اخبار
احتمال افزایش روزهای آلوده پایتخت در سال 97
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با بیان اینکه علت آلودگی هوا در عید امسال پدیده گرد و غبار با منشأ داخلی بود، گفت: به احتمال زیاد امسال شرایط کیفی هوای تهران در مقایسه با سالهای گذشته مطلوب نخواهد بود.
تعطیلات نوروز امسال در حالی به پایان رسید که تهرانیها در این ایام با وجود کاهش تردد وسایل نقلیه در سطح شهر و تعطیلات نوروزی صنایع و معادن اطراف پایتخت، تنها ۸ روز هوای مطلوب تنفس کردند این درحالی است که در سالهای قبل کیفیت هوای تهران در ایام نوروز در شرایط ایدهآل بود و پایتختنشینان در نوروز هوای مطلوبی را تنفس کردند. وحید حسینی - مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران- پیش از این اظهار کرده بود که برآیند شاخصهای کیفیت این دهه نشان میدهد نوروز ۹۷ آلودهترین هوا را داشت.
اوبا اشاره به اینکه نوروز امسال برای تهران نوروز بیسابقهیی بود، به ایسنا گفت: طی دهه اخیر اندازهگیری آلایندههای جوی بهصورت علمی و با استناد به معیارهای متداول جهانی انجام شده است و بررسی این آمار نشان میدهد که هیچگاه هوا در پایتخت در ایام نوروز به اندازه امسال آلوده نبود. همانطور که شاخصها مشخص کردند در نوروز امسال، هوا یک روز پاک، ۷ روز سالم و ۵ روز ناسالم برای گروههای حساس بود. حسینی درباره علت این آلودگی گفت: یکی از عوامل اصلی افزایش غلظت آلایندههای جوی پایتخت در روزهای اخیر ورود گرد و غبار به فضای تهران است. پدیده گرد و غبار و سامانه آلوده ناشی از آن در پایتخت پدیده غالب نوروز ۹۷ در تهران بود که همین امر تاثیر مستقیمی بر افزایش غلظت آلایندههای شهر در روزهای تعطیل داشت.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ادامه داد: علاوه بر گرد و غبار، حجم ترافیک معابر سطح شهر تهران نیز در هفته نخست سال جدید بیش از حد انتظار بود که همین امر منجر به افزایش شاخص آلایندگی هوای تهران در روزهای نخست تعطیلات نوروز شد. به همین دلیل امسال شاهد افزایش آلودگی هوا و تعداد روزهای ناسالم شهر تهران در ایام نوروز بودیم که نسبت به سالهای گذشته چشمگیر بود.
حسینی با بیان اینکه به احتمال زیاد امسال شرایط کیفی هوای تهران در مقایسه با سالهای گذشته مطلوب نخواهد بود، تصریح کرد: ممکن است طی امسال شاهد افزایش روزهای آلوده و ناسالم هوای شهر تهران در مقایسه با سال گذشته باشیم این در شرایطی است که هوای پایتخت در ۱۵ روز از سال بطور معمول پاک است که بیشتر این روزهای پاک نیز مربوط به فروردین ماه هستند که متاسفانه نوروز امسال هوا اینطور نبود.
او همچنین گفت: بخش عمده پدیده گرد و غبار نوروزی به عنوان یکی از عوامل اصلی آلودگی هوای شهر تهران منشأ داخلی دارد و راهکار اصلی مقابله با این پدیده مدیریت منابع آبی کشور با هدف مقابله با ریزگردها است.
کشتهشدن ۷۷۱ نفر بر اثر حوادث غیرمترقبه
معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران گفت: در سال ۱۳۹۶، ۳۱ استان کشور تحت تاثیر وقوع حوادث غیرمترقبه نظیر زلزله، سیل، توفان و... قرار گرفتند که منجر به فوت ۷۷۱ نفر ازهموطنان عزیزمان شد. اسماعیل نجار از پیگیریها برای تصویب «لایحه بیمه همگانی مخاطرات طبیعی» خبر داد و گفت: در همین زمینه نمایندهیی برای تهیه پیش نویس و تامین بار مالی آن در راستای رفع ایرادات شورای نگهبان معرفی شده است.
