اعتراض فعالان محیط زیست در داووس
در آستانه برگزاری پنجاهمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس سوییس، ۱ هزار ۲۰۰ نفر از فعالان محیط زیست در اعتراض به شکست رهبران کشورها در حفاظت از محیط زیست تظاهرات کردند.
به گزارش روزنامه انگلیسی زبان دیلی میل، معترضان از شهر سویس تا داووس محل برگزاری این اجلاس تظاهرات کردند، به محوی که حضور در شهر داووس را همزمان با آغاز بهکار رسمی این اجلاس در روز سه شنبه اول بهمن (۲۱ ژانویه) برنامهریزی کرده بودند.
در آستانه ورود رهبران جهانی برای حضور در این اجلاس، تدابیر امنیتی در شهر آلپاین سویس به عنوان نقطه آغاز اعتراضها افزایش یافت. جادههای منتهی به این کشور بسته شدهاند و ۵ هزار نیرو در حال آماده باش هستند. همچنین تک تیراندازهای پلیس در پشت بامها مستقر و حریم هوایی این کشور محدود شده است تا این رویداد جهانی بدون مشکل برگزار شود.
پلیس منطقهای شهر زوریخ سویس گفته که انتظار میرود حدود ۱۳۰ نفر از شرکتکنندگان از جمله روسای جمهور و نخست وزیران کشورها تحت حفاظت حقوق بینالملل در این اجلاس که قرار است از روز سه شنبه تا جمعه برگزار شود، شرکت کنند.
حدود ۳ هزار نفر از رهبران جامعه مدنی، تجار و سیاستمداران از ۱۱۸ کشور در این اجلاس حضور مییابند. درخواست معترضان این است که شرکتها فورا سرمایهگذاری بر روی سوختهای فسیلی را متوقف کرده و مدیران عامل شرکتهایی که نتوانستهاند طرحهای محیط زیستی را اجرا کنند، برکنار و اقتصاد جهان به شکلی احیا شود که زمینه برای حفاظت بهتر از کره زمین فراهم شود. مقامات و سازماندهندگان اجلاس سویس بودجهای ۹ میلیون دلاری را برای تدابیر امنیتی بیشتر در طول برگزاری این رویداد جهانی اختصاص دادهاند.
نوجوان سوئدی در داووس چه میخواهد
گرتا تونبرگ فعال نوجوان سوئدی که از شرکتکنندگان در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد (داووس) است، انفعال و بیتفاوتی سران جهان را نسبت به بحران تغییرات اقلیمی و زیست محیطی به چالش کشید.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این نوجوان سوئدی در یک نشست در داووس با حضور دیگر فعالان نوجوان گفت، آگاهی درباره تغییرات آب و هوایی اولین گام در مقابله با گرم شدن زمین است و به اقدامات بیشتری نیاز است.
تونبرگ افزود: در تشکیل این ائتلافها (مقابله با گرمایش زمین) فقط من نبودم همه جوانان تلاش کردند تا این ائتلافها را شکل دهند. اکنون همه مردم آگاه شدهاند و آب و هوا و محیط زیست دیگر مسائل بسیار مهمی هستند.
فعال محیط زیست سوئدی با این حال گفت: مقابله با تغییرات آب وهوایی به آگاهی عمومی بیشتری نیاز دارد. این تنها نقطه آغاز کار است و همه بیشتر به آنچه که دانشمندان درباره تغییرات آب وهوایی و گرمای زمین میگویند، گوش دهند.
این نوجوان ۱۷ ساله در نشست روز سه شنبه تحت عنوان «مسیری پایدار به سمت ایندهای مشترک» خطاب به سیاستمداران حاضر در نشست داووس گفت: فرصت چندانی تا مقابله موثر بحران آب و هوایی باقی نمانده است.
وی که با اظهاراتش در حمایت از محیط زیست خشم دونالد ترامپ رییسجمهوری امریکا را برانگیخته است همچنین گفت به لطف تلاش جوانان اکنون تغییرات آب وهوایی و محیط زیست اهمیت یافته است اما هنوز هم باید کارهای زیادی انجام شود زیرا انتشار دی اکسید کربن کاهش نیافته است.
ترامپ پیشتر در واکنش به انتخاب تونبرگ به عنوان شخصیت سال مجله تایم گفته بود: خیلی مسخره است. گرتا باید روی مشکل «کنترل خشم خود کار کند» بعد با دوستش به تماشای یک فیلم قدیمی برود. گرتا آرام باش.
تونبرگ فعال ۱۶ ساله سوئدی که به بنیانگذار اعتصابهای دانشآموزی در مورد تغییرات اقلیمی مشهور است، در افتتاحیه اجلاس نشست اقلیم سازمان ملل گفت: نسل کنونی جوانان، نسلی است که با بیشترین آلودگی در جهان مواجه است و باید تغییرات اقلیمی بسیاری را تحمل کند.
وی خطاب به رهبران جهان گفت: من نباید اینجا باشم. من باید در آن طرف اقیانوس به مدرسه برگردم اما همه شما امروز برای دادن امید به جوانان به اینجا آمدهاید.
پنجاهمین گردهمایی سالانه مجمع جهانی اقتصاد امسال در سایه افزایش تنشها، ناآرامیها و معضلات ناشی از سیاستهای امریکا در خاورمیانه و اختلافات تجاری آن با اتحادیه اروپا برگزار میشود.
به نوشته تارنمای مجمع جهانی اقتصاد، اجلاس امسال بر هفت موضوع نجات سیاره زمین، جامعه و آینده کار، منافع فناوری، اقتصاد منصفانه، کسب و کار بهتر، آینده سالم و ماوراء ژئوپولتیک متمرکز خواهد بود.