خبر

۱۳۹۶/۰۱/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۳۸۶۳

آمادگی شهر آفتاب برای

برگزاری نمایشگاه کتاب

رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران از برنامه‌ریزی مدیریت شهری جهت برگزاری نمایشگاه کتاب در مجموعه شهر آفتاب خبر داد و گفت: این نمایشگاه در اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد. به گزارش مهر، حجت‌الاسلام عبدالمقیم ناصحی با اشاره به تصمیم مدیریت شهری و همچنین مسوولان وزارت ارشاد جهت برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب اظهار کرد: مقدمات این کار از سال گذشته فراهم شده است و نمایشگاه در اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد. وی تصریح کرد: هماهنگی با دستگاه‌های مختلف صورت گرفته است و پیش‌بینی می‌شود دومین نمایشگاه در شهر آفتاب در حوزه کتاب با موفقیت برگزار شود. رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه ۶۰ هزار متر فضا برای برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب پیش‌بینی شده است، گفت: تمام کارهایی که باید برای برگزاری یک نمایشگاه با استانداردهای بین‌المللی در نظر گرفته شده است ضمن اینکه ارگان‌های مختلف از جمله نماینده بانک‌ها، هلال‌احمر، نیروی انتظامی و... حضور خواهند یافت. وی با تاکید بر اینکه هماهنگی‌های لازم با مسوولان حمل و نقل عمومی در شهرداری تهران جهت ارائه خدمات در ایام نمایشگاه صورت گرفته است، گفت: قرار است غیر از مترو، اتوبوسرانی و سایر بخش‌های حمل و نقل خدمات لازم را در ایام برگزاری نمایشگاه ارائه دهند. ناصحی همچنین به پیش‌بینی ارائه بن کتاب به گروه‌های خاص اشاره کرد و گفت: این بن‌ها در اختیار دانشجویان، دانش‌آموزان قرار خواهد گرفت و به زودی نحوه توزیع آنها اعلام خواهد شد.


معرفی نامزدهای

جایزه شعر «گریفین»

نامزدهای نهایی جایزه شعر «گریفین» ۲۰۱۷ معرفی شدند.

به گزارش ایسنا، «گلوب‌اند میل» نوشت: راه‌یافتگان به مرحله نهایی دو بخش داخلی و خارجی جایزه شعر «گریفین» که از مهم‌ترین جوایز ادبی کانادا محسوب می‌شود، معرفی شدند. براساس اعلام هیات داوران این جایزه، «آلیس آزولد» شاعر مطرح انگلیسی برای «بیدار افتادن» هفتمین کتاب شعرش، به فهرست نامزدهای نهایی بخش بین‌الملل راه یافته است. «دنیس رایلی» شاعر و فیلسوف انگلیسی که کتاب «جوابی بده» را نامزد کرده، از رقیب‌های قدر «آزولد» است. نام «جین مید» شاعر امریکایی و «دونالد نیکولسون ـ اسمیت» مترجم مجموعه شعر «در ستایش شکست» به قلم «عبداللطیف لابی» شاعر فرانسوی - مراکشی، نیز در لیست نامزدهای نهایی این بخش «گریفین» دیده می‌شود. در صورتی که کتاب ترجمه‌شده‌یی برنده شود، مترجم ۶۰ درصد جایزه نقدی و شاعر ۴۰ درصد آن را خواهد برد. در بخش بهترین مجموعه شعر کانادایی، نام «جردن عبدل» نویسنده، شاعر و ویراستاری که با سومین کتاب شعر خود در این رقابت شرکت کرده، به چشم می‌خورد. «ساندرا ریدلی» شاعر و نویسنده اهل اتاوا با چهارمین مجموعه شعر خود با او رقابت می‌کند. «هوآ نگوین» ویتنامی‌تبار نیز دیگر نامزد این بخش است. جایزه ادبی «گریفین» در سال ۲۰۰۰ توسط «اسکات گریفین» و با همکاری «مارگارت اتوود» و «مایکل اونداجی» که هر دو از نویسندگان صاحبنام بین‌المللی هستند، راه‌اندازی شد و از مهم‌ترین جوایز شعر جهان است‌. هیات داوران «گریفین» امسال ۶۱۷ اثر را از ۳۹ کشور جهان که ۲۳ جلد آن ترجمه شده بودند، مورد بررسی قرار دادند تا به این فهرست هشت نفره برسند. به هر یک از نامزدهای نهایی مبلغی ۱۰ هزار دلاری اعطا می‌شود. برندگان دو بخش بهترین کتاب شعر کانادا و بخش خارجی مبلغی ۷۵ هزار دلاری را نیز دریافت می‌کنند.


