با تصدی‌گری دولت بر اقتصاد مخالفیم

۱۴۰۲/۰۶/۲۰ - ۰۱:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۱۴۹۶۰

رییس‌جمهوری با تاکید بر لزوم نقش‌آفرینی بیشتر تعاونی‌ها در اقتصاد ایران، گفت: معتقدیم تصدی‌گری دولت در اقتصاد باید روزبه‌روز کاهش یابد و دولت به حمایت، هدایت و نظارت در اقتصاد مشغول باشد. سیدابراهیم رییسی در نخستین همایش ملی اقتصاد تعاونی ایران با بیان اینکه «تقویت تعاونی‌ها تقویت عدالت اجتماعی و اقتصادی، ایجاد اشتغال و جلوه روشن مردمی‌سازی حکمرانی است.»

افزود: امروز ۱۰۰ هزار تعاونی در کشور فعال است و ۸ هزار تعاونی هم در دوره جدید در کشور فعال شده است، به‌ویژه در حوزه تعاونی‌های مربوط به بانوان. فعال‌شدن بانک حوزه تعاون هم از دیگر گام‌های برداشته‌شده در این زمینه است. وی ادامه داد: ما باید گام‌های بیشتری برای نقش‌دادن به تعاونی‌ها و مردم در اقتصاد‌برداریم. این امر نیازمند بررسی موانع پیش‌روی تعاونی‌هاست. تسهیل کار تعاونی‌ها کار اول ماست‌. رییس‌جمهور با بیان اینکه «درباره مولدسازی تعریف و تبیین خوبی صورت نگرفته است»، تاکید کرد: برخی تصور کردند برای مولدسازی قانون جدید شکل‌گرفته است که این امر خطاست.

سخن اصلی در اجرانشدن این امر بود که در برنامه‌های قبلی هم به آن تأکید شده بود. بنابراین آیین‌نامه مولدسازی تسهیل اجرای قانون است نه قانون‌گذاری جدید. رییسی یادآور شد: نقش تعاونی‌ها در این مسیر نقش تعیین‌کننده‌ای است. همچنین در امر سهام عدالت تعاونی‌ها می‌توانند کمک‌های تاثیرگذاری داشته باشند. تعاونی‌ها در حوزه‌های مختلف اقتصادی از جمله کشاورزی، نیروگاه‌های خورشیدی و ورزش، می‌توانند بسیار نقش‌آفرین باشند. رییس دولت سیزدهم تاکید کرد: هرجا به مردم میدان داده‌ایم نتایج آن را دیده‌ایم. ما معتقدیم تصدی‌گری دولت در اقتصاد باید روزبه‌روز کاهش یابد و دولت به حمایت، هدایت و نظارت در اقتصاد مشغول باشد. وی با بیان اینکه «حضور و کارآفرینی تعاونی‌ها برای اقتصاد کشور مفید است»، تأکید کرد: افزایش بهره‌وری از توصیه‌های ما به تعاونی‌هاست.

این امر امروز مساله محوری کشور است. به میزانی که امکانات و اعتبارات در اختیار داریم آیا بهره‌وری و کارآمدی هم داریم؟ یا می‌توان از این امکانات بهره‌ بیشتری برد؟ وی گفت: افزایش رقابت‌پذیری در تعاونی‌ها باید مورد توجه باشد. ارایه خدمات بیشتر و تولید بهتر در تعاونی‌ها به رشد اقتصاد کشور کمک فراوانی می‌کند. نقش اساسی در تعاونی‌ها به مدیریت مربوط است. باید به کارآمدی مدیریت کمک کرد، خود مدیر هم باید کارآمد باشد اما باید حضور تعاونی‌ها در بازارهای داخلی و خارجی را تسهیل کرد و این وظیفه دولت است. رییسی یادآور شد: زمینه و بازار برای ایران در منطقه بسیار فراهم است. فرصت‌های بسیاری از طریق تحریم‌ها برای کشور ما فراهم شده است.

