اعطای تسهیلات فنی و اعتباری با نرخ 6 درصد کمتر

۱۳۹۶/۰۵/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۳۸۷۷
اعطای تسهیلات فنی و اعتباری با نرخ 6 درصد کمتر

گروه بنگاه‌ها    

«اعطای مشوق‌های موثر به بنگاه‌ها برای توسعه کارآفرینی»؛ این راهبردی است که از منظر علی یزدانی مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، اقتصاد ایران برای رسیدن به افق‌های تدارک دیده شده در بخش اشتغال‌زایی به آن نیازمند است.

مطالباتی که در زمان انتخابات دوازدهمین ریاست‌جمهوری به عنوان یکی از مطالبه‌های عمومی ایرانیان از دولت آینده طرح شد و بعد از پیروزی روحانی و گفتمان اعتدال در دستور کار مجریان قرار گرفت.

با توجه به مشکل سودهای کلان بانکی، یزدانی از مسوولان استانی می‌خواهد که از ردیف‌های قانونی بودجه برای تحرک بیشتر در تسهیلات بخش تولید و متعادل کردن فرآیند تامین مالی بنگاه‌ها در راستای بهبود وضعیت اقتصادی بهره‌مند شوند.

در کنار این موارد مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از حمایت‌های ویژه دولت از صنایع کوچک و متوسط خبر می‌دهد و از ساختارهای آموزشی ویژه‌یی که برای ارتقای سطح حرفه‌یی و تخصصی بنگاه‌ها ایجاد شده، سخن می‌گوید. ساختارهایی که می‌تواند فرهنگ کارآفرینی و اشتغال‌زایی را در تار و پود مراودات اقتصادی کشور نهادینه کند.

در کنار این موضوعات یزدانی اشاره‌یی هم به اهمیت تمرکززدایی و دادن اختیارات بیشتر به استان‌ها صحبت می‌کند و نگاه دولت را در این زمینه سپردن امور به دست اهالی اقتصادی ارزیابی می‌کند.

 استفاده از ظرفیت‌های قانونی

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه قانون بودجه به شوراهای برنامه‌ریزی شهرستان‌ها و استان‌ها اجازه تخصیص20 درصد از منابع تملک دارایی‌های خود را به کمک‌های فنی و اعتباری داده است، گفت: این امر موجب کاهش 6درصدی نرخ تسهیلات نسبت به سود معمول بانکی می‌شود.

به گزارش ایرنا، علی یزدانی روز پنج‌شنبه در نشستی با صنعتگران شهرک صنعتی بیلوردی شهرستان هریس با بیان اینکه در راستای حمایت از واحدهای تولیدی، علاوه بر اعطای بخشودگی، مشوق‌های متعدد در بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است، گفت: مهم‌ترین هدف ما از اعطای مشوق‌ها اشتغال آفرینی است.

وی افزود: در بحث آموزش صنایع کوچک حمایت ویژه‌یی از واحدهای تولیدی داشته و دوره‌های آموزشی تخصصی رایگان برای آنها برگزار می‌کنیم. مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران یادآوری کرد: به عنوان جزیی از دولت در 10 ماه گذشته از 435 شهرک و ناحیه صنعتی کشور بازدید کرده و مشکلات واحدها را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

یزدانی با اشاره به برنامه‌های اقتصاد مقاومتی ادامه داد: همه ارکان نظام اعم از دولت، مجلس و قوه قضاییه در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دخیل بوده و مردم هم نقش جدی در حمایت از تولید داخلی دارند بنابراین باید با همکاری فرابخشی در راه عمل به این سیاست‌ها قدم ‌برداریم.

 ضرورت توسعه تمرکززدایی در اقتصاد

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: تمرکززدایی جزو سیاست‌های سازمانی بوده و در این راستا همه اختیارات را به شرکت‌های استانی تفویض کرده‌ایم تا مسائل مربوط به واحدها در استان حل و فصل شود.

یزدانی اظهار کرد: هر مشکلی هم به هر دلیلی در استان غیرقابل تصمیم‌گیری باشد توسط هیات‌مدیره این سازمان و در کمتر از یک هفته بررسی می‌شود.  یزدانی، ایجاد ناحیه صنعتی در مناطق روستایی و رونق ناحیه‌های صنعتی راکد روستایی را در سال جاری از سیاست‌های دولت در ارتباط با صنایع کوچک یا صنایع روستایی عنوان کرد و افزود: در قالب کارگاه‌های تولیدی کوچک یا صنایع کوچک با استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌یی و جغرافیایی و منابع موجود، برای ایجاد اشتغال و سرمایه‌گذاری در روستاها بسترسازی می‌شود. او گفت: برای حمایت از سرمایه‌گذاری در شهرک بیلوردی هریس 50درصد مشوق بهره‌برداری در قیمت حق انتفاع این شهرک برای سرمایه‌گذاران ارائه می‌شود.

 بسترسازی مناسب برای کارآفرینی

فرماندار هریس نیز در این نشست خواستار ایجاد تسهیلات لازم و بسترسازی مناسب از سوی شهرک‌های صنعتی برای استقرار آسان واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاران در شهرک صنعتی بیلوردی این شهرستان شد.

رضا تقویمی افزود: تهیه راهبرد کامل و رفع معضلات شهرک‌های صنعتی و مشکلات تولیدکنندگان نیازمند عزم ملی و هماهنگی تمام بخش‌های مرتبط با تولید بوده و تکمیل امکانات زیرساختی مانند اتمام بزرگراه تبریز - هریس - اهر و ممانعت از زمین‌خواری صنعتی توسط صنعتگرنماها مورد انتظار است.

او افزایش قیمت حامل‌های انرژی که منجر به افزایش قیمت محصول تمام شده می‌شود را عامل دیگری در جهت رکود این شهرک‌ها عنوان کرد.

فرماندار هریس عمده مشکلات سرمایه‌گذاران و کارخانه‌داران شهرک صنعتی این شهرستان را کمبود نقدینگی و نبود بازار فروش داخلی برای تولیدات و سیستم بانکی غیرهمسو برای دریافت تسهیلات و معافیت مالیاتی موضوع ماده132 قانون مالیات‌های مستقیم برای واحدهای واقع در این شهرک صنعتی عنوان کرد.

تقویمی افزود: شهرک‌های صنعتی زمانی خواهند توانست، کارآمد باشند که تسهیلات و امکانات کافی و حمایت‌های لازم برای صنایع ایجاد شود.  شهرستان هریس با حدود 70 هزار نفر جمعیت در 65 کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.