تمهیدات وزارت بهداشت برای کنترل کرونا

۱۳۹۸/۱۲/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۴۵۹۹
تمهیدات وزارت بهداشت برای کنترل کرونا

رییس‌جمهوری از ادامه روند عادی کار در کشور از امروز، شنبه، خبر می‌دهد اما رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، با انتشار توییتی از روند صعودی کووید 19 طی روزهای آینده خبر داده است.

کیانوش جهانپور در حساب توییتری خود نوشت: « شیب نمودار ابتلا به #کرونا در روزهای آینده کماکان صعودی خواهد بود، در خانه ماندن، محدودیت تردد، کاهش مراودات و رفت و آمدها، پرهیز از سفرهای غیرضروری، لغو هرگونه تجمع و اجتماع در سراسر کشور در کنار رعایت نکات بهداشت فردی، تنها راه‌های کنترل بیماری #کووید_19 در هفته‌های آتی خواهد بود.»

به‌طور رسمی 11 روز از شیوع کرونا در کشور می‌گذرد و براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 388 نفر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند و متاسفانه 34 نفر جان خود را از دست داده‌اند.با اعلام شورای سیاست‌گذاری نماز جمعه، نماز جمعه دیروز در ۲۳ استان به دلیل شیوع کرونا لغو شد. همچنین براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا دانشگاه و مراکز علمی تا پایان هفته و مدارس، مهدهای کودک و مراکز روزانه بهزیستی تا دوشنبه تعطیل هستند. همچنین به دستور رییس‌جمهور تدابیری اتخاذ شده تا در صورت ادامه تعطیلی مدارس، دانش‌آموزان از طریق شبکه آموزش، موضوعات درسی خود را آموزش ببینند.

  طراحی دستورالعمل هدایت بیماران کرونایی برای پزشکان

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با تاکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم برای پیشگیری از بیماری کووید-19، گفت: افرادی که دارای علائم سرماخوردگی یا آنفلوآنزا هستند، طبق معمول به پزشک مراجعه کنند. در صورتی که پزشک در فردی مشکوک به کرونا شود، بیمار را به مراکز درمانی که بیماران کرونایی را بررسی می‌کنند، هدایت خواهد کرد.محمد جهانگیری با بیان اینکه علائم کرونا اختصاصی نبوده و همه علائم آن با آنفلوآنزا و سرماخوردگی مشابهت‌هایی دارد، گفت: اگر علائمی مانند تنگی نفس شدید برای فرد ایجاد شود، باید به مراکز اصلی مراجعه شود، اما علائم دیگر مشخص نمی‌کند که فرد مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا شده یا کرونا. از آنجایی که بیماری کرونا با موج آنفلوآنزا همراه شده، بیشترین افرادی که مراجعه می‌کنند، مبتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا هستند.او افزود: توصیه ما این است افرادی که علائم سرماخوردگی یا آنفلوآنزا دارند، طبق معمول به پزشکان مراجعه کنند. در صورتی که پزشک مشکوک شد، بیمار را به مراکز درمانی که بیماران کرونایی را بررسی می‌کنند، هدایت خواهند کرد. در این زمینه با پزشکان هماهنگی‌هایی انجام شده و دستورالعمل هدایت بیماران برای آنها طراحی شده است که به دست‌شان خواهیم رساند تا بتوانند بیماران مشکوک به کرونا را هدایت کنند. جهانگیری به ایسنا گفت: مراکزی که در حوزه سرپایی و بستری به بیماران مشکوک به کرونا خدمت‌دهی می‌کنند، در حال نهایی شدن است که ما این مراکز را به پزشکان ارایه می‌کنیم و اطلاع‌رسانی لازم به مردم هم انجام خواهد شد.

او تاکید کرد: مردم باید توجه کنند که در درجه اول پیشگیری را در دستور کارشان قرار دهند. بارها اعلام شده که بهداشت دست مهم‌ترین موضوعی است که باید رعایت شود. همچنین بهداشت تماس و ارتباط و حفظ فاصله 1.5 متری در ارتباطات بسیار مهم است. همچنین محافظت از عطسه و سرفه باید به‌طور جدی مورد توجه قرار گیرد. در عین حال مردم اگر دیدند که کسی بدون محافظت و بدون اینکه دستمال یا دستش را جلو دهانش بگیرد، سرفه یا عطسه می‌کند به او تذکر دهند. مردم فقط به رعایت نکات بهداشتی از سوی خودشان اکتفا نکنند، بلکه به دیگران هم آموزش دهند.جهانگیری با بیان اینکه نباید ساده از کنار یکدیگر بگذریم، ادامه داد: اگر دیدیم که فردی عطسه یا سرفه می‌کند یا آب دهان به زمین می‌ریزد، به او آموزش دهیم که این کار از نظر بهداشتی درست نیست. دومین موضوع مهمی که باید مورد توجه قرار داد، آرامش است. حتی اگر کسی کرونا گرفته باشد، اما آرامش و روحیه مناسب داشته باشد، هیچ مشکلی برایش ایجاد نمی‌شود. اکثر مردمی که بیماری خاصی ندارند، اگر به کرونا مبتلا شدند، باید آرامش خود را حفظ کنند و مراجعات‌شان را به پزشک انجام دهند و در این صورت بهبود می‌یابند. 80 درصد موارد کرونا بدون اقدام دارویی و درمانی، بهبود می‌یابند و افرادی هم که دچار علائم شدند با حفظ آرامش و انجام فرآیندهای درمانی بهبود خواهند یافت. قطعا یکی از عوامل جدی در کاهش سیستم ایمنی اضطراب است. در حال حاضر بیشترین نگرانی ما در کشور اضطراب و ترس ناشی از کرونا و بحث‌های هیجانی است. ما نمی‌گوییم افراد بی‌خیال باشند، بلکه مراقب باشند، دست ندهند، روبوسی نکنند، در اماکن شلوغ نروند، اما در عین حال نترسند و بدانند که با آرامش و خودمراقبتی اتفاقی نمی‌افتد.جهانگیری تاکید کرد: مردم به صورت نرمال و طبیعی مسائل بهداشتی را رعایت کنند، استراحت داشته باشند، به حد کفایت مایعات بنوشند، فاصله مناسب را با دیگران رعایت کنند و بدانند در صورت رعایت این موارد مشکلی برایشان ایجاد نمی‌شود.

