بیرمقی حاصل از بازی با نمادها
گروه بورس
دیروز بازار سهام بازاری بیرمق و کم حجم بود. حمایت حقوقیها نیز تنها شاخص کل را 14 واحد مثبت نگهداشت، موضوعی که ظاهرا به مذاق سازمان خوش خواهد آمد. به گزارش «تعادل» بازار سرمایه طی روزهای اخیر بسیار بیرمق دنبال میشود یکی از دلایل این کمرمقی عملکرد نامناسب شرکتهاست. طی ماههای اخیر اغلب شرکتهای بزرگ بورسی طی انتشار اطلاعات در سامانه ناشران بازار سرمایه متوقف شده و بعد از چند روز، هفته و حتی ماه بازگشایی شده سپس با چند درصد بازدهی منفی روبهرو میشود. موضوعی که سبب سرخوردگی سرمایهگذاران در بازار سرمایه شده است.
بر اساس این گزارش، بازار سهام دیروز نیز شاهد معاملاتی کمرمق و با حجم معاملات ناامیدکننده مواجه بود؛ با این همه آنچه تعجب همگان را در پی داشت، اینکه با وجود روند نزولی قیمت سهام در کلیت معاملات اما شاخص کل بازار با چراغ سبز حقوقیها زیر سایه معاملات کد به کد و درون گروهی مواجه شد. در این بین گروه پتروشیمیها دیروز همزمان با تقویت تقاضا در این گروه شاهد تعدیل قیمتها در دامنه نوسان مثبت قیمتی بود، هرچند که تداوم عرضه حقوقیها مانع از هرگونه صف خرید پایدار برای تک سهمهای گروه پتروشیمی میشود. در این گروه پتروشیمی آبادان همچنان با حامی قدرتمند خود در برابر عرضههای تاپیکو روبهرو شده است. دیروز در گروه معدنیها همسو با حمایت حقوقیها در محدوده صفر تابلو اما تک سهمهای این گروه از جمله «کیمیا»، «فرآور» و «فزرین» در مثبت کامل رنج شدند. در گروه شویندهها اما افزایش آرام حجم معاملات و جمعآوری سهام این گروه در حالی است که تقاضا برای بنزن در بورس کالا و انتظار برای افزایش قیمت این ماده حیاتی برای گروه شویندهها تحلیلها برای افزایش سودآوری در این گروه را پررنگتر کرده است. طی معاملات دیروز نماد معاملاتی شرکتهای
سرمایهگذاری مسکن شمالغرب، حق تقدم خرید سهام حمل و نقل توکا، پالایش نفت بندرعباس، شیر پاستوریزه پگاه خراسان، اوراق رهنی بانک مسکن، حق تقدم خرید سهام بیمه پاسارگاد از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکتهای شکر، اوراق اجاره لوتوس، سایپا، گروه دارویی البرز، بینالمللی محصولات پارس متوقف شدند. دیروز همچنین نماد معاملاتی شرکت کشت و صنعت شهداب ناب خراسان از بازار پایه به تابلو بازار دوم فرابورس منتقل شد. دیروز 37میلیون سهم صندوق سرمایهگذاری بازنشستگی به ارزش بیش از 6میلیارد تومان به کدهای درون گروهی سهامدار عمده کد به کد شد. اندکی بیش از 28میلیون سهم صنعتی دریایی ایران نیز به ارزش بیش از 7.5میلیون تومان با معاملات کد به کد همراه بود. 20میلیون سهم سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین اما به ارزش کمتر از 4 میلیارد تومان کد به کد شد. همین وضعیت در گسترش صنایع انرژی آذرآب با کد به کد شدن 16میلیون سهم به ارزش کمتر از 4میلیارد تومان دنبال شد. در صنایع فولاد آلیاژی یزد نیز دیروز کمتر از 7میلیون سهم به ارزش بیش از 1.5میلیارد تومان با معاملات انتقالی میان سهامداران عمده روبهرو بود. اندکی بیش
از 5 میلیون سهم ایران خودرو به ارزش بیش از یک میلیارد تومان نیز دیروز کد به کد شد. براساس این گزارش، دیروز بازارگردانی در سرمایهگذاری سایپا نیز معاملات انتقالی بیش از 20میلیون سهمی را میان کدهای سهامدار حقوقی این سهم در پی داشت.
