نظام بانکی در نقطه شروع بانکداری مجازی است
گروه بانک وبیمه |
یک کارشناس بانکداری الکترونیک با تاکید بر اینکه در نقطه شروع بانکداری مجازی هستیم، گفت: برخی بانکها گامهایی در این زمینه برداشتهاند.
به گزارش ستاد خبری هفتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت، رسول لطفیآذر درباره وضعیت بانکداری دیجیتال در ایران با تاکید بر اینکه هماکنون نظام بانکی بیشتر به سمت بانکداری الکترونیک حرکت کرده است، گفت: هماکنون با بانکداری مجازی فاصله زیادی داریم چراکه هنوز زیرساختهای این نوع بانکداری مهیا نشده است.
این کارشناس بانکداری الکترونیک با تاکید بر اینکه فاصله معناداری بین بانکداری مجازی رایج در دنیا با بانکداری داخلی وجود دارد، افزود: هماکنون تمام بانکها به دلیل قوانین و مقررات این الزام را برای مشتریان خود دارند که برای احراز هویت به صورت فیزیکی به شعب مراجعه کنند بنابراین بسیاری از سرویسها به صورت حضوری به مشتریان ارائه میشود.
وی با تاکید بر اینکه قوانین بانکی موجود چندان با بانکداری مجازی سازگاری ندارد، گفت: به طور مثال اگر بانکی اصلا شعبه نداشته باشد، نمیتواند با قوانین فعلی فعالیتی داشته باشد چراکه برای اعطای تسهیلات و ارزیابی مشتریان، الزام وجود دارد که مشتریان برای احراز هویت به شعب مراجعه حضوری داشته باشند. لطفیآذر با تاکید بر ضرورت اصلاح و بازنگری در زیرساختهای فنی و قوانین رایج در نظام بانکی اظهار کرد: مهاجرت از بانکداری الکترونیک به بانکداری دیجیتال نیازمند شکلگیری چرخه سرویس و خدمات است. هر چند هماکنون مشتریان از پایانه فروش خرید میکنند ولی هنوز چرخه سرویس و خدمات در ایران کامل نشده است. این کارشناس بانکداری الکترونیک ضمن اشاره به اینکه زیرساختهای بانکداری دیجیتال از نظر فنی با بانکداری الکترونیک تفاوت اساسی دارد، خاطرنشان کرد: هماکنون بانکداری موبایلی و اینترنتی داریم ولی زیرساخت فنی و کسب وکاری برای این حوزهها فعلا در کشور فراهم نیست. وی ادامه داد: در بانکداری دیجیتال طرحهای مختلفی در دنیا مطرح میشود که سرمایهگذاران در آنها مشارکت میکنند؛ در این طرحها بانکها تسهیلات پرداخت نمیکنند بلکه متقاضیان تسهیلات را با سرمایهداران آشنا میکنند. وی با تاکید بر تفاوت سرویس و خدمات بانکداری مجازی در دنیا با ایران گفت: در ایران از نظر فرهنگی هم فاصله زیادی با اجرای بانکداری مجازی داریم. در نوع جدید بانکداری مجازی لازم است فرهنگ، قوانین و زیرساختها فراهم شود. لطفیآذر گفت: هماکنون برخی بانکها درحال حرکت به سمت بانکداری مجازی هستند و زیرساختهای این بانکداری را درست میکنند. وی با تاکید بر اینکه در نقطه شروع بانکداری مجازی هستیم، گفت: باید به سمت بانکداری استاندارد برویم تا فرهنگ و زیرساخت لازم برای بانکداری مجازی شکل بگیرد البته این مهم با پیگیری و استمرار فعالیتها امکانپذیر خواهد شد.