرقانونی و غیراخلاقی در تضاد است بهگونهیی که اگر یک گزارش غیررسمی که در مراحل ابتدایی تهیه قرار دارد از جای غیرقانونی تهیه و به دست یک مرجع غیرقانونی دیگر منتشر شود و موجب بیاعتمادی و بیثباتی شود، آیا این باز اعمال نظارت است؟ وی با بیان اینکه ما رای نگرفتهایم که آبروی افراد را بریزیم و با ابزارهای غیرقانونی اعمال قانون کرده و مطالب خلاف واقع بگوییم، گفت: فقدان نظارت باعث میشود که حقوق و وامهای نجومی و اختلاس 8هزار میلیارد تومانی به وجود بیاید و شهردار وقت به زندان بیفتد و باید بگویم سیاسی شدن شهرداری که از زمان کرباسچی که در حزب کارگزاران بوده، باعث شده که عملا شهرداریها در جریانهای سیاسی قرار گیرند.
ساخت پارکینگ در مسیل گیشا
در ادامه سیصد و هجدهمین جلسه علنی شورای شهر تهران، رییس کمیته محیطزیست شورای شهر تهران از موافقت وزارت آموزش و پرورش و یکی از بانکها برای ساختوساز در اردوگاه شهید باهنر گلایه کرد. محمد حقانی در تذکر پیش از دستور خود با اشاره به نامه اهالی مسیل گیشانصر، گفت: اهالی طی نامهیی اعلام کردند که شهرداری میخواهد در حریم مسیل پارکینگ بسازد این درحالی است که در مسیل حدود 200درختچه وجود دارد. وی با بیان اینکه احتمال قطع 260درخت توسط شهرداری درراستای ساخت این پارکینگ وجود دارد، گفت: احداث پارکینگ در این محل اشتباه است چراکه موجب تضییع حقوق شهروندان میشود و دوباره قضیه پل صدر که ساخت طبقه دوم آن حقوق شهروندی را زیر سوال برده، مطرح میشود. وی همچنین از تخریب باغ 47هکتاری منظریه و اردوگاه شهید باهنر خبر داد و گفت: متاسفانه باخبر شدیم که یکی از بانکها میخواهد در قسمتی از این باغ ساختوساز انجام دهد و طی مکاتبهیی که این بانک و وزارت آموزش و پرورش با شهرداری داشتهاند به آنها گفته شده که این پهنه، پهنه سبز و حفاظت ویژه است و اجازه تغییر کاربری داده نمیشود. مهدی چمران رییس شورای شهر تهران نیز با اشاره به لایحه حفاظت
از درختان خیابان ولیعصر(عج) گفت: این لایحه در جلسات پایانی به تصویب رسید و بر همین اساس شهرداری موظف شد در مورد حفظ درختان خیابان ولیعصر و همچنین کنترل ساختوساز در این خیابان اقداماتی انجام دهد.
عقیمسازی زنان کارتنخواب
فاطمه دانشور رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، گفت: در منشور حقوق شهروندی که بهعنوان یک اقدام ارزشمند و قابلتقدیر به امضای رییسجمهوری رسیده، متاسفانه حق هویت شهروندان نادیده گرفته شده است. به گفته دانشور، افراد بدون شناسنامه در این منشور دیده نشدهاند.
معصومه آباد رییس کمیته ایمنی شورای شهر تهران نیز با گلایه از عقیمسازی زنان کارتنخواب گفت: عقیمسازی زنان راهبرد اسلامی، اخلاقی و انسانی نیست و نباید با طرح این مسائل موضوعاتی را دراختیار رسانههای خارجی قرار دهیم.