جذب 8.5 میلیارد دلار سرمایه خارجی

۱۳۹۵/۱۰/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۵۸۳۲۱


وزیر صنعت گفت: در دوره خدمت دولت یازدهم بالغ بر 8.5 میلیارد دلار سرمایه خارجی تنها در بخش صنعت و معدن کشور جذب شده است.

محمدرضا نعمت‌زاده روز سه‌شنبه در دیدار با محمدابراهیم طاهریان‌فرد، سفیر ایران در ترکیه و کارکنان بخش اقتصادی سفارت در آنکارا افزود: این میزان سرمایه‌گذاری برای اجرای 170 پروژه صنعتی و معدنی جذب شده و تاکنون 80 مورد از این طرح‌های سرمایه‌گذاری راه‌اندازی شده است. وی با اشاره به سرعت گرفتن جذب سرمایه‌های خارجی پس از اجرای برجام و در یک‌سال گذشته بیان کرد: بالغ بر 5.5 میلیارد دلار از این میزان سرمایه خارجی در یک‌سال اخیر و پس از برجام جذب شده است.

وی ترکیه، کشورهای اروپایی و کشورهای سی.‌ای.اس و حتی کشورهای عربی را ازجمله سرمایه‌گذاران در بخش صنعتی کشور عنوان کرد و ادامه داد: روند سرمایه‌گذاری خارجی با تثبیت اقتصادی کشور و روشن‌تر شدن افق‌های اقتصاد ایران سرعت گرفته است. وی در ادامه با اشاره به ورود به بازار نخستین محصولات خودرو پژو از اسفند امسال که با سرمایه‌گذاری جدید شرکت فرانسوی در حال تولید است، اظهار کرد: جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی چند سال متوقف بود و ما به دنبال توجیه طرف‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران هستیم. وی با تاکید بر ضرورت تبلیغ و اطلاع‌رسانی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و معدن ایران در خارج از کشور گفت: سرمایه‌گذاران خارجی به علت وقفه در معرفی و تبلیغات منفی با ظرفیت‌های کشور ما چندان آشنا نیستند.

وی خواستار تکمیل و توسعه ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری خارجی در ایران شد و گفت: توسعه و تسهیل امور گمرکی، حمل و نقل و تثبیت و تک‌نرخی کردن ارز ازجمله راهکارهای لازم در این زمینه است.

به گزارش ایرنا، محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت برای گفت‌وگو پیرامون توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری ایران و ترکیه ظهر روز سه‌شنبه در راس هیاتی وارد آنکارا شد.

وی در فرودگاه آنکارا مورد استقبال محمدابراهیم طاهریان‌فرد سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه و مقامات وزارت اقتصاد ترکیه قرار گرفت. نعمت‌زاده قرار است با «نهاد زیبکچی» وزیر اقتصاد و رییس طرف ترک کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و ترکیه دیدار و درخصوص استانداردهایی که ترکیه برای برخی کالاهای ایرانی در صادرات به این کشور اعمال می‌کند و همچنین درخصوص توسعه فهرست کالاهای مشمول موافقتنامه تجارت ترجیحی بین ایران و ترکیه گفت‌وگو کند. هم‌اکنون ایران برای 125 قلم کالای صادراتی ترکیه به ایران تخفیف تعرفه‌یی قائل شده و ترکیه نیز برای 140قلم کالای صادراتی ایران به ترکیه تخفیف تعرفه‌یی قائل شده است. در دوره اخیر مذاکراتی بین دو طرف درخصوص افزایش حدود 40 قلم از هر طرف به این فهرست صورت گرفته است. انتظار می‌رود در گفت‌وگوهای نعمت‌زاده با زیبکچی در این راستا تصمیم‌گیری شود.

در راستای روابط اقتصادی ایران و ترکیه روز گذشته سخنگوی شرکت ملی گاز در اظهارنظری جداگانه تاکید کرد: هیچ مشکلی در صادرات گاز ایران به ترکیه وجود ندارد به‌گونه‌یی که از هفته گذشته تاکنون، به‌طور میانگین روزانه 27میلیون مترمکعب گاز به این کشور صادر شده است.

مجید بوجارزاده در گفت‌وگو با ایرنا درباره وضعیت صادرات گاز به ترکیه، افزود: دیروز نیز نزدیک به 27میلیون مترمعکب گاز به این کشور صادر شد.

وی اضافه کرد: با وجود قطع صادرات «ترکمن‌گاز» به ایران، صادرات گاز کشور به ترکیه بدون هیچ مشکلی ادامه داشته است.

سخنگوی شرکت ملی گاز همچنین از آمادگی ایران برای صادرات گاز به عراق خبر داد و بیان داشت: آماده صادرات گاز به بغداد هستیم و به محض اعلام آمادگی طرف مقابل، صادرات گاز به این کشور نیز آغاز می‌شود.

به گزارش ایرنا، ایران و ترکیه در سال 1996 میلادی در جریان سفر نجم‌الدین اربکان نخست‌وزیر اسبق ترکیه به تهران قراردادی 25 ساله درباره تجارت گاز امضا کردند؛ واردات گاز ترکیه از ایران نیز در 10 دسامبر سال 2011 میلادی آغاز شد.

ایران دومین صادرکننده گاز به ترکیه است و سالانه تا سقف حدود 10میلیارد مترمکعب گاز به این کشور صادر می‌کند.

مشاهده صفحات روزنامه