ضرورت ایجاد فرصت شغلی از طریق رشد صنعتی

۱۳۹۸/۰۲/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۴۸۰۸
ضرورت ایجاد فرصت شغلی از طریق رشد صنعتی

مجمع جهانی اقتصاد رتبه‌بندی رقابت‌پذیری اقتصادی را با ارزیابی وضعیت هر کشور در ١٢ ستون اصلی که خود نیز از از چندین منظر تشکیل شده‌اند انجام می‌دهد و واقعیت آن است که ما در بسیاری از این بخش‌ها نسبت به رقبای منطقه‌ای خود عقب هستیم.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران می‌گوید بدون حضور بخش خصوصی قوی در کشور شاهد رشد روزافزون مشکلات خواهیم بود. علیرضا کلاهی‌صمدی می‌گوید: بزرگ‌ترین چالش اقتصاد ایران رشد اقتصادی پایین و عدم ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب از طریق رشد صنعتی است. در واقع هرگاه درآمدهای نفتی ما جهش پیدا کرده، چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب، ما شاهد بزرگ‌ترشدن دولت و کاهش رشد اقتصادی و افزایش تورم بوده‌ایم و شاید کاهش فروش نفت به دلیل فشارهای تحریم‌های امریکا را باید به فرصتی برای رشد صنعتی و ایجاد اشتغال صنعتی در کشور تبدیل کنیم. رشد پایدار اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان جز از طریق توجه بیشتر به بخش خصوصی واقعی و واگذار کار به بخش خصوصی میسر نخواهد شد و دولت باید تنها به سیاست‌گذاری و فراهم کردن بسترها برای کار بخش خصوصی و تسهیل در امور اقدام کند.

او به عنوان کارشناس و فعال صنعت برق با اشاره به اینکه باید برنامه‌ریزی‌های دقیقی برای افزایش رقابت‌پذیری در صنایع پایین دستی و جلوگیری گران فروشی مواد اولیه به صنایع پایین دستی در اولویت حمایت‌های صنعتی دولت باشد، می‌گوید: برای بهبود شرایط صنایع از جمله صنعت برق تدوین برنامه‌های اجرای گوناگون مانند توسعه صادرات، مدیریت انحصارات، اصلاح قراردادهای یکطرفه دولتی، اصلاح ساختار اقتصاد صنعت برق و... باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

کلاهی می‌گوید: واقعیت آن است که بوروکراسی ایران دچار ناکارآمدی و روزمرگی شده و در صورت عدم ورود تشکل‌های صنعتی و اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی به موضوع برنامه‌ریزی و اجرای صحیح این برنامه‌ها شاهد رشد روزافزون مشکلات خواهیم بود.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران موضوع مهم بعدی را که باید در دستور کار قرار بگیرد بهبود امتیازات ایران در رقابت‌پذیری اقتصاد می‌داند و می‌گوید: مجمع جهانی اقتصاد رتبه‌بندی رقابت‌پذیری اقتصادی را با ارزیابی وضعیت هر کشور در ١٢ ستون اصلی که خود نیز از از چندین منظر تشکیل شده‌اند، انجام می‌دهد و واقعیت آن است که ما در بسیاری از این بخش‌ها نسبت به رقبای منطقه‌ای خود عقب هستیم.

او یکی از دلایل مشکلات امروز کشور را عدم توجه به شاخص‌ها و ارزیابی‌های جهانی می‌داند و می‌افزاید: در صورتی که بسیاری از این شاخص‌ها مبنای علمی و اصولی قوی دارند و بیانگر بسیاری از واقعیت‌ها هستند. مطمئن هستم هد فگذاری برای بهبود رقابت‌پذیری به خصوص در حوزه‌هایی که امتیازات ما ضعیف است می‌تواند زمینه را برای رشد اقتصادی فراهم کند.