چند نکته کاربردی برای شستن میوه و سبزیجات/ دور این اشتباهات را خط بکشید!

۱۴۰۲/۰۹/۰۳ - ۲۰:۰۰:۰۱
کد خبر: ۳۰۱۲۳۷
چند نکته کاربردی برای شستن میوه و سبزیجات/ دور این اشتباهات را خط بکشید!

شست‌وشوی میوه و سبزیجات یک کار کاملا ناخودآگاه در افراد است که هیچ توجه و یا دقتی در مورد آن ندارند و فقط زیر شیر آب می‌گیرند و تمام.

بسیاری از افراد در شست‌وشوی میوه و سبزیجات دقت کافی ندارند و همین کار موجب ایجاد بیماری و آسیب به سلامت بدن می‌شود. اما افراد دیگری هستند که در این امر دقت می‌کنند و پوست تک‌تک میوه‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند. اگر در شستن میوه‌ها و سبزیجات دقت کنید از بسیاری از بیماری‌ها و باکتری ها در امان خواهید بود.

به گزارش بهداشت‌نیوز، میوه‌ها و سبزیجات همگی در زمین‌های باز می‌رویند و در نتیجه هزار نوع آلودگی و گرد و غبار روی آنها می‌ریزد. آنها همچنین با آب آلوده، حیوانات، خاک و کارگران کشاورزی در ارتباط بوده‌اند و از هر کدام آلودگی به خصوصی را گرفته‌اند. همچنین دست به دست چرخیده‌اند تا به ما رسیده‌اند، پس منبعی از آلودگی هستند.

بنابراین برای شستن این دو ماده غذایی، اول از همه دست خود را با دقت با آب و صابون بشوییید و سپس میوه را با دقت بشویید و هرگونه آلودگی را از روی آن پاک کنید. زمانی که شستشوی شما به پایان رسید، حتما با یک دستمال و یا حوله روی میوه‌ها را خشک کنید. حال می‌توانید بعد از خشک شدن کامل آن را پوست کنده، خرد کرده و میل کنید.

بعضی از میوه‌ها و سبزیجات هستند که نیاز به توجه ویژه‌تری دارند که در این قسمت به تعدادی از آنها اشاره می‌کنیم.

بروکلی و گل کلم

بروکلی و گل کلم می‌توانند هزاران نوع آلودگی را در خود جای بدهد که از دست شما خارج باشد. پس برای شستشوی آن، دو دقیقه این دو سبزی را درون یک کاسه با آب سرد قرار دهید و سپس دوباره زیر شیر آب سرد بگیرید و بشویید.

آووکادو

شاید تا به حال نمی‌دانستید که باید پوست آووکادو را هم بشویید. چون به خیال خودتان نمی‌خواستید آن را بخورید اما پوست آووکادو به گونه‌ای است که هر نوع آلودگی را به خود جذب می‌کند و در نتیجه این آلودگی به چاقو می‌چسبد و به داخل آن نفوذ می‌کند. پس حتما پوست آن را شسته و دست بکشید تا آلودگی‌های چسبنده جدا شوند. بهتر است که از فرچه مخصوص میوه استفاده کنید.

اشتباهات رایج در شست‌وشوی سبزیجات

بدترین روش برای شست‌وشوی سبزیجات استفاده از نمک و یا مایع ظرفشویی است، روشی غلط و بی‌فایده که در جامعه رواج پیدا کرده است.

به هنگام خرید باید از سبزیجاتی را انتخاب کنیم که با آب آلوده آبیاری نشده باشند. در نهایت برای اطمینان از سلامت سبزیجات پس از شستشو باید از مواد ضدعفونی کننده و یا پرکلرین برای ضدعفونی نمودن استفاده کرد.

یکی از بیماری‌های شایع فصل تابستان، بیماری حصبه یا تیفوئید است. عامل این بیماری حاد باکتریال، باکتری به نام سالمونلاتیفی می‌باشد که از طریق خوردن آب آلوده به مدفوع یا ادرار انسان، به بدن منتقل می‌شود. به هنگام خروج این میکروب از بدن، اگر شست‌وشوی دست‌ها به درستی انجام نشود، می‌تواند با تماس به آب و غذای دیگران انتقال یابد.

یکی از راه‌های دیگر انتقال این بیماری، استفاده از میوه و سبزیجات خامی است که کاملاً تمیز و ضد عفونی نشده باشند. آبیاری سبزیجات با فاضلاب و یا دفع نامطمئن فاضلاب و سرایت آن به آب آشامیدنی از روش‌های دیگر انتقال این میکروب بیماری‌زا به بدن است.

سایر نکات برای شست‌وشوی میوه و سبزیجات

- حتما چاقو، پوست کن، میوه خرد کن، سبزی خرد کن و تمام لوازم این چنینی را به دقت شستشو دهید تا باکتری موجود روی سطوح آنها به میوه و سبزیجات شما نفوذ نکند.

- اگر به تمیزی چاقوی خود شک دارید، بعد از پوست کندن میوه دوباره میوه بدون پوست را شستشو دهید.

- هرگز میوه و سبزیجات را با مواد شوینده شیمیایی مثل مایع ظرفشویی و... شستشو ندهید. تنها روش شستشو استفاده از آب سرد است.

- برای میوه‌ها و سبزیجاتی که پوست ضخیم دارند، مثل کرفس حتما از فرچه مخصوص شستشوی مواد خوراکی استفاده کنید.

- مرحله خشک کردن میوه‌ها و سبزیجات را فراموش نکنید زیرا یک راه نهایی برای از بین بردن باکتری‌های باقیمانده روی سطح است.

- اگر میوه یا سبزیجات را شستید و داخل یخچال گذاشتید، قبل از خوردن دوباره روی آن آب بگیرید.