واکنش بورس؛ منفی

۱۴۰۲/۰۵/۲۲ - ۰۱:۵۸:۴۰
کد خبر: ۲۱۲۸۱۷
واکنش بورس؛ منفی

بورس تهران در اولین روز کاری هفته روند نزولی به خود بگیرد و شرایط بدی را پشت سر را پشت سر گذاشت. در این روز بازدهی شاخص کل و هم‌وزن منفی شد و اغلب تک سهم و صنایع بازار نیز منفی شدند. 

مرداد ماه به تازگی شروع شده و می‌توان گفت که ریزش روز گذشته سنگین‌ترین ریزش مرداد ماه به حساب میآید. در این روز همه در انتظار واکنش بازارها به توافق میان ایران و ایالات متحده بودند. در پایان هفته گذشته، 5 زندانی دو تابعیتی آزاد شدند و مقرر شد که در ازای منابع ارزی بلوکه شده ایران، کالاهایی مانند مواد غذایی و دارو وارد ایران شود. به نظر می‌رسد ریزش بورس واکنش بازار سرمایه به این توافق و افت نسبی قیمت ارز در بازار آزاد تهران بود.

در معاملات روز شنبه بیست و یکم مرداد 1402، 87 درصد از نمادهای بازار قرمزپوش بودند. شاخص کل بورس تهران 47 هزار و 313 واحد -معادل 2.32 درصد- نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح یک میلیون و 989 هزار و 673 واحد رسید. بدین‌ترتیب شاخص بزرگ‌ترین ریزش مرداد را ثبت کرد و بار دیگر به زیر خط 2 میلیونی سقوط کرد.

شاخص کل هم وزن بورس نیز با کاهش 19 هزار و 295 واحدی -معدل 2.71 درصد- در رقم 693 هزار و 858 واحدی ایستاد. شاخص کل فرابورس نیز با افت 657 واحدی -معدل 2.49 درصد- به رقم 25 هزار و 772 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با ریزش 4 هزار و 446 واحد به سطح 125 هزار و 829 واحد رسید. 

روز شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام منفی شد و هزار و 80 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. نماد وبملت بیشترین خروج را داشت که ارزش آن 47 میلیارد تومان بود. پس از وبملت، نمادهای گلدیرا، وگستر، شپنا و شتران بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای نیان، ودی و فن افزار اختصاص داشت.

روز شنبه بزرگان بازار؛ نمادهای فملی، فولاد و فارس نمادهای قرمزپوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در مقابل وکار، شهر و سخوز از معدود نمادهای سبز بودند که اثر مثبت بر شاخص داشتند. در فرابورس نیز نمادهای وسپهر، آریا و خاور بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند و نمادهای ودی، نیان و فن‌افزار بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص کل فرابورس داشتند. براساس آمار اکو ایران در بین نمادهای پرتراکنش بورس نماد شهر بیشترین تراکنش را داشت و خگستر و شستا در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز نیان، دی و فن‌افزار بیشترین تراکنش را داشتند.

در اولین روز کاری هفته ارزش معاملات کل بازار سهام به 9 هزار و 954 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و 888 میلیارد تومان بود که 19 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 17 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 682 میلیارد تومان رسید.

در معاملات روز شنبه نماد سپیدار بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 117 میلیارد تومان بود. پس از سپیدار، خگستر بیشترین ارزش معاملات را داشت و نیان رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، دو نماد وبملت و توسن در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند. در حجم معاملات نیز سهام دی با تعداد 501 میلیون و 174 هزار و 630 سهم در صدر قرار گرفته است. شستا در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به خودرو تعلق داشت. دو نماد شهر و کرمان نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.در معاملات شنبه، 44 نماد صف خرید داشتند و 232 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت 22 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 317 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش 119 درصدی به 857 میلیارد تومان رسید.

   بورس حال در هفته اخیر

بورس کالای ایران برترین‌های بورس کالا در هفته منتهی به ۲۰ مرداد را براساس ارزش فروش شرکت‌ها در بازار فیزیکی اعلام کرد.جزییات رتبه‌بندی جایگاه شرکت‌ها از لحاظ فروش به شرح زیر است: 

فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ثبت معامله ۹۳ هزار و ۲۰۰ تن تختال، ورق قلع اندود، ورق رنگی و ورق گالوانیزه به ارزش ۲ هزار و ۴۵۶ میلیارد تومان در رتبه نخست ایستاد.فولاد خوزستان (فخوز) با فروش ۱۱۹ هزار و ۱۲۰ تن تختال، آهن اسفنجی، شمش بلوم و آرگون به ارزش ۲ هزار و ۱۳۸ میلیارد تومان، دوم شد.

