اخبار بورس

۱۳۹۹/۰۵/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۹۶۵۳

صندوق ETF سوم  در آذرماه عرضه می‌شود

 معاون سازمان خصوصی‌سازی گفت: مرحله سوم عرضه صندوق‌های ETF در آذرماه انجام می‌شود که شامل گروه خودرویی و فلزی خواهد شد. حسن علایی امروز (یکشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا به آخرین تصمیمات اتخاذ شده در ارتباط با عرضه صندوق‌های ETF در بورس افزود: نخستین صندوق‌های ETF اردیبهشت ماه در بورس عرضه شد که تاکنون با رشد خوبی همراه است. وی اضافه کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته صندوق ETF دوم که شامل سهام پالایشی است تا پایان مرداد ماه پذیره‌نویسی خواهد داشت. علایی خاطرنشان کرد: اکنون در این زمینه با برخی از موانع قانونی و اجرایی همراه است که این مسائل ابتدا باید مرتفع شود و بعد توسط وزارت نفت یا شرکت پخش و پالایش به ثبت برسد. معاون سازمان خصوصی‌سازی گفت: بعد از ثبت اولیه، پذیره‌نویسی عمومی به‌وسیله بورس انجام می‌شود و در انتها رقم قطعی صندوق به سازمان خصوصی‌سازی اعلام و به مردم منتقل خواهد شد. به گفته وی، برنامه این است در صورتی که مشکلی پیش نیاید تا پایان مرداد ماه این اقدام انجام شود. معاون سازمان خصوصی‌سازی خاطرنشان کرد: تاکنون تصمیم‌گیری در زمینه عرضه مرحله چهارم عرضه صندوق ETF  اتخاذ نشده و اطلاعاتی در این مورد به‌طور رسمی منتشر نشده است. با توجه به چنین تصمیمی، پذیره‌نویسی نخستین مرحله واگذاری سهام دولتی در قالب صندوق‌های قابل معامله بورسی که شامل سهام سه بانک ملت، تجارت و صادرات و دو بیمه البرز و اتکایی بود از روز یکشنبه (۱۴ اردیبهشت) آغاز و تا ساعت ١٦ (۳۱ اردیبهشت) ادامه داشت که با استقبال نزدیک به سه و نیم میلیون سهامدار روبه‌رو شد و تاکنون بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) در بورس است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد 

آغاز بزرگ‌ترین پذیره‌نویسی اولیه ETF در بورس از امروز

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد که از امروز با عرضه سهام صندوق مدیریت ثروت در فرابورس، در بزرگ‌ترین پذیره‌نویسی اولیه ETF تعداد ۱۰۰ هزار نفر از بازنشستگان کشوری که قبلاً ثبت نام کرده‌اند، سهامدار این صندوق می‌شوند.  وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی صبح دیروز در توییتر خود خبر داد که از امروز با عرضه سهام صندوق مدیریت ثروت در فرابورس، در بزرگ‌ترین پذیره‌نویسی اولیه ETF تعداد ۱۰۰ هزار نفر از بازنشستگان کشوری که قبلاً ثبت نام کرده‌اند، سهامدار این صندوق می‌شوند. ارزش هر واحد صندوق در فرابورس یک هزار تومان است و تا سقف هزار میلیارد تومان پذیره‌نویسی خواهد شد.

معاملات مشکوک  سایپا، «وبانک»  4 سهم دارویی + ۹ نماد

در روز عبور شاخص از مرز مقاومت ۲ میلیون واحدی، سایپا، سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی، دو شرکت قندی، دو سهم دارویی به همراه ۹ نماد دیگر، مشمول معاملات مشکوک شدند. به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، در جریان معاملات دومین روز کاری هفته، بازار سهام با رشد قیمت در بسیاری از نمادها آغاز به کار کرد به‌طوری که افت نسبی قیمت دلار منجر به افزایش عرضه شد و در نهایت نماگر بازار با جهش روزانه 49 هزار و 836 واحدی و عبور از مقاومت روانی 2 میلیون واحدی به معاملات روزانه پایان داد. به این ترتیب، بیش از 23.5 هزار میلیارد تومان در بورس و 5.9 هزار میلیارد تومان در فرابورس دست به دست شد و بیشترین حجم معاملات به سایپا، ایران خودرو، بانک صادرات و بانک تجارت ذوب آهن با داد و ستد بیش از 1.7، 1.3، 1.29، 1.25 میلیارد سهم و فولاد مبارکه با تقاضای 413 میلیون سهمی تعلق گرفت. در این میان اطلاعات پردازش اطلاعات مالی مبنا نشان داد 15 شرکت با داد و ستد 8 تا سه برابری نسبت به میانگین یک ماهه در زمره معاملات مشکوک قرار گرفته‌اند. در صدر این فهرست، شرکت آلومینیوم حاضر در بازار دوم بورس با رشد 3.8 درصدی قیمت سهام، شاهد داد و ستد بیش از 21.4 میلیون سهمی شد. در ادامه هم شرکت‌های کی بی‌سی، قند اصفهان، سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی، لوازم خانگی پارس، گروه صنعتی سدید، فولاد خراسان، لامیران، قند شیرین خراسان، پارس دارو، آینده‌سازان بهشت پارس، جام‌دارو، سایپا، سرمایه‌گذاری بوعلی و نوش مازندران مشمول معاملات مشکوک دیروز شدند. حضور سایپا، سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی، دو شرکت قندی، دو سهم دارویی به همراه 9 شرکت بورسی و فرابورسی از جمله نکات جالب این فهرست بود.

مسوول کنترل کیفیت قیر مشخص شد

با ابلاغیه وزیر راه و شهرسازی، مسوولیت کارگروه کنترل کیفی و ارزیابی واحدهای تولیدکننده قیر به کارگروهی با محوریت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی واگذار شد. بر اساس این حکم، این کارگروه با محوریت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و عضویت نمایندگان معاونت برنامه‌ریزی و مدیریت منابع، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور و شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک، به منظور استمرار فرآیند ارزیابی واحدهای قیرساز و آگاهی از کیفیت و روند تولید قیر مورد استفاده توسط پیمانکاران در وزارت راه و شهرسازی و در نتیجه ارتقای کیفیت قیرهای مورد استفاده در پروژه‌های عمرانی اقدام خواهند کرد.