ارجاع پرونده نرخ شکنی برخی بانکها به هیات انتظامی
گروه بانک و بیمه|
رییس کل بانک مرکزی از ارجاع پرونده نرخشکنی برخی بانکها به هیات انتظامی خبر داد.
ولیالله سیف با اعلام ارجاع پرونده نرخشکنی برخی بانکها به هیات انتظامی گفت: اوراق خزانه به افزایش نرخهای سود دامن زد.
رییس کل بانک مرکزی در گفتوگو با فارس در پاسخ به این سوال که بانکها نرخ سود مصوب بانک مرکزی را به هیچ عنوان رعایت نمیکنند لذا بانک مرکزی برای وادار کردن بانکها به رعایت نرخ سود چه برنامهیی دارد، اظهار کرد: بانک مرکزی بازار را رصد میکند چون بخشی از عدم تعادل ایجاد شده به دلیل حجم اوراق(اوراق اسناد خزانه) بود.
وی افزود: البته این مساله موجب حرکت نرخ سود به سمت بالا شد اما برخی بانکها هم دارند افراط میکنند.
سیف با بیان اینکه بانک مرکزی بانکهای افراطکننده در نرخ سود بانکی را رصد میکند، گفت: پروندههایی به همین دلیل تشکیل و به هیات انتظامی بانکها ارجاع شده است.
سیف تصریح کرد: این اقدامات نظارتی بانک مرکزی به تدریج بانکها را به سمت کاهش نرخهای سود سپرده و تسهیلات هدایت میکند.
رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به تورم حدود ۹درصدی گفت: در چنین شرایطی نرخهای بالای سود بانکی منطق ندارد و باید دو اقدام را همزمان انجام دهیم؛ اول تلاش کنیم سطح تورم در وضعیت تکرقمی پایدار بماند و دوم نرخ سود تسهیلات بانکی را به سمت پایین هدایت کنیم.
رییسکل بانک مرکزی از رشد ۴۰درصدی تسهیلات نظام بانکی خبر داد و گفت: احتمالا تا آخر ۱۳۹۵ بیش از ۵۰۰هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخشهای مختلف اقتصادی داده شده است.
به گزارش ایرنا، ولیالله سیف روز چهارشنبه پس از جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی درباره ابراز رضایت رییسجمهوری از عملکرد نظام بانکی افزود: خوشبختانه فرمایشات آقای دکتر رضایت از عملکرد نظام بانکی بود. در سال گذشته نظام بانکی در ۱۱ماهه گذشته (تا بهمن ماه) ۴۷۷هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخشهای مختلف اقتصادی داده است البته آقای دکتر (روحانی) آمار آخر دی ماه را اشاره کردند.
رییسکل بانک مرکزی با اشاره به اینکه ظرف چند روز آینده آمار کل سال ۹۵ را استخراج خواهیم کرد، افزود: تا آخر ۹۵ احتمالا بالای ۵۰۰هزار میلیارد تومان خواهد شد که آمار بسیار شاخصی است و بیش از ۴۰درصد افزایش نسبت به سال قبل نشان میدهد. این در شرایطی است که نظام بانکی خودش با مشکلاتی روبهرو است.
سیف یادآور شد: تمام تلاش بانک مرکزی این است که بهتدریج با رفع اشکالات، نظام بانکی را در مسیر درستی قرار دهد تا بتواند هم از بابت نسبتهای مالی، استحکام مالی، ایجاد تعادلهای درآمد-هزینه و تعادل لازم در دارایی و بدهی آثار مثبتی ایجاد کند.
وی اضافه کرد: متاسفانه بعضی وقتها مبالغههایی درباره نظام بانکی میشود که به هیچوجه درست نیست. بانک مرکزی تلاش میکند و همه چیز در مسیر خود قرار خواهد گرفت.