گسترش شیوع کرونا در جهان

۱۳۹۸/۱۲/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۴۲۶۲
گسترش شیوع کرونا در جهان

گروه جهان|

 «مون جائه‌-این» رییس‌جمهوری کره‌جنوبی، سطح هشدارها را در این کشور به بالاترین سطح یعنی «هشدار قرمز» افزایش داد. این تصمیم پس از آن گرفته شد که شمار مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» به‌طور قابل قابل توجهی در این کشور افزایش یافت. همچنین در ایتالیا نیز با افزایش شمار مبتلایان و مرگ دست‌کم سه نفر، دولت تدابیر سختگیرانه‌ای را برای پیشگیری از شیوع بیماری در پیش گرفته است. در چین، ژاپن و افغانستان نیز شمار دیگری به این ویروس مبتلا شده‌اند.

به‌گزارش یورونیوز، بنا بر آخرین گزارش مقامات بهداشت کره‌جنوبی، شمار افراد آلوده به ویروس کرونا از جمعه تا یکشنبه دو برابر شده و به ۶۰۲ نفر رسیده است. افزایش سطح هشدارها به دولت کره‌جنوبی اجازه می‌دهد تا منابع بیشتری را صرف شهرهای دائگو و چئونگدو کنند؛ دو شهری که بیشترین مبتلایان به این بیماری را دارند. این کار همچنین به دولت اجازه می‌دهد تا فعالیت‌های عمومی را متوقف و مدارس را به‌طور موقت تعطیل کند.

دولت افغانستان نیز یکشنبه از شناسایی سه فرد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا (کووید۱۹) خبر داد. خبرگزاری افق افغانستان به نقل از وحیدالله مایار سخنگوی وزارت صحت عامه، نوشته: «سه شهروند کشور که اخیرا از ایران به هرات برگشته‌اند، علایم مشکوک به ابتلا به کرونا را دارند و تحت مراقبت قرار گرفته‌اند.» به‌گفته مایار، از آنجا که امکان انجام آزمایش‌های تشخیص این بیماری در ولایت هرات وجود ندارد، نمونه‌های مشکوک برای تشخیص به وزارت صحت عامه افغانستان فرستاده شده است.

  گسترش کرونا در سرزمین اصلی چین

چین یکشنبه همزمان با اعلام تعداد موارد جدید آلوده به ویروس کرونا، تاکید کرده شمار عفونت‌های تازه همچنین مرگ‌ومیر در خارج از استان هوبئی، کانون ظهور و انتشار این ویروس رو به کاهش است. بنا بر اعلام پکن، تا پایان شنبه ابتلای ۶۴۸ نفر دیگر از ساکنان این کشور به بیماری «کووید۱۹» تایید شده است اما از این تعداد تنها ۱۸ مورد در خارج از استان هوبئی به ثبت رسیده است که کمترین میزان طی یک ماه گذشته محسوب می‌شود. به این ترتیب با احتساب این گزارش، شمار کل مبتلایان به این بیماری در سراسر چین به ۷۶هزار و ۹۳۶ نفر می‌رسد. تعداد جان باختگان این بیماری نیز پس از احتساب آمار ۹۷ قربانی جدید در روز شنبه به ۲هزار و ۴۴۲ رسیده است. با این وجود تنها یک نفر در خارج از استان هوبئی جان باخته است. اگرچه شمار عفونت‌‌های جدید و شمار جان‌باختگان این بیماری در خارج از استان هوبئی کاهش یافته اما دولت چین به مردم هشدار داده که همچنان هوشیار باشند، توصیه‌های ایمنی برای حفظ سلامت عمومی را رعایت کنند و از حضور در اماکن شلوغ و عمومی خودداری کنند.

بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، اخبار منتشره درباره شیوع این ویروس در خارج از مرزهای چین نگران‌کننده است. ژاپن از تایید ۲۷ مورد جدید خبر داده است. «آبه شینزو» نخست‌وزیر این کشور، به تمام مراکز دولتی دستور داد تا یک برنامه جامع برای جلوگیری از شیوع این ویروس را به اجرا بگذارند.

  تدابیر رم از قرنطینه تا حمایت اقتصادی

در ایتالیا که بدترین وضعیت را در میان کشورهای اروپایی دارد اقدامات فوق‌العاده‌ای برای مقابله با گسترش این بیماری انجام شده و سه نفر جان خود را از دست داده‌اند. از حدود ۵۰ هزار نفر از مردم مناطق شمالی ایتالیا خواسته شده درمنزل خود بمانند. گفته شده، وزیر بهداشت ایتالیا در ۱۰شهر و شهرک اطراف لودی در منطقه لمباردی دستور ممنوعیت ورود و خروج صادر کرده است. همچنین در شهرهای خارج از منطقه اصلی قرنطینه شده، همچون شهر کرمونا مقررات خاص خود از جمله تعطیلی مدارس وضع شده است.

شهردار میلان پایتخت تجاری ایتالیا، هم ادارات دولتی را تعطیل کرده است. صدها نفر از افراد مقیم وکارگرانی که تایید شده آلوده به ویروس هستند تا انجام آزمایشات ایزوله شده‌اند. همچنین در خارج از یک بیمارستان قرنطینه در ونتو، چادرهایی برای بررسی وضعیت کادر پزشکی این بیمارستان برپا شده است. همه فعالیت‌های ورزشی نیز در این مناطق به تعلیق در آمده که شامل برخی مسابقات فوتبال بود که برای برگزاری در روز شنبه سازمان‌دهی شده بود.

بر اساس گزارش بی‌بی‌سی، در ایتالیا پلیس یا در صورت لزوم نیروهای مسلح از اختیارات لازم برای تضمین اینکه مقررات اجرا می‌شوند، برخوردار شده‌اند. به‌ غیر از تعطیلی موقت مدارس و دانشگاه‌ها، شرکت‌های تجاری و رستوران‌ها تعطیل شده‌اند و شهرداری‌ها از برگزاری تجمعات جلوگیری می‌کنند. دولت ایتالیا همچنین قصد دارد اقداماتی را برای حمایت از وضعیت اقتصادی مناطق ویروس زده انجام دهد.

کروناویروس‌ خانواده گسترده‌ای از ویروس‌ها و زیرمجموعه «کروناویریده» هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری‌های شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید۱۹ را شامل می‌شود. کروناویروس‌ها نخستین‌بار در سال ۱۹۶۵ میلادی کشف شدند و مطالعه روی آنها به‌طور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت. این ویروس به‌طور طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا می‌کند. با این حال تاکنون هفت کروناویروس انسانی کشف شده‌ که آخرین نوع آن در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همه‌گیری در انسان شیوع پیدا کرد.