کمبود ۱۷۰ هزار پرستار در کشور
بسیاری از پرستاران بیکارند و آنهایی هم که کار میکنند، از شرایط کار و ناعادلانه بودن تفاوت بین دستمزد پزشکان و پرستاران گلایه دارند. برخی پرستاران ایرانی بعد از سالها تحصیل در ایران، باتوجه به بازار خوب جذب پرستار در کشورهای دیگر مثل استرالیا، ایران را ترک میکنند. این در حالیاست که کشور با 170 هزار کمبود نیروی پرستار رو به رو است.
نماینده سمیرم در مجلس میگوید براساس استانداردها باید به ازای هر هزار نفر، حداقل سه نفر پرستار داشته باشیم اما این میزان در ایران یک نفر است. اصغر سلیمی با تاکید بر لزوم اجرای قانون بهره وری و پیشگیری از اضافه کار اجباری پرستاران، گفت: پرستاری شغلی طاقتفرسا و سخت است؛ پرستاران شبانهروز در حال فعالیت و انجام امور بیماران هستند و لحظهیی غفلت آنان جان بیماران را به خطر میاندازد این در حالی است که میزان حقوق و درآمد آنان متناسب با تلاش آنها نبوده و حتی ازسوی برخی همراهان بیمار نیز مورد ضرب و شتم قرار میگیرند.
نماینده سمیرم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پرستاری باید جزو مشاغل سخت و زیانآور قرار گیرد، افزود: متاسفانه با وجود تمامی مشکلاتی که این قشر با آن روبرو هستند، شغل پرستاری هنوز جزو مشاغل سخت قرار نگرفته و این در حالی است که طی سه سال، 17 پرستار جان خود را به علت فشار کاری و شیفتهای پی در پی از دست دادند. وی کمبود 170 هزار پرستار در کشور را در اضافه کار اجباری پرستاران موثر دانست و به خانه ملت گفت: براساس استانداردها باید حداقل سه نفر پرستار بهازای هر هزار نفر جمعیت داشته باشیم اما متاسفانه در ایران به ازای هر یک هزار نفر یک پرستار وجود دارد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، رعایت استاندارد پرستار به تخت بیمارستانی را ضروری دانست و اظهار کرد: براساس آمارهای مرکز آمار به ازای هر 508 ایرانی یک تخت بیمارستانی وجود دارد البته وزارت بهداشت در حال ایجاد بیش از 39 هزار و 800 تخت بیمارستانی است دراین رابطه انتظار میرود همزمان با افزایش تختها جذب پرستار نیز در دستور کار قرار گیرد. سلیمی با تاکید بر اینکه سازمان امور استخدامی باید مجوز جذب پرستار را صادر کند، گفت: انتظار میرود وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه با تامین بودجه مناسب نسبت به اخذ مجوز از سازمان امور استخدامی برای جذب بیشتر پرستار اقدام کند.