نقصان در سیاست ارزی؛ فراز و فرودهای بورسی

۱۳۹۷/۰۶/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۸۶۶۹
نقصان در سیاست ارزی؛ فراز و فرودهای بورسی

یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است که قیمت ارز در بازار ثانویه باید بر اساس عرضه و تقاضای نامحدود انجام شود، اما در حال حاضر قیمت ارز در بازار ثانویه در نقطه‌ای خاص و با توجه به معاملات محدود یک پتروشیمی خاص کشف می‌شود که این موضوعات در معاملات بورس نیز تاثیرگذار است.

به گزارش ایسنا، فردین آقابزرگی در پاسخ به اینکه بسته جدید ارزی بانک مرکزی در چند هفته گذشته چقدر در معاملات بازار سرمایه تاثیرگذار بوده است، اظهار کرد: بازار ثانویه ارز یعنی بازاری که به صورت مستمر حاکم باشد و حجم زیادی از ارز در آن معامله شود و با توجه به مکانیزم عرضه و تقاضا، قیمت ارز کشف شود. معنی این بازار این نیست که ما قیمت را در یک نقطه خاص کشف کنیم. بلکه این معاملات باید مستمر باشد.

وی تاکید کرد: عدم تعیین تکلیف معاملات در بازار ثانویه ارز باعث شده این بازار کارایی که انتظار می‌رفت را نداشته باشد. چرا که غالبا قیمت بر اساس مقدار بسیار محدود درهم در یکی از بازارها توسط یکی از شرکت‌های پتروشیمی بر اساس معاملات اندک ارز مشخص می‌شود و پایه محاسبات بازار ثانویه ارز قرار می‌گیرد در صورتی که قرار نیست در بازار قیمت در یک نقطه و با حجم محدود عرضه و تقاضا مشخص شود. این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: تا زمانی که اختلاف نظر در راه‌اندازی یا کاراتر کردن بازار ثانویه ارز وجود دارد، آن شفافیت لازم و مورد انتظار تحقق پیدا نمی‌کند و طبیعی است که در چنین شرایطی بورس با فراز و فرودهایی مواجه می‌شود هر از گاهی با یک شایعه به‌شدت رشد می‌کند و بلافاصله با یک صحبت گذرا حالت منفی به خود می‌گیرد.

آقابزرگی افزود: اصل سیاست ارزی که به تازگی رخ داده بسیار خوب است ولی در اجرا نقصانی وجود دارد. متاسفانه ما در قوانین پیش‌بینی‌های خوبی انجام می‌دهیم، اما معمولا در اجرا با مشکلاتی همراه می‌شویم. وی ادامه داد: در حال حاضر بازار سرمایه روند مثبتی را طی می‌کند اما نسبت به ابتدای سال و نسبت به سایر بازارها بازدهی عقب‌تری را داشته اما کم‌کم به جایگاه مناسب خود می‌رسد.