توسعه شرکت‌های تعاونی دانش‌بنیان‌ و صادرات‌گرا نقش محوری در توسعه تجارت کشور دارند. وی اظهار کرد: امروز آمادگی کامل در دولت وجود دارد که قوانین و مقررات برای حضور موثر تعاونی‌ها در اقتصاد ایجاد شود. مجلس هم در این زمینه همکاری لازم را دارد و امیدواریم شاهد برداشته‌شدن یک گام بلند برای تقویت تعاونی‌ها در کشور باشد. در این همایش که با هدف معرفی بهتر الگوهای موفق تعاونی و با حضور تعاونگران سراسر کشور، اتاق‌های تعاون استانی، اتحادیه‌های تعاونی، اداره‌های کل استانی و اتاق تعاون ایران برگزار شد، ۲۳ تعاونی برتر ملی تقدیر شدند.

  از شرایط دشوار عبور کرده‌ایم زمان گزارش‌دهی است

معاون پارلمانی رییس‌جمهور گفت: امروز که از شرایط دشوار عبور کرده‌ایم وقت آن است که به مردم گزارش داده شود که از چه وضعیت بغرنجی گذشته، چه خدماتی ارایه شده و چه برنامه‌هایی پیش روی داریم. سید محمد حسینی در ششمین دوره معرفت افزایی و توانمندسازی اعضای هیات علمی و اساتید دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور «طرح عروج»، در ۷ سرفصل «رشد تولیــد و اشــتغال»، «پیشــرفت و ثبــات اقتصــادی»، «توســعه زیرســاخت‌ها و امــور زیربنایی کشور»، «پیشـرفت علم، فنـاوری و سـاخت»،

«ارتقـای سـرمایه اجتماعی و هویت ملی»، «توسعه دیپلماسـی فعـال و تأمیـن امنیـت پایدار» و «اصـلاح رویکردهـای حکمرانـی» جهت‌گیری‌ها، برنامه‌ها و دستاوردهای دولت مردمی در دوسال گذشته را تبیین و تشریح کرد. وی اقدامات انجام شده را بیانگر روحیه انقلابی و مدیریت جهادی دانست و گفت: دولت بر اساس برنامه سند تحول و برنامه هفتم توسعه مصمم است اقدامات همه‌جانبه‌ای برای بهبود شرایط کشور با افزایش بهره وری و ایجاد درآمدهای پایدار برای کشور انجام دهد.

وی با بیان اینکه «بدخواهان ملت ایران برای ایجاد شبهه در ذهن مردم و جوانان و دلسرد کردن آنان از دولت و نظام اسلامی هیچ محدودیت شرعی، اخلاقی و عرفی برای خود قائل نیستند، و از هر ابزاری مثل دروغ، تهمت و افترا برای ضربه زدن بهره می‌گیرند» اظهارداشت: امروز همانطور که امام راحل تاکید داشتند همه وظیفـه داریـم اقداماتی که در جمهـوری اسلامی انجام می‌شود را به اطلاع مردم برسـانیم و در این راستا رسالت اساتید، معلمان، مبلغان، اشخاص تاثیرگذار، اصحاب هنر و رسانه این است که مردم را با واقعیت‌های موجود آگاه کنند و در این مسیر نیازی به هیچ گونه اغراق و بزرگنمایی نیست، اگر صرفا دستاوردها و اقدامات اساسی به‌درستی اطلاع‌رسانی شود برای ایجاد روحیه امید و نشاط در جامعه که لازمه پیشرفت است، کفایت می‌کند.

معاون رییس‌جمهور در امور مجلس خاطرنشان کرد: وقتی دولت سیزدهم در شهریور ۱۴۰۰ کار خود را آغاز کرد کشور با مشکلات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و دیپلماسی متعددی مواجه بود اما دولت به‌جای اینکه مدام از مشکلات به‌جا مانده سخن بگوید و برخلاف عده‌ای که با حرف‌های بی‌ربط مثل اینکه «ایرانی‌ها چیزی برای عرضه به دنیا جز قورمه سبزی و آبگوشت بزباش ندارند»، ما می‌توانیم را خدشه‌دار کنند، یا با ادعای «نمی‌گذارند کارکنیم» فرافکنی کنند، شبانه روز و بی‌وقفه مشغول کار بوده تا موانع بهبود شرایط وپیشرفت کشور را از سر راه بردارد. 

 

ارسال نظر