مقایسه روند کنونی بازار سهام با سال ۹۹

۱۴۰۲/۰۳/۱۰ - ۰۳:۵۴:۱۰
کد خبر: ۲۰۷۱۹۶

ایرنا|حسن رضایی‌پور، کارشناس بازار سهام به نوسانات بازار سهام که از اردیبهشت در بازار حاکم شده اشاره کرد و افزود: بازار سهام از اردیبهشت وارد مدار نوسانی شد و برای مدتی این نوسان شتاب زیادی را به خود گرفت، اما تاکنون علت مشخصی برای نوسانات اخیر بازار اعلام نشده است زیرا در چند وقت گذشته شاهد انتشار خبر یا تغییر با اهمیت در بازار نبوده‌ایم.

وی اظهار داشت: عرضه‌کنندگانی که اقدام به تامین مالی می‌کنند نیازمند عرضه برای سایر شرکت‌ها بودند، اما این اتفاق نمی‌تواند دلیل منطقی برای جو ایجاد شده در بازار باشد و به نوعی این مساله باعث ایجاد هیجان یا ترس از سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه شد.

رضایی‌پور خاطرنشان‌کرد: در بازه زمانی یک هفته تا ۱۰ روز حدود ۳۰ درصد از ارزش بازار از بین رفت که از اواخر اردیبهشت جو آرامی در بازار حاکم شد و به نوعی سهام ارزشمند در حال قرار گرفتن در جایگاه اصلی خود هستند. این کارشناس بازار سرمایه، به مقایسه روند فعلی بازار سهام با سال ۹۹ پرداخت و گفت: بازار اکنون با تغییر اساسی نسبت به آن زمان روبرو شده است و نمی‌توان به مقایسه روند فعلی بازار با سال ۹۹ پرداخت. وی با بیان اینکه اکنون بازار سرمایه به لحاظ شرکت‌ها و نمادهای معاملاتی متفاوت با سال ۹۹ است، اعلام‌کرد: در این مدت به دلیل ورود گسترده شرکت‌ها به بورس، حجم بازار با افزایش همراه شد که این امر می‌تواند بازار را تحت‌تاثیر خود قرار دهد. رضایی‌پور اظهار داشت: اتفاق دیگر رخ داده، توسعه ابزارهای مالی و ورود اوراق متنوع مانند اوراق گام و انواع صندوق‌های با درآمد ثابت است که به نوعی می‌توان گفت حالت ضربه‌گیر در بازار دارند و مانع از رشد غیرمنطقی بازار می‌شوند.

این کارشناس بازار سرمایه به مزایای استفاده از بازار آپشن‌ها اشاره کرد و گفت: این ابزار به سرعت در حال به روز رسانی است و حجم معاملات آن به صورت صعودی در حال افزایش است. وی معتقد است که این ابزار به عنوان یکی از ابزارهای مناسب برای مدیریت ریسک است و منجر به مرتفع شدن بازار خواهد شد. رضایی‌پور به شکل‌گیری صندوق‌های اهرمی در بورس اشاره کرد و گفت: بازار نیاز افرادی که از ریسک‌پذیری بیشتر برخوردارند اما از دانش کافی برای سرمایه‌گذاری در بورس برخوردار نیستند را رفع کرده و این افراد می‌توانند با استفاده از این ابزارها سرمایه خود را با ریسک بیشتر به دست صندوق‌ها بسپارند. این کارشناس بازار سرمایه توسعه صندوق‌های کالایی در بورس را به عنوان دیگر اتفاق مهم در حوزه بازار سرمایه معرفی کرد و اظهار داشت: هر زمان که در بازار با نوسان قیمتی مواجه هستیم ابتدا شاهد تاثیر آن بر بازار کالایی خواهیم بود که این اتفاق به مرور به سایر بازارها سرایت خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: تنوع ابزارهای مالی در بورس کالا مانند گواهی شمش طلا، زعفران و صندوق‌های کالایی تعریف شده بر روی این ابزارها منجر به افزایش تنوع سرمایه‌گذاری در بورس شده است و پذیرای سرمایه‌گذاران با سلایق مختلف در بورس بوده است. رضایی‌پور با بیان اینکه به سهامداران توصیه می‌شود که به‌طور حتم برای سرمایه‌گذاری در بورس از نهادهای مالی کمک بگیرند، گفت: تنوع ابزارهای موجود در بازار می‌توانند ضمن مدیریت بهینه سرمایه‌ها در بازار از افتادن به دام فضای مجازی که در آن برخی از افراد سودجو به دنبال معرفی سهام بی‌ارزش هستند، جلوگیری کند.