پاکستان برق بیشتری از ایران خریداری می‌کند

۱۴۰۲/۰۵/۱۸ - ۱۲:۲۰:۰۱
کد خبر: ۲۱۲۵۴۶
پاکستان برق بیشتری از ایران خریداری می‌کند

وزارت دارایی پاکستان امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد، اسلام‌آباد از ایران، برق بیشتری خریداری خواهد کرد. این تصمیم توسط کمیته همکاری اقتصادی به ریاست اسحاق دار، وزیر دارایی پاکستان اتخاذ شده است.

به گزارش تجارت نیوز، پاکستان که به شدت با کمبود انرژی مواجه است، درحال حاضر، برای خرید برق از تهران برای مناطق مرزی خود، به ویژه برای پروژه‌های توسعه بندر گوادر توسط چین قراردادهایی با تهران دارد.

این پیشنهاد جدید، یک هفته پس از اینکه وزیر خارجه ایران به اسلام‌آباد سفر کرد، مطرح شده است و وزارت دارایی این کشور جزئیاتی از این قرارداد جدید ارائه نکرد.

ماه گذشته وزیر نیرو با اشاره به تبادل برق بدون پرداخت وجه با برخی همسایگان، گفته بود: «شبکه برق کشور را به تمام کشورهای منطقه متصل می‌کنیم، این موضوع باعث می‌شود که هم شبکه پایدارتر باشد و امکان تامین برق بیشتری در ایام مختلف سال وجود داشته باشد و هم در زمان‌هایی که نیاز به برق کمتری داریم بتوانیم نیروگاه‌ها را اقتصادی و از حداکثر ظرفیت آنها استفاده کنیم.

در زمستان نزدیک ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت برق مازاد داریم

به گفته وزیر نیرو، امسال تا امروز پیک مصرف برق ۷۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات را ثبت کردیم که از این میزان بیش از ۳۰ هزار مگاوات تنها مربوط به دستگاه‌های سرمایشی بوده و این موضوع بدین معناست که فاصله مصرف در تابستان و زمستان بیش از ۳۰ هزار مگاوات است.

با برخی از کشورها تبادل برق با نرخ صفر داریم

به گفته وزیر نیرو، با برخی از کشورها تبادل برق با نرخ صفر داریم، عمده مصارف ما در پنج‌شنبه و جمعه در زمان‌های معمولی به غیر از تابستان کاهش پیدا می‌کند و این در حالی است که کشورهای اطراف مانند ترکیه مصارف‌شان در شنبه‌ها و یکشنبه‌ها کاهش می‌یابد و این بدین معناست که می‌توانیم در روزهای پنج‌شنبه و جمعه برق مازاد را صادر و در روزهای شنبه و یکشنبه و یا در طول هفته این برق را بدون مبادله وجه دریافت کنیم.

محرابیان با بیان این‌که برق را با قیمت صفر صادر و با قیمت صفر وارد می‌کنیم که معنای این مساله اقتصادی کردن تولید برق است، گفت: در حال حاضر با عراق، ترکیه، ارمنستان، آذربایجان، ترکمنستان، افغانستان و پاکستان تبادل برق داریم و توسعه این تبادلات نیز در دستور کار است، با پاکستان یک خط داشتیم آن را به دو خط افزایش داده‌ایم و اکنون نیز به دنبال توسعه آن بیشتر هستیم.

وی با بیان این‌که با تمام کشورها به دنبال توسعه و افزایش خطوط انتقال هستیم، تصریح کرد: خطوط موجود به صورت محدود برق را منتقل می‌کند هرچه تعداد این خطوط افزایش یابد و خطوط فشار قوی باشد امکان تبادلات بیشتری را فراهم می‌کند.

وزیر نیرو با بیان این‌که با ترکیه یک اتصال ضعیفی را در منطقه محدودی از این کشور داشتیم، اظهار کرد: خطی را به صورت بک تو بک اجرا کردیم که بتواند برق را به ترکیه بدهیم و از این کشور برق را دریافت کنیم. این سامانه حدود شش ماه است که به بهره برداری رسیده و تبادلاتمان را از این طریق انجام می‌دهیم.