جنیدی: باید مجلس را برای تعیین حداقل 18 سال سن ازدواج دختران همسو کرد
معاون حقوقی رییسجمهوری گفت: باید مجلس شورای اسلامی را برای تعیین حداقل 18 سال سن ازدواج برای دختران همسو کرد.
لعیا جنیدی در گفتوگو با ایرنا افزود: برای همین موضوع در فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی روی موضوع سن ازدواج بالاتر برای این افراد بحث شده است تا سال بالاتر را برای حداقل سن ازدواج تعیین کنند که حدود 18 سال سن تاکنون مطرح است.
وی اظهار داشت: البته برخی مساله سن 15 سال را مطرح کردند، که هنوز روی آن نیز حرف هست، اگرچه سن 13 سال مورد مناقشه است و بسیاری روی آن ایراد گرفتند که باید تلاش شود تا سن ازدواج به حداقل 18 سال برسد. جنیدی اضافه کرد: با ازدواج زودهنگام کودکان به ویژه دختران، فرصت تحصیل از این افراد گرفته میشود و در واقع آنها را از درس محروم میکنیم. معاون حقوقی رییسجمهوری افزود: برای موضوع ازدواج زودهنگام تاکنون جلسات مختلفی در فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی برگزار شده است، چون اغلب این ازدواجهای زودهنگام در دوران وجوب تعلیم است.
وی تصریح کرد: با این اقدام فرزندان لازمالتعلیم این مملکت عملا از حق تحصیل و حمایتشان در عرصه درس محروم میشوند که به همین منظور تمهیداتی اندیشیده شود تا در زمان معقولی که هست فرصت تحصیل برای آنها وجود داشته باشد. جنیدی ادامه داد: معاون حقوقی رییسجمهوری ادامه داد: باید دقت کرد که درک این کودکان از رابطه و مسائل اجتماعی کامل نامشخص است و میتواند دچار اشکال کند و اینها ممکن است توجهی به حداقل حقوق و روابط انسانی خودشان نداشته باشد و از این رابطه انسانی که باید مبتنی بر ارتباط باشد تبدیل به رابطهیی بشود که از نظر موازین روانی و جسمی و از نظر پزشکی ایجاد اشکال میکند.
وی ابراز امیدواری کرد با همت همه مسوولان بتوانیم در تعیین حداقل سن ازدواج برای کودکان تلاشهای جدی صورت گیرد تا این کودکان در سنین بسیار پایین وارد عرصه زندگی نشوند.
سینا کلهر رییس دفتر فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در یک نشست تخصصی با موضوع نگاهی نو به ازدواج زودهنگام، آمار مربوط به ازدواج کودکان را اینگونه اعلام کرد؛ براساس آمارها، ازدواج بین 10 تا 14 سال که کل مناقشه روی این بازه سنی است در واقع مجموع این ازدواجها 37هزار و 137 مورد در سال 94 بوده است.
به گفته وی؛ این ازدواجها در تمام 31 استان کشور رخ داده است و به لحاظ نسبت این ازدواج با کل ازدواجهای هر استان، استان زنجان اول است؛ به لحاظ تعداد، خراسان رضوی در کشور اول است.