رشد 14 درصدی شاخص
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات دیروز با افزایش 14واحدی روی رقم 78 هزار و 983 واحد ایستاد. شاخص کل هموزن اما با کاهش 62 واحدی عدد 15 هزار و 470واحد را به نمایش گذاشت. دیروز همچنین شاخص سهام آزاد شناور با کاهش 82 واحدی به عدد 86 هزار و 710 واحد رسید. شاخص بازار اول نیز در حالی با افزایش 44 واحدی به رقم 56هزار و 28واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با 160واحد کاهش به عدد 168هزار و 295 واحد رسید. براساس این گزارش دیروز معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت صنایع خلیج فارس با 55 واحد، سایپا با 29واحد و ایران خودرو با 17واحد کاهش بالاترین تاثیر منفی را بر برآورد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند. در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز پتروشیمی تامین با 41 واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان با 32 واحد و ملی صنایع مس ایران با 30 واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را بر محاسبه نماگر به دوش کشیدند. ارزش کل معاملات بورس تهران دیروز در حالی به بیش از 388میلیارد تومان رسید که در بازار نقدی بورس ارزش معاملات از 109میلیارد و 735میلیون تومان فراتر نرفت که ناشی از دست به دست شدن
688میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 47 هزار و 376 نوبت داد و ستد بود. طی معاملات دیروز نماد معاملاتی شرکتهای سرمایهگذاری مسکن شمالغرب، حق تقدم خرید سهام حمل و نقل توکا، پالایش نفت بندرعباس، شیر پاستوریزه پگاه خراسان، اوراق رهنی بانک مسکن، حق تقدم خرید سهام بیمه پاسارگاد از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکتهای شکر، اوراق اجاره لوتوس، سایپا، گروه دارویی البرز، بینالمللی محصولات پارس متوقف شدند.
عرضه عمده 4 سری اسناد خزانه
روز گذشته نقل و انتقال 139میلیون ورقه به ارزش341میلیارد تومان، ماحصل معاملات فرابورس ایران در 12هزار و 827دفعه بود که از رشد قابل ملاحظه ارزش دادوستدها در مقایسه با روز گذشته حکایت داشت. در جریان معاملات دیروز سهشنبه 14 دی ماه عرضه عمده چهار سری اسناد خزانه اسلامی در نمادهای «اخزا74»، «اخزا84»، «اخزا94» و «اخزا104» صورت گرفت که فروشنده آن تامین سرمایه بانک ملت و ارزش مجموع معاملات آنها 93.8میلیارد تومان بود. همچنین در بازار اوراق با درآمد ثابت فرابورس 3میلیون ورقه به ارزش تقریبی 2هزار و 896میلیارد ریال معامله شد که اسناد خزانه اسلامی مرحله نهم با معامله 201هزار ورقه به ارزش 17.3میلیارد تومان بالاترین حجم و ارزش معاملاتی را در این بازار تجربه کرد. در بازارهای اول، دوم و پایه فرابورس روز گذشته در حالی نزدیک به 43 میلیون ورقه به ارزش 195میلیارد ریال دادوستد شد که بازار دوم خود را آماده بازگشایی نماد «غشهداب» مربوط به شرکت کشت و صنعت شهداب ناب خراسان در جریان معاملات دیروز میکند. نماد این شرکت دیروز به این بازار انتقال یافته بود.
در این میان رصد معاملات صورت گرفته در این سه بازار نشان میدهد، نماد «ذوب» در عین حال که به عنوان پربینندهترین نماد معاملاتی لقب گرفت همچنین بیشترین حجم معامله را نیز با دادوستد نزدیک به 5میلیون سهم تجربه کرد. نماد «کیمیا» مربوط به شرکت کیمیای زنجان گستران نیز بیشترین ارزش معاملات را به میزان 3.3میلیارد تومان به ثبت رساند. بالاترین رشد قیمتی نیز در حالی به نمادهای «فزرین» و «ساینا» تعلق گرفته که نماد تازه بازگشایی شده «اپرداز» و نماد «خفناور» بیشترین افت قیمتی را شاهد بود. شاخص فرابورس نیز دیروز افت یک واحدی را در عملکرد روزانه به ثبت رساند و به این ترتیب در ارتفاع 851واحدی ایستاد. در صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله نیز سهامداران دادوستد 7میلیون ورقه به ارزش 9.2 میلیارد تومان را تجربه کردند. در این میان صندوق سرمایهگذاری آرمان آتی کوثر بالاترین حجم و ارزش معاملاتی را در میان ETFها تجربه کرد.
عرضه ۳۸هزار تن مواد پلیمری در تالار نقرهای
تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران، دیروز میزبان عرضه ۳۸هزار و ۷۴۹تن مواد پلیمری بود. به گزارش «تعادل» و به نقل از بورس کالای ایران، طی این روز و در تالار مذکور گریدهای مختلف استایرن بوتادین، اکریلونیتریل، پلیاتیلن، پلیاستایرن، پلی بوتادین، پلیپروپیلن، پلیکربنات و پلی وینیل کلراید عرضه شد.