اخبار کلان

۱۳۹۸/۰۹/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۹۰۱۷

شایعه حذف معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون سازمان امور مالیاتی درباره شایعه حذف معافیت‌های مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: این موضوع درست نیست و در حال حاضر بحث حذف این معافیت‌ها، مطرح نیست. معاون سازمان امور مالیاتی در ارتباط تلفنی با برنامه تلویزیونی درباره شایعه حذف معافیت‌های مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: این موضوع درست نیست و در حال حاضر بحث حذف این معافیت‌ها، مطرح نیست. محمد مسیحی ادامه داد: به استناد مواد 3 و 9 قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، این شرکت‌ها به ترتیب به مدت 15 و 20 سال از پرداخت مالیات بر درآمد، معاف هستند. وی افزود: در مالیات بر ارزش افزوده علاوه بر شرکت‌های دانش‌بنیان، بیشتر شرکت‌های طرف قرارداد با دولت مشکلاتی را دارند، اما در قانون فعلی هم، امکان تخفیف بدهی مالیاتی برای بدهکاران مالیات بر ارزش افزوده به مدت سه سال وجود دارد. مسیحی اضافه کرد: همچنین در جریان بررسی لایحه اصلاح و دایمی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده، بحث فروش‌های اقساطی و اعتباری به شکل کامل دیده شده است به گونه‌ای که متناسب با پرداخت ما به ازای کالا، مالیات بر ارزش افزوده، وصول می‌شود و از این نظر، باری تحمیل نمی‌شود.

توزیع ماهانه اقلام ضروری به خانوارهای کارگری

یک مقام مسوول کارگری بر ضرورت کاهش هزینه‌های سبد معیشت کارگران تاکید کرد و توزیع ماهانه اقلام مصرفی و ضروری خانوارهای کارگری را خواستار شد. هادی ابوی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره دلیل برگزار نشدن جلسات کمیته دستمزد شورای عالی کار گفت: طبق گفته‌های نمایندگان کارگری عضو شورای عالی کار به دلیل افزایش قیمتی که در چند قلم از جمله نان و بنزین به وجود آمده، محاسبات و معادلات و آمار و ارقام مربوط به هزینه‌های سبد معیشت کارگران دچار تغییر شده است و به نظر می‌رسد که نیازمند به روز کردن اطلاعات مربوط به وضع معیشت خانوارها در شهرهای مختلف هستیم. وی ادامه داد: در حالی که همه ساله افزایش کرایه‌ها را در آن سوی سال شاهد بودیم و با وجود آنکه دولت هیچ‌گونه اعلام رسمی برای افزایش کرایه‌ها نداشته ولی عملا با اصلاح قیمت بنزین، برخی سواری کرایه‌ها به نرخ کرایه‌ها دامن زده و یک افزایش زودهنگام را به کارگران تحمیل کرده‌اند. این مقام مسوول کارگری افزایش اجاره‌بها را بین ۲۵ تا ۳۰ درصد عنوان کرد و گفت: کارگران در بحث هزینه‌ ایاب و ذهاب، حمل و نقل، اجاره‌بهای مسکن و معیشت با مشکل مواجهند و اگر این هزینه‌ها در سبد معیشت آنها کاهش پیدا کند نیازی به افزایش دستمزد ندارند. ابوی تصریح کرد: نمایندگان کارگران به دنبال تشکیل کمیته دستمزد بودند ولی به دلیل افزایش قیمت‌هایی که اخیرا ایجاد شده است به این نتیجه رسیده‌اند که فعلا درخواست برگزاری جلسه ندهند تا در محاسبات مربوط به تورم اقلام سبد معیشت کارگران تجدیدنظر شود و آنالیز قیمت‌ها هنگام ارایه به کمیته دستمزد به‌طور دقیق استخراج شده باشد. دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران درعین حال با اشاره به اعلام افزایش ۱۵درصدی حقوق کارکنان دولت گفت: اگر چه این افزایش برای کارگران نیست ولی ما هر زمان که در شورای عالی کار می‌خواهیم درباره افزایش حداقل دستمزد کارگران مذاکره کنیم بلافاصله درصد افزایش حقوق کارمندان را پیش می‌کشند در حالی که حقوق و مزایای کارمندان دولت با کارگران فرق دارد و آنها به شیوه‌های مختلف حمایت می‌شوند ولی کارگران هیچ‌کدام از کمک‌های نقدی و غیرنقدی و حتی بسته‌های حمایتی را ندارند. وی در پایان اختصاص ماهیانه سبد کالای اساسی به کارگران را خواستار شد و گفت: دولت و کارفرمایان برای حمایت از کارگران و ارتقای قدرت خرید آنها باید اقلام مصرفی و ضروری نظیر برنج، روغن و گوشت را به‌طور ارزان تامین و ماهیانه بین خانوارهای کارگری توزیع کنند تا بخشی از هزینه‌های معیشت کارگران را پوشش دهد.

رشد 12 درصدی اعتبار تعاونی‌ها در بودجه 99

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اعتبار پیش‌بینی شده در شکل‌گیری و توانمندسازی تعاونی‌ها در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش یافته است و پیش‌بینی ما این است که میزان مصوب آن بیش از این باشد. وی درباره بودجه تعاونی‌ها در لایحه بودجه سال آینده گفت: در لایحه بودجه دو تا تبصره داشتیم که با کمک سازمان برنامه و بودجه ابقا شد. وی افزود: یک تبصره به بحث اخذ سرمایه بانک از محل بدهی ناشی از عدم ا جرای قانون تبصره ۲ بند ۲۹ اصل ۴۴ است که در قانون بودجه امسال یک هزار میلیارد تومان است و قرار بود سال آینده حذف شود، این تبصره‌ برای افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون و افزایش سرمایه صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون از محل تبصره ۱۸ ابقا شد. کبیری گفت: بودجه شکل‌گیری و توانمندسازی تعاونی‌ها در بودجه سال ۱۳۹۶ که ۵ میلیارد تومان بود در بودجه امسال با رشد ۱۱ برابری ۵۵ میلیارد تومان شد و تاکنون نیز ۴۰ درصد از این میزان پرداخت شده است. وی افزود: اعتبار پیش‌بینی شده در شکل‌گیری و توانمندسازی تعاونی‌ها در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش یافته و پیش‌بینی ما این است که میزان مصوب آن بیش از این باشد.