ملی صنایع مس ایران (فملی) با فروش ۶ هزار و ۳۷۷ تن مس کاتد، مس کم عیار، سولفور مولیبدن و کنسانتره فلزات گران بها به ارزش یک هزار و ۹۲۴ میلیارد تومان، سوم شد.فولاد کاوه جنوب کیش (کاوه) با ثبت معامله ۹۱ هزار تن شمش بلوم و آهن اسفنجی به ارزش یک هزار و ۵۵۲ میلیارد تومان در رتبه چهارم ایستاد.

پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ثبت معامله ۹۲ هزار تن وکیوم باتوم، لوب کات سبک و سنگین و گوگرد کلوخه به ارزش یک هزار و ۲۹۹ میلیارد تومان پنجم شد.پالایش نفت بندرعباس (شبندر) ۸۰ هزار تن وکیوم باتوم، لوب کات سنگین، گوگرد گرانوله و گوگرد کلوخه را به ارزش یک هزار و ۲۴ میلیارد تومان فروخت و ششم شد.

معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با فروش ۱۹۰ هزار تن کنسانتره سنگ آهن و شمش بلوم به ارزش یک هزار میلیارد تومان هفتم شد.ذوب آهن (ذوب) با ثبت معامله ۴۱ هزار و ۷۲۳ تن تیرآهن و میلگرد به ارزش ۹۶۳ میلیارد تومان، هشتم شد.

مجتمع فولاد خراسان (فخاس) با فروش ۴۵ هزار و ۱۷۶ تن میلگرد و شمش بلوم به ارزش ۹۴۴ میلیارد تومان در رتبه نهم ایستاد.معدنی و صنعتی گل گهر (کگهر) نیز با ثبت معامله ۲۰۰ هزار تن گندله و کنسانتره سنگ آهن به ارزش بیش از ۸۵۴ میلیارد تومان دهم شد.

۳ میلیون و ۲۵ هزار و ۳۶۲ تن انواع کالا و محصول به ارزش ۳۲ هزار میلیارد تومان در بازار فیزیکی بورس کالای ایران دادوستد شد که در مقایسه با دو هفته قبل، از افزایش ۲۶ درصدی در حجم و ۴۵ درصدی در ارزش همراه بود. سیمان، سنگ آهن، فولاد و آهن اسفنجی سنگین وزن‌های تالار صنعتی و معدنی و وکیوم باتوم، قیر و مواد پلیمری سنگین وزن‌های تالار پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی بودند. تالار محصول‌های صنعتی و معدنی شاهد معامله ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار و ۸۶۰ تن انواع کالا و محصول به ارزش بیش از ۲۰ هزار و ۶۰۹ میلیارد تومان در هفته گذشته بود.

در این تالار یک میلیون و ۱۲۵ هزار و ۷۳ تن سیمان، ۵۵۰ هزار تن سنگ آهن، ۵۰۳ هزار و ۳۴۹ تن فولاد، ۲۰۴ هزار و ۸۰۰ تن آهن اسفنجی، ۳۶ هزار و ۸۰۰ تن فلز روی، ۱۱ هزار و ۳۵۵ تن آلومینیوم، ۷ هزار و ۵۹۰ تن مس، ۲۵۰ تن کنسانتره مولیبدن و ۲۷ تن کنسانتره فلزات گران بها معامله شد.همچنین در دو بخش داخلی و صادراتی تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی، ۵۸۱ هزار و ۶۴۳ تن انواع محصول به ارزش ۱۰ هزار و ۴۲۹ میلیارد تومان در هفته معاملاتی منتهی به ۲۰ مرداد به فروش رسید.

در تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی ۱۸۶ هزار تن وکیوم باتوم، ۱۵۱ هزار و ۸۶۰ تن قیر، ۹۸ هزار و ۱۶۵ تن مواد پلیمری، ۷۱ هزار و ۵۹۵ تن مواد شیمیایی، ۴۸ هزار تن لوب کات، ۲۲ هزار و ۳۰۰ تن گوگرد، ۳ هزار و ۹۹۹ تن روغن، ۷۵۰ تن فرآورده‌های نفتی، ۲۰۰ تن گازها و خوراک‌ها و ۲۰۰ تن عایق رطوبتی معامله شد.بازار فرعی نیز شاهد معامله ۶ هزار و ۸۵۸ تن انواع محصول به ارزش ۳۹۹ میلیارد تومان بود.

 

ارسال نظر