احتمال کاهش قیمت بیت‌کوین به ۲۹ هزار دلار

۱۴۰۲/۰۴/۳۱ - ۰۱:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۱۱۱۶۲
احتمال کاهش قیمت بیت‌کوین به ۲۹ هزار دلار

شرایط اقتصاد کلان در مدت اخیر به‌سود بیت‌کوین و دیگر دارایی‌های پرریسک نبوده است و حالا بررسی داده‌های مختلف بازار نشان می‌دهد که قیمت بیت‌کوین تحت‌تأثیر نگرانی‌های حوزه قانون‌گذاری در ایالات متحده و مشکلات اقتصاد کلان در جهان می‌تواند در کوتاه‌مدت به کمتر از ۲۹ هزار دلار هم کاهش یابد.

قیمت بیت‌کوین در ۱۳ ژوئیه (۲۲ تیر) به بالای ۳۱ هزار و۸۰۰ دلار رسید هم، اما وجود مشکلاتی منجر به اصلاح ۶.۳درصدی قیمت آن و رسیدن به 29.700 دلار در ۱۷ ژوئیه (۲۶ تیر) شد و در حال حاضر هم در محدوده ۲۹ هزار دلاری در نوسان است. این روند قیمتی منعکس‌کننده نگرانی سرمایه‌گذاران در مورد تحولات نظارتی جاری در ایالات متحده و عوامل بازدارنده رشد اقتصادی است که می‌تواند قیمت بیت‌کوین را به زیر ۲۹ هزار دلار هم برساند.

سطحی که آخرین بار در ۲۱ ژوئن (۳۱ خرداد) به آن رسیده بود. با بررسی بازار مشتقات، شاهد افزایش تقاضا در معاملات آتی بیت‌کوین هستیم که البته این تقاضا در بازارهای آسیا درحال کاهش است. اختلاف جزئی قیمت معاملات سه ماهه آتی بیت‌کوین در مقایسه با بازارهای اسپات نشان‌دهنده تمایل فروشندگان به دریافت پول بیشتر در ازای تأخیر در تسویه‌حساب است. در بازارهای سالم، قراردادهای آتی بیت‌کوین معمولاً با وجه تضمین سالانه ۵ تا ۱۰ درصدی معامله می‌شود، شرایطی که با اصطلاح کانتانگو شناخته می‌شود و تنها مختص بازارهای ارزهای دیجیتال نیست.

   وجه تضمین قراردادهای ۳ماهه آتی  بیت‌کوین

وجه تضمین معاملات آتی بیت‌کوین با عبور از آستانه ۵درصدی، در بازه ۱۴ تا ۱۷ ژوئیه (۲۳ تا ۲۶ تیر) در محدود ۷درصدی در نوسان بود. این مساله بیانگر کاهش باور خریداران به تداوم روند صعودی پس از تلاش ناموفق برای عبور از سطح ۳۱ هزار و ۸۰۰ دلار است. با این حال، وجه تضمین تتر در بازار آسیا کاهش یافته است. وجه تضمین این استیبل کوین به عنوان شاخصی از تقاضای معامله‌گران خرد چینی ارزهای دیجیتال عمل کرده و تفاوت بین معاملات همتابه‌همتا تتر و دلار امریکا را اندازه‌گیری می‌کند. اخیراً، وجه تضمین تتر در آسیا به ۱.۸درصد کاهش یافته که پایین‌ترین سطح آن در بیش از ۶ماه گذشته است. این روند نزولی از ۱۲ ژوئیه (۲۱ تیر) شروع شد و با گذشت زمان افزایش یافت که بیانگر فشار فروش متوسط در بازار است.

   نگرانی‌های نظارتی گریبان‌گیر ارزهای دیجیتال

قانون‌گذاری در بخش ارزهای دیجیتال همچنان مایه نگرانی سرمایه‌گذاران است. اگرچه که حکم ۱۳ ژوئیه (۲۲ تیر) دادگاه مبنی بر اینکه فروش ریپل از طریق صرافی‌ها یا خارج از آن نقض مقررات بازار اوراق بهادار نیست، تأثیر مثبتی بر بازار داشت، اما قاصی به‌طور قطعی تعیین نکرد که آیا عرضه اولیه ریپل می‌تواند به عنوان فروش اوراق بهادار دسته‌بندی شود یا نه. این نبود شفافیت برخی از سرمایه‌گذاران را نگران کرده است؛ زیرا این احتمال را افزایش می‌دهد که دیگر ارزهای دیجیتال نیز به‌طور بالقوه به عنوان اوراق بهادار شناخته شوند. علاوه بر حکم دادگاه درباره ریپل، طبق گزارش‌ها بایننس نیز ۱۰۰۰ کارمند خود را اخراج کرده است. اگرچه این صرافی این گزارش‌ها را رد کرده و مدعی تخصیص منابع روتین و روند جاری استخدام شده است، نگرانی‌ها در مورد آینده بایننس به‌دنبال کناره‌گیری چندین مدیر ارشد آن و شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار افزایش یافته است.

