7 چالش و تهديد در حوزه امنيت غذايي كشور

۱۴۰۳/۰۵/۰۱ - ۰۱:۳۵:۵۳
کد خبر: ۳۱۷۰۶۱

 اسحاق بنداني، عضو اتاق ايران در نشست روز گذشته اتاق ايران با تأكيد بر اهميت امنيت غذايي، گفت: در ايران 4 ميليون نفر كاربر بخش كشاورزي وجود دارد كه 18 درصد از شاغلان فعال كشور را شامل مي‌شود. اين تعداد بالغ‌بر 130 ميليون تن محصول كشاورزي توليد كرده‌اند كه 85 درصد ارزش غذاي جامعه را تأمين مي‌كنند.

 اسحاق بنداني، عضو اتاق ايران در نشست روز گذشته اتاق ايران با تأكيد بر اهميت امنيت غذايي، گفت: در ايران 4 ميليون نفر كاربر بخش كشاورزي وجود دارد كه 18 درصد از شاغلان فعال كشور را شامل مي‌شود. اين تعداد بالغ‌بر 130 ميليون تن محصول كشاورزي توليد كرده‌اند كه 85 درصد ارزش غذاي جامعه را تأمين مي‌كنند.

بنداني ادامه داد: توليدات بخش كشاورزي معادل 13 درصد صادرات غيرنفتي با ارزش 6 ميليارد دلار است؛ اما متأسفانه 17 ميليارد دلار واردات در حوزه كشاورزي داشتيم و اين تراز منفي 11 ميليارد دلاري فاجعه است. او با اشاره به چالش‌هاي مختلف در حوزه امنيت غذايي، افزود: ناپايداري در خودكفايي انرژي، راندمان پايين 40 تا 60 درصدي و وابستگي شديد به واردات كالاهاي اساسي ازجمله اين چالش‌هاست. به گفته او، روغن خوراكي و ذرت 90 درصد، كودهاي مختلف 80 درصد، دارو و مكمل‌هاي دام و طيور نزديك به 100 درصد وابسته به واردات هستند. بنداني گفت: به دليل حكمراني نامناسب در حوزه آب و بهره‌وري پايين آب در كشاورزي، قوانين نامناسب مربوط به زمين و عدم امكان برنامه‌ريزي‌هاي بلندمدت صنعتي، پايين بودن سهم خاك‌هاي مرغوب كشور و ارز چند نرخي، آينده اين حوزه را تهديد مي‌كند. تغيير الگوي كشت، افزايش سرمايه‌گذاري در حوزه كشاورزي، ايجاد جذابيت و افزايش منزلت كشاورز در سياست‌گذاري‌ها، ايجاد توسعه زنجيره‌هاي عرضه و ارزش و نهادسازي در حوزه كشاورزي ازجمله راهكارهاي بهبود امنيت غذايي بود كه بنداني، به آنها اشاره كرد.

ارسال نظر