روی خط خبر

۱۳۹۸/۱۰/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۰۴۹۸

انتشار 100 هزار میلیاردی صکوک منفعت

 وزارت امور اقتصادی و دارایی برای تامین منابع مالی مورد نیاز دولت، ۱۱ دی ۹۸ صکوک منفعت به ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد ریال در نمادهای افاد۷۱ الی افاد۷۴ از طریق بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران منتشر می‌کند. به گزارش سنا، غلامرضا ابوترابی با اعلام این خبر افزود: بنا به درخواست مرکز مدیریت بدهی‌ها و دارایی‌های مالی عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی در خصوص تامین مالی دولت از طریق انتشار صکوک منفعت، شرکت واسط مالی اردیبهشت یکم (با مسوولیت محدود) به عنوان ناشر این اوراق تخصیص داده شد. مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه گفت: بر اساس ماده ۲۷ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران، این اوراق معاف از ثبت نزد سازمان بورس و اوراق بهادار است. وی توضیح داد: در این اوراق، درآمدهای مالیاتی آتی دولت به عنوان منافع مبنای انتشار صکوک مورد استفاده قرار می‌گیرند. ابوترابی ادامه داد: نرخ سود علی الحساب این اوراق ۱۷.۹۰ درصد است که هر شش ماه یک بار توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به عنوان عامل پرداخت به حساب دارندگان این اوراق واریز می‌شود و سازمان برنامه و بودجه کل کشور بازپرداخت اصل و سود این اوراق را ضمانت کرده است. شایان ذکر است که دوره عمر این اوراق، ۴۲ ماهه بوده و از طریق شرکت فرابورس ایران در نمادهای افاد۷۱ الی افاد۷۴ در روز چهارشنبه مورخ 11/10/98 منتشر می‌شود.

وی اظهار داشت: این اوراق فاقد بازارگردان بوده و متعهدین پذیره نویس آن توسط مرکز مدیریت بدهی‌ها و دارایی‌های مالی عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی به سازمان بورس و اوراق بهادار معرفی شده‌اند که پذیرش آنها در صورت احراز کفایت سرمایه و تایید رعایت مقررات توسط سازمان بورس و اوراق بهادار امکان پذیر خواهد بود. ابوترابی توضیح داد: در سال جاری، این چهارمین تامین مالی دولت از طریق انتشار صکوک منفعت در بازار سرمایه است. وزارت امور اقتصادی و دارایی با پشتوانه درآمدهای مالیاتی آتی دولت طی ماه‌های مهر، آبان و آذر ۱۳۹۸ مجموعاً ۱۴۰ هزار میلیارد ریال صکوک منفعت در بازار سرمایه منتشر کرده است.

برترین‌های وال‌استریت  در ۲۰۱۹

با سپری شدن آخرین روزهای سال ۲۰۱۹، فوربس در تازه‌ترین گزارش خود از پربازده‌ترین سهم‌های بازار امریکا گزارشی ارایه کرد که طی آن فعالیت سهام برتر در بازار وال استریت را مورد بررسی قرار داده است.

به گزارش فوربس در یک سال گذشته، شاخص اس‌اند پی توانست با بازدهی ۲۷ درصدی همراه شود به این ترتیب می‌توان گفت که سال ۲۰۱۹ میلادی یکی از بهترین سال‌ها برای سرمایه‌گذاری در بازار سهام امریکا بوده است.

رشد شاخص اس‌اند پی نشان‌دهنده این است که، صنعت تکنولوژی بیشترین طرفدار را در میان دیگر صنایع داشته است و به این ترتیب این صنعت، برترین صنعت و پربازده‌ترین آن در میان دیگر رقبا بوده است و توانسته با رشد ارزش بازار یک سال گذشته را به پایان برساند.

با رشد بی‌نظیر این صنعت، صنایع رقیب دیگر مانند صنایع دارویی، شیمیایی و خدماتی از رشدی که در صنعت تکنولوژی ایجاد شده بود عقب ماندند و با اینکه این صنایع نیز رشدی نسبی را داشتند اما هیچ‌یک به اندازه صنعت تکنولوژی نتوانستند رکوردی به ثبت برسانند. شاخص اس‌اند پی تا قبل از به پایان رسیدن ماه دسامبر بیش از ۲۹.۶ درصدی بازدهی را از آن خود کرد و توانست بهترین بازدهی را نسبت به ۶ سال گذشته به نام خود به ثبت برساند. در حالی که اگر این متغیر می‌توانست با ادامه فعالیت‌های خود تا بیش از ۳۱ درصد بازدهی کسب کند می‌توانست بهترین بازدهی را در ۲۲ سال اخیر از آن خود کند.

با این احوال، بهترین سهم‌های موجود در این شاخص که در سال ۲۰۱۹ میلادی با افزایش ارزش بازار خود همراه شده‌اند را مرور می‌کنیم:

  شرکت اپل: می‌توان گفت سال ۲۰۱۹ برای شرکت اپل یک سال حیاتی بوده و ارزش بازار این شرکت را با افزایش ۴۹۷ میلیارد دلاری به سر حد ۱.۲۵ هزار میلیارد دلار رسانده است و در نیمه سال ۲۰۱۹ توانست با قیمت باورنکردنی سهم مواجه شود. درآمد این شرکت از فروش موفق و ورود به دنیای نمایشگرهای بزرگ و مسطح (تلویزیون) بابت فروش اپل تی وی پلاس بوده است.

  شرکت مایکروسافت: یکی دیگر از شرکت‌های موفق تکنولوژی در سال ۲۰۱۹ شرکت مایکروسافت بوده است که توانست در سال جاری تجارت خود را گسترش دهد و ارزش بازار خود را با رشد ۴۰۸ میلیارد دلاری به ۱.۱۹ هزار میلیارد دلار برساند و موازی با شرکت اپل از رشد صنعت تکنولوژی بهره مند شود.

  شرکت گوگل: گوگل که یکی از برندهای معتبر در زمینه تبلیغات دیجیتال و موتور جست‌وجوی برتر دنیاست توانست با توسعه مسیر تجارت خود به سمت هوش مصنوعی و ابداع ماشین‌های بدون سرنشین ارزش بازار خود را با رشد ۲۱۴ میلیارد دلاری به ۹۳۴ میلیارد دلار برساند.

  فیس‌بوک:  فیس‌بوک که سعی کرده است دامنه کاری خود را وسعت ببخشد، با خرید اینستاگرام و واتس آپ دامنه دسترسی کاربران خود را افزایش داد و با رشد ۲۱۳ میلیارد دلاری ارزش بازار خود، هم‌اکنون دارای ارزش بازاری بالغ بر ۵۸۷ میلیارد دلار است.

  آمازون: این شرکت با افزایش ۱۵۰میلیارد دلاری ارزش بازار خود هم‌اکنون دارای ارزش بازاری برابر با ۸۸۷ میلیارد دلار است که به دلیل رشد پرقدرت خدمات وب آمازون و تبلیغات و خدمات بازرگانی موفق شد رشد چشمگیری را برای خود به ارمغان بیاورد.