   روندهای کلان اقتصاد  به ضرر بازار ارزهای دیجیتال

شرایط اقتصاد کلان در مدت اخیر به‌سود بیت‌کوین و دیگر دارایی‌های پرریسک نبوده است. رشد تولید ناخالص داخلی چین در ۳ماهه دوم سال ۲۰۲۳ به ۶.۳درصد کاهش یافت که کمتر از انتظارات بازار بود. همچین، عواملی چون تداوم جنگ تجاری با ایالات متحده و تلاش‌های دولت چین برای پرداخت بدهی‌هایش در این کاهش نقش داشتند. با درنظرگرفتن تأثیرات اقتصاد کلان و تصمیمات دادگاه در آینده نزدیک که می‌تواند بر دو صرافی بزرگ اثری منفی بگذارد می‌توان انتظار داشت که احتمال سقوط بیت‌کوین به زیر ۲۹ هزار دلار افزایش یابد. این شرایط یک سناریوی مساعد برای فروشندگان ایجاد می‌کند که باعث تقویت مقاومت ۳۰ هزار دلار خواهد شد. به نظر می‌رسد که جز بدترشدن شرایط اقتصاد کلان و پررنگ‌شدن احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سال جاری هیچ رویداد خاص دیگری وجود ندارد که احتمال تداوم روند صعودی بیت‌کوین را محدود کند. از منظر بازار، معاملات آتی بیت‌کوین نشان‌دهنده افزایش اطمینان در میان معامله‌گران حرفه‌ای است که از اهرم استفاده می‌کنند. با این حال، فشار فروش ایجاد شده از سوی سرمایه‌گذاران خرد در آسیا می‌تواند رشد کلی بازار ارزهای دیجیتال را محدود کند.

   تحلیلگر بلومبرگ: احتمالا قیمت بیت‌کوین  در نیم‌سال دوم ۲۰۲۳ کاهش می‌یابد

در این میان مایک مک گلون، استراتژیست ارشد کلان بلومبرگ اینتلیجنس هشدار می‌دهد که بیت‌کوین (BTC) ممکن است تا قبل از پایان سال ۲۰۲۳ با چالش‌های بزرگی روبرو شود. مک گلون به ۶۰ هزار دنبال‌کننده خود در توییتر می‌گوید که توقف اخیر بیت‌کوین در حدود سطح قیمت ۳۰ هزار دلار ممکن است نشان‌دهنده این باشد که شرایط اقتصادی نامطلوبی برای صنعت ارز دیجیتال در راه است. مک‌گلون می‌گوید که بیت‌کوین نسبت به پایین‌ترین حد خود در سال ۲۰۲۲ دو برابر شده است و قبل از اینکه بتواند رشد بیشتری کند احتمالاً ابتدا قیمتش کاهش می‌یابد. وی پیش‌بینی می‌کند که در نیمه دوم سال، بیت‌کوین به‌دلیل رویدادهای ناشی از کاهش تورم قیمتش کمتر می‌شود.

این در حالی است که گزارش درآمدی مربوط به سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۳ تسلا نشان می‌دهد این شرکت برای چهارمین فصل متوالی به بیت‌کوین‌های خود دست نزده است. تسلا هم‌اکنون ۱۸۴میلیون دلار بیت‌کوین در اختیار دارد و آخرین بار در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۲ بود که ۷۵درصد از موجودی بیت‌کوین خود را به ارزش ۹۳۶میلیون دلار به فروش رساند.

   بازار ارزهای دیجیتال  با تهدید یک اصلاح شدید مواجه است

همچنین بنجامین کوئن، تحلیلگر ارزهای دیجیتال که به‌طور گسترده دنبال می‌شود، می‌گوید که بیت‌کوین (BTC) و بازار ارزهای دیجیتال با تهدید یک اصلاح شدید مواجه هستند. کوئن به ۷۵۱ هزار دنبال‌کننده‌اش در توییتر می‌گوید که حتی با وجود رالی امسال، بیت‌کوین همچنان از همان الگوهای بازار نزولی سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ پیروی می‌کند. این تحلیل‌گر محبوب نموداری را به اشتراک می‌گذارد که بازده سرمایه‌گذاری (ROI) فعلی بیت‌کوین را با میانگین همان متریک برای سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ نشان می‌دهد که شباهت‌هایی دارد. البته در این میان تعدادی از اعضای مجلس نمایندگان ایالات متحده امریکا طرحی را ویژه قانون‌گذاری فضای ارزهای دیجیتال این کشور ارایه کرده‌اند. این طرح ۲۱۲ صفحه‌ای که «قانون نوآوری و فناوری‌های مالی در قرن بیست‌ویکم» نام دارد، شامل تعاریفی جدید برای قانون‌گذاری این حوزه و همین طور معافیت‌های مربوط به دارایی‌های دیجیتال است و علاوه‌بر این، مسیر کلی ثبت و دریافت مجوز برای صرافی‌های ارز دیجیتال از کمیسیون بورس و کمیسیون معاملات آتی کالا را ترسیم می‌کند.

با وجود این، رابرت کندی جونیور، نامزد دموکرات ریاست‌جمهوری، دو سیاست جدید جسورانه برای دولت خود دارد: نخست معافیت دارندگان بیت‌کوین از مالیات بر عایدی سرمایه و سپس حمایت از دلار امریکا و اسناد خزانه با درصدی از ارزهای سختی چون بیت‌کوین، طلا و نقره. کندی در رویدادی گفت: «بیت‌کوین یکی از سخت‌ترین ارزها است و دولت کندی قصد دارد تکثیر و انتشار آن را تشویق کند.» این تلاشی برای مقابله با حرکت کشورهای دوستدار ارز دیجیتال مانند سوییس، سنگاپور، آلمان و پرتغال است. رابرت کندی معتقد است سیاست معافیت مالیاتی سرمایه‌گذاری را در بیت‌کوین تشویق می‌کند، حریم خصوصی شهروندان را تضمین می‌کند و استعدادهای برتر را برای ماندن در ایالات متحده نگه می‌دارد.

 

 

ارسال نظر