نامه‌های دیده نشده

«سیلویا پلات»

با بررسی نامه‌های منتشر نشده‌یی از سیلویا پلات می‌توان دریافت او از سوی همسرش «تد هیوز» با خشونت خانگی روبه‌رو بوده است. به گزارش مهر و به نقل از گاردین، در نامه‌های جدیدی از سیلویا پلات که تاکنون دیده نشده بودند می‌توان دید تد هیوز شاعر مشهور دو روز پیش از اینکه او سقط جنین کند وی را کتک زده بود و آرزو کرده بود او بمیرد. این نامه‌ها جنبه‌های دیگری از ازدواجی پر سروصدا بین دو چهره بسیار مشهور ادبیات را روشن می‌کند. این نامه‌ها که در فاصله بین ۱۸ فوریه ۱۹۶۰ و ۴ فوریه ۱۹۶۳ یعنی یک هفته پیش از درگذشت سیلویا پلات نوشته شده‌اند دوره‌یی از زندگی این شاعر مشهور را پوشش می‌دهند که هم برای طرفداران وی و هم برای محققان بسیار اهمیت دارند. پلات نویسنده امریکایی پس از ازدواج با تد هیوز شاعر بریتانیایی در انگستان زندگی می‌کرد و نویسنده‌یی بود که در نامه‌نگاری بسیار جدی بود و همه نوشته‌هایش را از ۱۱سالگی جمع کرده بود. با این حال پس از درگذشت وی هیوز گفت نوشته‌های همسرش گم شده‌اند. از جمله آنها جلد آخر نوشته‌های وی بود که وی گفت آنها را برای حفاظت از فرزندان‌شان فریدا و نیکلاس از بین برده است. این نامه‌های جدید که تازه در دسترس قرار گرفته به دکتر «روث بارنهاوس» نوشته شده‌اند که مدل واقعی دکتر نولان است که سیلویا پلات در رمانی که در واقع زندگینامه ‌خود نوشت وی است با عنوان «حباب شیشه» از وی یاد کرده است. نویسنده پس از نخستین تلاشش برای خودکشی در سال ۱۹۵۳ به وی مراجعه کرده بود. این نامه‌ها به نظر تنها مدارک باقی مانده از این شاعر در ماه‌های آخر زندگی وی است که وی در خلال آن دوره مشهورترین شعرها از جمله مجموعه «آریل» را سرود. این مجموعه شامل ۹ نامه است که پس از آنکه سیلویا پلات در جولای ۱۹۶۲ فهمید همسرش با دوستش آسیا دیویل در ارتباط است، نوشته است.

این نامه‌ها پس از آن کشف شدند که یک کتاب‌فروش مجموعه‌دار آنها را به قیمت ۸۷۵ هزار دلار برای فروش عرضه کرد. معالجات پلات با این روان‌شناس پس از آنکه او به انگلستان نقل مکان کرد نیمه‌کاره ماند اما دوستی این دو زن باقی ماند. در این نامه‌نگاری‌ها می‌توان یک دوستی و صمیمیت و در عین حال سطحی از طنز را مشاهده کرد. در یکی از این نامه‌ها به تاریخ ۲۲ سپتامبر ۱۹۶۲ که همان ماهی است که این زوج از هم جدا شده‌اند وی توضیحاتی درباره سقط جنین در سال ۱۹۶۱ بر اثر کتک‌های همسرش را فاش کرده است. تد هیوز متولد یورکشایر با پلات به عنوان یک دانشگاهی خیلی موفق زمانی آشنا شد که هر دو در سال ۱۹۵۶ دانشجوی کمبریج بودند. هیوز یک شاعر تثبیت شده بود و پلات برای ملاقات با وی در یک میهمانی شرکت کرده بود. به فاصله چهارماه پس از دیدار این دو، آنها با هم ازدواج کردند که موجب یک همکاری مفید هم شد. اما این مسائل بر زندگی آنها اثر گذاشت و مجموعه شعرهای پلات در سال ۱۹۶۲ که سال ۱۹۶۵ و پس از مرگ وی منتشر شد ارجاعات زیادی به رفتار هیوز دارد.

وی در پاییز ۱۹۶۲ از تد هیوز جدا ‌شد و در فوریه ۱۹۶۳ خودکشی کرد. بسیاری از علاقه‌مندان سیلویا پلات، بی‌بندوباری تد هیوز را عامل از هم پاشیدگی روانی وی و خودکشی او می‌دانند و بارها عنوان هیوز را از روی سنگ قبر او کنده‌اند.

مشاهده صفحات روزنامه