اخبار

۱۳۹۹/۰۹/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۳۵۹۱

افزایش قاچاق سیگار  تک رقمی شد

ایسنا |بر اساس این آمار در هفت ماهه اول امسال ۳۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نخ سیگار تولید شده که نسبت به تولید ۳۱ میلیارد نخ در هفت ماهه اول سال گذشته ۲.۶ درصد کاهش داشته است. در پی این کاهش تولید و با توجه به اینکه میزان مصرف در این هفت ماه ۳۷ میلیارد و ۹۱۰ میلیون نخ برآورد شده، برآورد قاچاق سیگار هم با ۸.۹ درصد افزایش، از شش میلیارد و ۹۶۰ میلیون نخ سیگار در هفت ماهه اول سال قبل به هشت میلیارد و ۹۱۰ میلیون نخ سیگار در مدت مشابه امسال رسیده است. روند قاچاق سیگار در سال گذشته کاهشی بود، به‌طوری که در کل سال گذشته برآورد وزارت صمت از میزان قاچاق سیگار نسبت به سال ۱۳۹۷ حدود ۳۹ درصد کاهش یافته بود، اما در سال جاری با مشکلاتی که به دلیل عدم تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه در زمینه تولید این محصول ایجاد و منجر به توقف تولید در هشت واحد از ۱۵ واحد تولید محصولات دخانی شد، قاچاق سیگار رو به افزایش گذاشت، ‌تا جایی که در اردیبهشت امسال برآوردها از میزان قاچاق سیگار نزدیک به دو برابر دو ماهه اول سال ۱۳۹۸ بود. با این حال به نظر می‌رسد هر چند هنوز برآوردها از میزان قاچاق سیگار بیش از سال گذشته ایت، ‌اما طی ماه‌های گذشته با افزایش تولید سیگار، میزان افزایش قاچاق سیگار نیز کمتر شده است. این در حالی است که آمارها نشان می‌دهد از ابتدای امسال تا پایان مهر ماه صادرات سیگار با افزایش ۴۲ درصدی به ۷۱ میلیون نخ رسیده است. این در حالی است که صادرات سیگار در مدت مشابه سال گذشته ۵۰ میلیون نخ بوده است. براساس اعلام انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی، ۷۰ درصد مواد اولیه محصولات دخانیات از طریق واردات تامین می‌شود که عمده آن مربوط به توتون است. همچنین این صنعت ۵۰ هزار نفر اشتغال مستقیم، ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم در بخش توزیع، کشاورزی و حمل و نقل دارد و نیاز سالانه آن برای واردات مواد اولیه ۳۰۰ میلیون یورو است. از طرف دیگر این صنعت سالانه ۴۰۰۰میلیارد تومان درآمد مالیاتی دارد.

تصمیم دولت برای دریافت ضمانت‌نامه از سیمانی‌ها

فارس |دبیر انجمن صنفی سیمان از تصمیم دولت برای دریافت ضمانت‌نامه بانکی از کارخانه‌های سیمان بابت مصرف مازوت به جای گاز خبر داد و گفت: وزیر صنعت در حالی فرصتی برای گوش دادن به مشکل تولیدکنندگان سیمان ندارد که کارخانه‌ها یکی یکی در حال تعطیل شدن هستند. عبدالرضا شیخان با بیان اینکه پیگیری‌ تولیدکنندگان سیمان برای برگزاری جلسه با وزیر صنعت به نتیجه نرسید، اظهار داشت: در حال حاضر صنعت سیمان با مشکلات مختلفی روبه‌رو است و با توجه به اینکه نتوانستیم از طریق وزارت صنعت مشکلاتمان را پیگیری کنیم، قصد داریم این مسائل را به هیأت دولت و مقام معظم رهبری در میان بگذاریم. وی با اشاره به تصمیم دولت برای دریافت ضمانت نامه بانکی بابت مصرف مازوت در کارخانه‌های سیمانی، گفت: از تولیدکنندگان سیمان خواسته شده تا بابت تفاوت قیمت مازوت یارانه‌ای و قیمت فوب خلیج فارس، به شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، ضمانت نامه بانکی ارایه کنند که این اقدام برای تولیدکنندگان مقدور نیست. 

وی افزود: در حال حاضر قیمت فوب خلیج فارس بابت هر لیتر مازوت ۶ هزار تومان است و قیمت یارانه‌ای هر لیتر مازوت در کشور ۳۰۰ تومان تعیین شده است. در عین حال طبق قانون ۲۵ تسهیل کسب و کار، تولیدکنندگان سیمان باید هر لیتر مازوت را با قیمت گاز مصرفی یعنی حدود ۱۱۹ تومان دریافت کنند اما این قانون اجرا نمی‌شود و این در حالی است که قطع گاز کارخانه‌ها با تصمیم دولت صورت می‌گیرد. 

دبیر انجمن سیمان ادامه داد: تولیدکنندگان سیمان هر سال با سرد شدن هوا به جای گاز از مازوت یارانه‌ای استفاده می‌کردند که امسال مشکلاتی در این زمینه برای کارخانه‌ها ایجاد شده است، به‌طوری که به تولیدکنندگان اعلام شده در صورت استفاده از مازوت با قیمت یارانه‌ای ۳۰۰ تومان باید به اندازه تفاوت قیمت مازوت یارانه‌ای و قیمت فوب خلیج فارس یعنی ۵ هزار و ۷۰۰تومان بابت هر لیتر مازوت ضمانت نامه بانکی ارایه کنند. وی توضیح داد: به این ترتیب اگر کارخانه‌ای یک میلیون لیتر مازوت نیاز داشته باشد باید حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان ضمانت نامه بانکی ارایه دهد که برای کارخانه‌ها مقدور نیست. وی در مورد دلیل دریافت این ضمانت نامه‌ بانکی نیز گفت: دولت قصد دارد اگر کارخانه‌ای بیش از سهمیه‌اش، مازاد استفاده کرده پول آن را محاسبه و از تولیدکنندگان دریافت کند. شیخان با بیان اینکه مخازن مازوت کارخانه‌ها بر اساس مصوبه دولت ایجاد شده است، گفت: طبق مصوبه دولت تولیدکنندگان باید از مازوت یارانه‌ای به جای گاز استفاده کنند. وی در ادامه با بیان اینکه مدیران شرکت‌های سیمانی خواستار آزادسازی قیمت سیمان هستند، گفت: در حال حاضر با مصرف مازوت یارانه‌ای، هزینه هر تن سیمان با احتساب هزینه حمل، ۴۰ هزار تومان گران‌تر از قیمت سیمان تولیدی با گاز است. این در حالی است که فکری برای تعدیل قیمت سیمان نمی‌شود و کارخانه‌ها یکی یکی در حال تعطیل شدن هستند.