او با اشاره به اینکه در سنوات گذشته ۱۷ مرکز کنترل و مدیریت مخاطرات طبیعی در استانهای کشور به بهرهبرداری رسیده و ۱۰ پروژه نیز در مراحل اجرای عملیات ساختمانی هستند، افزود: از سوی دیگر نیز پیگیریهای لازم از سازمان برنامه و بودجه کشور جهت تامین اعتبار بهمنظور احداث، تکمیل و تجهیز پایگاههای چند منظوره مدیریت بحران در مناطق شهری کشور صورت گرفته که البته تاکنون محقق نشده است. معاون وزیر کشور با اعلام اینکه در سنوات گذشته ۱۴۸ پایگاه مدیریت بحران احداث شده و به بهرهبرداری رسیده است و ۱۱۸ پایگاه چند منظوره مدیریت بحران نیز در مراحل مختلف عملیات اجرایی هستند، به ایلنا گفت: با پیگیریهای انجام شده توسط دفتر فنی سازمان، زمین مناسبی در محدوده شهر آفتاب به مساحت حدود ۸ هکتار جهت احداث مرکز کنترل و مدیریت مخاطرات طبیعی کشور اختصاص یافته و مشاور طرح و پیمانکار دیوار و احداث سوله انتخاب شده است. او با اشاره به بررسی عملکرد مقاومسازی مدارس از سال ۸۴ تا سال ۹۵، گفت: از ابتدای شروع طرح (سال ۱۳۸۴)، در مجموع ۳۶ درصد از کلاسهای نامقاوم مدارس کشور (۹۳۴۲۷ کلاس) با اعتباری بالغ بر ۵۶۲۶۰ میلیارد ریال، مقاومسازی وایمنسازی شده است. نجار در ادامه به آخرین گزارش بنیاد مسکن اشاره کرد و اظهار داشت: براساس آخرین گزارش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حال حاضر ۵ میلیون و ۳۷۳ هزار واحد مسکونی روستایی در کشور وجود دارد که بمنظور مقاومسازی اماکن غیرمقاوم، تعداد یکمیلیون و ۷۹۷ هزار و ۱۹۴ واحد عقد قرارداد شده و عملیات احداث و نوسازی یکمیلیون و ۶۰۶ هزار و ۷۹۹ واحد به پایان رسیده است. رییس سازمان مدیریت بحران نظارت بر استانداردهای اجباری در مراحل تولید، توزیع و مصرف مصالح ساختمانی از طریق تعامل با سازمان ملی استاندارد ایران و انجام پیگیریهای لازم از ادارات کل مدیریت بحران استانها را از دیگر اقدامات این سازمان عنوان کرد و ادامه داد: برای کنترل سیلاب و مدیریت خشکسالی اجرای پروژههای آبخیزداری پیگیری شد؛ در این رابطه پس از اخذ مطالعات انجام شده توسط وزارت جهاد کشاورزی، ۱۰ استان به عنوان استانهای اولویتدار شناسایی شدند و پیشنهاد اعتبار به مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد ریال به سازمان برنامه و بودجه ارائه شده است.
او با اعلام اینکه در سال ۱۳۹۶، ۳۱ استان کشور تحت تاثیر وقوع حوادث غیرمترقبه نظیر زلزله، سیل، توفان و... قرار گرفتند که منجر به فوت ۷۷۱ نفر از هموطنان عزیزمان شد، عنوان کرد: تعداد ۷۲۷۳۹ واحد مسکونی شهری و روستایی دچار آسیب کلی شده و به ۸۸۸۲۳ واحد مسکونی آسیب جزیی وارد شده است؛ با پیشنهاد اختصاص اعتبارات بازسازی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و پیگیریهای انجام شده روند بازسازی مناطق آسیبدیده در حال انجام است.