 تعلیق تمامی فعالیت‌های اجتماع‌محور

در زندان‌ها

علی‌اصغر جهانگیر، رییس سازمان زندان‌ها نیز درباره وضعیت زندان‌ها با اعلام اینکه در شرایط موجود، حفظ سلامت زندانیان مهم‌ترین برنامه زندان‌های سراسر کشور است، گفت: برای پیشگیری از اپیدمی و شیوع ویروس کرونا در زندان‌های کشور تمامی فعالیت‌های جمعی زندانیان از جمله فعالیت‌های ورزشی، هنری، فرهنگی، حرفه آموزی و اشتغال و حتی برگزاری نمازهای جماعت در تمامی زندان‌های کشور به حالت تعلیق در آمد. او رعایت دقیق این دستور را از سوی مدیران زندان‌ها و با نظارت مدیران کل استان‌های سراسر کشور الزامی دانست.

   بستری شدن ۱۲۶۰ بیمار مشکوک  به کرونا

در گیلان

 مهدی شادنوش نماینده تام‌الاختیار وزارت بهداشت در کنترل ویروس کرونا در گیلان با اشاره به اینکه بیمارستان رازی به عنوان مرکز درمانی بیماران کرونا کاملا تخلیه شده است، افزود: ۳۰۰ تخت بیمارستانی برای خدمات‌رسانی به این بیماران در نظر گرفته شده است.

وی در ادامه گفت: در روزهای اخیر موفق شدیم زیرساخت‌ها و امکانات تشخیص آزمایشگاهی این ویروس را در استان گیلان آماده بهره‌برداری کنیم.

شاد نوش با تأکید بر اینکه قصد نداریم مردم را ترسانده و نسبت به این ویروس مضطرب کنیم اما شهروندان باید آن را جدی بگیرند، بیان کرد: این ویروس بسیار ظریف است به گونه‌ای که با یک شست‌وشوی ساده دست از بین می‌رود اما از سوی دیگر بسیار مرموز بوده و به سرعت شیوع پیدا کند.وی در ادامه ضمن گلایه از عدم تعطیلی بازی‌های فوتبال نمایندگان گیلان در لیگ دسته یک فوتبال کشور، گفت: امروز شاهد حضور تیم مس رفسنجان در گیلان و سفر ملوان بندر انزلی به یکی دیگر از شهرهای کشور برای انجام بازی‌ها هستیم تصور می‌شود مسوولان فدراسیون فوتبال این موضوع را جدی نگرفته‌اند.شادنوش ادامه داد: برگزاری مسابقات بدون تماشاگر هم نمی‌تواند جلوی انتشار این ویروس را بگیرد.او با تاکید بر لزوم توجه مردم به توصیه‌های پزشکی و حضور در منازل، گفت: هر فردی که بتواند امروز خود را از این ویروس دور نگه دارد یک خدمت ملی انجام داده است. حضور مردم به مدت یک هفته در منازل کمک بزرگی به حوزه بهداشت و درمان برای کنترل این ویروس می‌کند.

شاد نوش با اشاره به اینکه برای فرهنگ ما قرنطینه معنی ندارد، افزود: در استان گیلان از این مرحله عبور کرده‌ایم باید با یک عزم ملی به جایی برسیم که بتوانیم این ویروس را کنترل کنیم.وی با بیان اینکه استفاده از ماسک برای افراد معمولی که بیماری نیز ندارند نیاز نیست، گفت: مهم‌ترین نکته رعایت بهداشت فردی است. نماینده تام الاختیار وزارت بهداشت در کنترل ویروس کرونا در گیلان با اشاره به وضعیت این ویروس در استان، اظهار کرد: تاکنون ۱۲۶۰ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان بستری شده‌اند که از این تعداد بیش از ۴۰۰ نفر بهبود یافته‌اند. همچنین مدیرکل انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش گفت: درخواست بخش قابل توجهی از والدین با توجه به شیوع کرونا ویروس در کشور، تعطیلی مدارس است. در حال حاضر بسیاری از دانشگاه‌ها اعلام کرده‌اند که دانشجویان به‌طور آنلاین در کلاس‌های درس حضور یابند.