اخبار

۱۳۹۸/۰۷/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۴۲۸۷

توضیح وزارت بهداشت درباره شایعه ابتلا به HIV در یک روستا

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: موضوع ابتلای جمع کثیری از اهالی یک روستا در چهارمحال و بختیاری به ویروس HIV کذب و به دور از حقیقت است و معدودی از اهالی این روستا مبتلا به این عفونت هستند که راه‌های ابتلای آنها کاملا مشخص است و راه انتقال مبتلایان نیز به اطلاع آنها رسیده است. محمدمهدی گویا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به شایعاتی که اخیرا در مورد ابتلای تعداد زیادی از اهالی یک روستا در استان چهارمحال و بختیاری به ویروس HIV مطرح شده، گفت: این موضوع کذب و بدور از حقیقت است و از مجاری قانونی، آن را دنبال خواهیم کرد. او گفت: معدودی از اهالی این روستا مبتلا به این عفونت هستند که راه‌های ابتلای آنها کاملا مشخص است و تحت مراقبت و درمان قرار دارند و به هیچ عنوان، انتقال عفونت از طریق آزمایش‌های تشخیصی و ... در میان آنها، صحت ندارد. وی با بیان اینکه راه انتقال ویروس به این افراد به اطلاع آنها رسیده است، افزود: وزارت بهداشت به هیچ عنوان خود را مجاز نمی‌داند که در این مورد، اطلاعات شخصی بیماران را اطلاع‌رسانی و رسانه‌ای کند. رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: از همه مردم و اصحاب رسانه انتظار داریم که وزارت بهداشت و کارکنان خدوم بهداشتی نظام سلامت را که خادمان شریف مردم کشور بوده و هستند را مورد حمایت جدی قرار داده و به هیچ عنوان به این شایعات بی‌ارزش و بی‌مبنا توجهی نکنند.

افزایش جرایم در فضای مجازی

رییس پلیس پایتخت از افزایش جرایم فضای مجازی در پایتخت خبر داد. سردار حسین رحیمی در نشست خبری که بعد از ظهر دیروز در مقر ستاد فاتب برگزار شد، گفت: عرصه فضای مجازی یکی از فضاهایی است که در سال‌های اخیر بستر وقوع برخی جرایم شده است و متاسفانه در این حوزه با روند رو به رشد جرایم روبرو هستیم. بطوریکه در شش‌ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۳۰ درصد در وقوع جرایم افزایش داشتیم. در عین حال کشفیاتمان نیز در مقایسه با همین مدت ۲۱۸ درصد رشد داشته است. رحیمی درباره بیشترین جرایم فضای مجازی در پایتخت گفت: ۶۷ درصد جرایم فضای مجازی مربوط به حوزه اقتصادی، ۱۷ درصد مربوط به حوزه اخلاقی است و ۱۶ درصد نیز در حوزه اجتماعی رخ می‌دهد و در مجموع نیز در این مدت ۱۷ هزار و ۶۸۴ مورد جرم در فضای مجازی رخ داده است. او با بیان اینکه امسال ۲۰۷۵ نفر در حوزه جرایم فضای مجازی دستگیر شده‌اند، ادامه داد: گرچه روند جرایم در این حوزه نیز افزایش داشته اما پلیس نیز فعالیت‌های خود را افزایش داده است. رحیمی در بخش دیگری از اظهارات خود به اجرای طرح رعد پرداخت و گفت: در نیمه نخست امسال چندین مرحله طرح رعد برگزار شده است. علاوه بر آن سه مرحله نیز طرح کاشف از سوی پلیس آگاهی برگزار شده و دو مرحله نیز طرح صاعقه اجرا شده است که منجر به کاهش ۱۷ درصدی سرقت مغازه، ۱۳ درصدی موتورسیکلت و ۲ درصدی کیف قاپی شده است. رحیمی با بیان اینکه در حوزه اقدامات شرورانه نیز ۷۱ درصد کاهش داشته‌ایم خاطرنشان کرد: جرایمی نظیر چاقوکشی، ایجاد مزاحمت و نظایر آن در نیمه نخست سال کاهش داشته است.  او در پایان بااشاره به خدمات پلیس در هفته نیروی انتظامی گفت: مراکز ترخیص خودرو در طول هفته ناجا تا ساعت ۱۷ فعالند و واحدهای رسیدگی به اعتراضات نیز با نگاه مساعدت‌آمیز به اعتراضات رسیدگی خواهند کرد. همچنین ساعات کار ادارات گذرنامه نیز تا ساعت ۸ شب تمدید شده‌اند.

رحیمی افزود: در این هفته حدود ۱۰ کلانتری نیز با کمک مردم و خیران امنیت ساز کلنگ زنی خواهد شد که امیدواریم تا سال آینده نیز به بهره‌برداری برسد.

برگزاری جشن عاطفه‌ها در ۶۰ هزار مدرسه

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری جشن عاطفه‌ها در ۶۰ هزار مدرسه کشور گفت: در جشن عاطفه‌ها دانش‌آموزان درس انسان‌دوستی، نیکوکاری و فرهنگ مهربانی و محبت را تمرین می‌کنند. علیرضا کاظمی به اعلام جزییات برگزاری جشن عاطفه‌ها در مدارس پرداخت و اظهار کرد: امروز جشن عاطفه‌ها در نزدیک به ۶۰ هزار مدرسه سراسر کشور و با مشارکت سازمان دانش‌آموزی و کمیته امداد امام خمینی (ره) آغاز شد. وی افزود: امروز صبح مراسم نمادین جشن عاطفه‌ها در شهر قدس واقع در استان تهران و در فضایی بانشاط برگزار شد. به گزارش ایسنا، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، در این مراسم گفت: در جشن عاطفه‌ها دانش‌آموزان درس انسان‌دوستی، نیکوکاری و فرهنگ مهربانی و محبت را تمرین می‌کنند. باید پرچم‌دار ترغیب جامعه برای کمک به همنوعان خود باشیم و سرودهای انقلابی و پیام‌های حماسی و دینی را به دل کلاس‌ها، خانواده و جامعه ببریم و آحاد جامعه را متوجه مسوولیت بزرگ دینی انقلابی و اجتماعی کنیم. وی افزود: قرآن ما را بعد از نماز به انفاق تشویق کرده است. قرآن کریم انفاق را راه میان‌بر موفقیت در زندگی مادی و معنوی می‌داند، بنابراین کار ارزشمند امروز دانش‌آموزان یک کار قرآنی است. از جمله مهم‌ترین وظایف آموزش و پرورش انتقال مهارت‌های اجتماعی و نهادینه‌سازی آن در دانش‌آموزان است. امروز نشان دادیم با فرهنگ مهربانی، نیکوکاری، همدلی، نوع‌دوستی و داشتن روحیه انقلابی، ولایی، حماسی و احساس مسوولیت در قبال تحریم‌های دشمن خواهیم ایستاد و مانند ۴۰ سال گذشته دشمنان را به زانو در می‌آوریم.