چالش‌ها در تولید زعفران

۱۳۹۶/۰۹/۳۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۳۲۶۰

صنعت

ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران است. از این‌رو اعضای کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد سبز اتاق ایران در نشست اخیر این کمیسیون به موضوع زعفران و معضلاتی که در صادرات این محصول وجود دارد، پرداختند. به‌گزارش پایگاه‌خبری‌اتاق ایران؛ عضو هیات رییسه شورای ملی زعفران در نشست اخیر کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد سبز اتاق ایران با اشاره به این نکته‌که بیش از صدهزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت زعفران قرار دارد، گفت: ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده این گیاه ارزشمند در جهان است، اما متاسفانه تنها به 20 درصد از کشورهای دنیا صادرات زعفران دارد. عضو هیات رییسه شورای ملی زعفران در مورد وضعیت تولید و صادرات این محصول، گفت: بحران کم‌آبی، موجب می‌شود که در آینده نزدیک، کشت و تولید این گیاه که به آب زیادی احتیاج ندارد، چند برابر شود. بنابراین نباید در ایجاد بازارهای جدید برای صادرات زعفران تعلل کرد. علی حسینی گفت: می‌توان با معرفی زعفران ایران و ویژگی‌های آن در کشورهای مختلف، برنامه صادرات حداقل سالانه 500 تن زعفران در 10 سال آینده را در دستور کار قرار دهیم. این فعال اقتصادی گفت: برای تحقق این امر باید موانع موجود برای صادرات زعفران برداشته شود و ممنوعیت استفاده از رنگ‌های شیمیایی و مضر در رستوران‌ها و فرآورده‌های غذایی داخل کشور را با جدیت دنبال کنیم. همچنین طرح بهبود کیفیت و شناسنامه‌دار کردن زعفران ایران را برای اعتماد بیشتر به زعفران کشور دنبال کنیم. از سوی دیگر سید محمدحسن شریعتمدار، رییس کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد سبز در جمع‌بندی مباحث این نشست گفت: خشکسالی طولانی مدت 15 ساله اخیر بر مناطق شرقی کشور تاثیر بسزایی بر درآمد، اشتغال و سطح زندگی مردم گذاشته است. بنابراین، این موارد ایجاب می‌کند که فعالیت‌های اقتصادی ممکن و باقیمانده در این مناطق تقویت شوند تا مانع مهاجرت 160 هزار خانوار روستایی مشغول در زمینه زعفران به شهرها شویم. به باور او؛ تولید سالانه بیش از 280 تن زعفران در کشور به ارزش تقریبی 5 میلیون تومان برای هر کیلو، منبع مالی قابل ملاحظه‌یی است. این فعال اقتصادی تصریح کرد: تشکل زعفران، کشاورزان و کارگرانی که در فرآیند تولید این محصول فعال هستند، انتظار دارند که دولت زمینه بازاریابی و صادرت مطلوب‌تر این کالای با ارزش را فراهم کند و همچنین بخش تحقیقاتی کشور در شناسایی سایر زمینه‌های مورد استفاده این محصول و استفاده از سایر اندام‌های گیاهی زعفران و تقویت مبانی تولید این محصول کمک کند.