ایرانشهر
افزایش٤٩ درصدی قیمت هر متر زمین در تابستان
بر اساس اعلام مرکز آمار، در فصل تابستان نشبت به فصل بهار سال جاری قیمت خرید و فروش هر متر مربع زمین ۴۹ درصد، هر متر مربع زیربنای مسکونی ۴۴ درصد و مبلغ اجاره یک متر مربع زیربنای مسکونی ۲۶ درصد افزایش یافته است. به گزارش مهر، بر اساس سامانه اطلاعات مدیریت معاملات املاک و مستغلات کشور، متوسط قیمت فروش هر مترمربع زمین یا زمین ساختمان مسکونی کلنگی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی در کل کشور یک میلیون و 725 هزار تومان با میانگین مساحت ۳۰۷ متر مربع بوده است که نسبت به فصل بهار 29 درصد و نسبت به فصل تابستان سال قبل ۴۹.۲ درصد افزایش داشته است. متوسط قیمت فروش هر مترمربع زیربنای مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی در کل کشور 2 میلیون و 226 هزار تومان با میانگین مساحت ١٠٦ مترمربع و متوسط عمر بنای ١١ سال بوده است که نسبت به فصل بهار ١٤.٩ درصد و نسبت به فصل تابستان سال قبل ٤٤.٤ درصد، افزایش داشته است. متوسط مبلغ اجاره ماهانه به علاوه سه ودیعه پرداختی برای اجاره یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی در کل کشور 10 هزار و 809 تومان با میانگین مساحت ۹۷ متر مربع و متوسط عمر بنای ۱۳ سال بوده است که نسبت به فصل قبل ۱۰.۳ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل 26 درصد، افزایش داشته است.
حقوق شهرداران 100 درصد افزایش مییابد
مدیرکل دفتر شوراهای وزارت کشور از تصویب آییننامه افزایش حقوق و مزایای شهرداران در هیات دولت خبر داد و گفت: بر همین اساس افزایش 100 درصدی در حقوق شهرداران اتفاق میافتد.
به گزارش ایسنا، افشار اظهار کرد: با توجه به پایین بودن حقوق شهرداران که گاه کمتر از 3 میلیون تومان بوده تلاش کردیم تا در هیات دولت آییننامه اصلاح حقوق و مزایای شهرداران را مصوب کنیم تا شهردارانی که 24 ساعته تلاش میکنند حداقل با توجه به تلاش و زحماتشان حقوق دریافت کنند.
وی در مورد چند لایحه ارایه شده از سوی دولت به مجلس در حمایت از شوراها و شهرداریها اظهار کرد: اولین لایحه انتخاب شهرداران و اصلاح بخشی از قوانین و مقررات در این زمینه بوده که امیدواریم در مجلس و در کنار لایحه نظام جامع انتخابات مورد توجه قرار گرفته و جایگاه شوراها و شهرداریها اعتلا یابد. مدیرکل دفتر شوراهای وزارت کشور گفت: دومین لایحه مربوط به مدیریت واحد شهری است که بعد از سالها کش و قوس در هفتههای آینده در مجلس مطرح خواهد شد و برای تصویب این لایحه در دولت ما سختتر از مجلس بود که مخالفان جدی از سوی برخی وزارتخانهها به ویژه در حوزه خدمات شهری را به همراه داشت. بعید میدانم که این لایحه در مجلس با مشکل چندان جدی روبرو شود که قطعا تصویب آن به وضعیت آشفته خدماترسانی در شهر پایان خواهد داد. وی سومین لایحه را درآمد پایدار شهرداریها اعلام و بیان کرد: در این لایحه به گونهای برنامهریزی کردیم تا شهرداریها به جای تمرکز درآمدی روی پروانه و عوارض یا جرایم ساختمانی به مانند قبوض آب و برق از مردم به شکل مستقیم هزینه شهرنشینی دریافت کنند تا در کنار برخی از منابع دیگر درآمدی بتوانند روی پای خود بایستند. البته در کنار این لوایح برخی اییننامهها نظیر افزایش حقوق و مزایای شهرداران و اصلاح وصول عوارض و موضوع هیات حل اختلاف و رفع برخی از اتهامزنی از اعضای شورای شهر را به تصویب رساندیم تا به شکل دقیق موانع پیشرو رابرداریم.
حال هوای پاییز خوب بود فکر زمستان باشیم
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای پاییز امسال نسبت به 3 سال قبل بهتر بوده و روزهای آلاینده کمتری داشتیم. به گزارش فارس، پاییز ۱۳۹۷ در شرایطی سپری شد که در هیچ روزی از ۹۰ روز پاییز، شاخص کیفیت هوا به ۱۵۰ نرسید و هوا «ناسالم» نشد. این در حالی است که در پاییز سال قبل تهران ۴ روز ناسالم و در سال قبل از آن ۵ روز ناسالم را از سر گذرانده بود.
اگرچه بخشی از این تغییرات ناشی از عوامل جوی است، اما مقایسه روزهای بارانی امسال با سال گذشته نشان میدهد که تغییرات جوی همه ماجرا نیست. در پاییز سال گذشته، تعداد روزهای آلوده (با شاخص بالاتر از ۱۰۰) ۴۴ روز بود که امسال به ۱۵ روز رسیده؛ یعنی ۲۶ روز از روزهای آلوده به روزهای پاک و سالم تبدیل شده است. حال آنکه تعداد روزهای بارانی در پاییز امسال ۱۶ روز بیشتر از پاییز سال قبل بوده است. این مقایسه نشان میدهد که بهبود کیفیت هوا قابل تقلیل به تأثیر عوامل جوی نیست و تلاشهای صورتگرفته برای کنترل آلایندگی خودروها نیز اثر قابل توجهی داشته است.
از ابتدای مهرماه امسال، طبق بخشنامه معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، تردد اتوبوسهای دودزا و فاقد معاینه فنی در تهران ممنوع شد. همچنین از ابتدای آبانماه، اعلام شد که تردد خودروهای شخصی فاقد معاینه فنی نیز در تمام سطح شهر بهطور شبانهروزی تحت کنترل دوربینها قرار میگیرد. با آنکه پلیس راهور اعمال قانون در مورد خودروهای متخلف را بیش از یک ماه به تأخیر انداخت، اما افزایش مراجعات به مراکز معاینه فنی نشان داد که عموم شهروندان همراهی شایستهای با سیاستهای ناظر به کنترل آلودگی هوای شهر دارند.