کوتاه از دنیای انرژی

۱۳۹۶/۰۳/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۷۲۳۹

اظهار علاقه « اینپکس» به بازگشت آزادگان

ایسنا| شرکت اینپکس که بزرگ‌ترین شرکت اکتشاف و تولید ژاپن است، به‌دنبال شرکت در مناقصه توسعه میدان نفتی آزادگان ایران است که پیش‌تر به‌دلیل تشدید تحریم‌های غربی علیه تهران در سال ۲۰۱۰ از این پروژه خارج شده بود.

مقامات بلندپایه ایرانی در دو روز گذشته اعلام کرده‌اند که ایران مناقصه برای توسعه میدان آزادگان در جنوب غربی کشور را آغاز کرده و از شرکت‌های بین‌المللی نفت برای حضور در آن دعوت کرده است. علی کاردر مدیرکل شرکت ملی نفت ایران، هفته جاری به رسانه‌های داخلی گفت: این مناقصه پیش از جمعه هفته جاری برگزار می‌شود و دعوتنامه برای ارسال پیشنهادها به ۲۹ شرکت بین‌المللی نفت ارسال شده است. پلاتس به نقل از یک سخنگوی اینپکس گزارش کرد که این شرکت در حال جمع‌آوری اطلاعات و انجام به‌روز رسانی‌های لازم است و به ‌محض اینکه این مناقصه منتشر شده و شرایط و مفاد مربوط به مناقصه و قراردادهای نفتی روشن شوند، پاسخ خود را بررسی خواهد کرد. اینپکس در سال ۲۰۱۴ با شرکت ملی نفت ایران و شرکت بازرگانی نفت ایران برای عملیات‌های توسعه و ارزیابی یکپارچه میدان آزادگان توافق کرد که تحت این توافق، اینپکس ۷۵درصد سهم کاری داشت اما این شرکت بعدها این سهم را به ۱۰درصد کاهش داد و در اکتبر سال ۲۰۱۰ اعلام کرد از پروژه توسعه آزادگان خارج می‌شود. نشریه ژاپن تایمز در ژانویه امسال به نقل از یک مقام بلندپایه ایرانی نوشت: اینپکس برای توسعه میدان نفتی آزادگان مذاکراتی را با شرکت ملی نفت ایران آغاز کرده و کاندیدای قوی برای این قرارداد است. طبق گزارش پلاتس، برآورد می‌شود آزادگان حداکثر ۴۲میلیارد بشکه نفت دارد و بزرگ‌ترین میدان نفتی ایران محسوب می‌شود که در حال حاضر کمتر از ۵۰هزار بشکه در روز تولید دارد و ایران امیدوار است حجم تولید این میدان را بین ۳۰۰ تا ۳۲۰هزار بشکه در روز افزایش دهد.


دفاع مهدوی از ماندن پتروشیمی در بورس

گروه انرژی| در تازه‌ترین واکنش‌ها به موضوع ماندن یا خروج پتروشیمی‌ها در بورس کالای ایران که حدود 2سال است هر از گاهی از سوی فعالان مختلف پتروشیمی مطرح می‌شود، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با دفاع از کلیت حضور پتروشیمی‌ها در بورس، «بورس دستوری» را ناکارا توصیف کرده است. دیروز دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی به پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه گفت: حضور در بورس کالای ایران به نفع شرکت‌های پتروشیمی است و انجمن اعتقاد دارد که ماندن در بورس به دلیل وجود معاملات شفاف به نفع صنعت پتروشیمی است اما باید بر این نکته تاکید کرد که نحوه فعالیت‌ها نیازمند بازنگری است.

احمد مهدوی‌ابهری افزود: باید با همکاری متولیان امر به سوی بورس واقعی حرکت کنیم و بورس دستوری با توجه به تجربه به دست آمده به هیچ عنوان کارساز نبوده و مطلوب نیست. وی با بیان اینکه معاملات و قراردادهای بلندمدت می‌تواند به عنوان یک راهبرد مشترک میان مجتمع‌های پتروشیمی و بورس کالا اثربخش باشد، گفت: این نوع از قرارداد‌ها باید بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد تا صنایع پایین‌دستی پتروشیمی با اطمینان اقدام به فعالیت و تولید محصولات نهایی کنند. مهدوی تصریح کرد: تمامی تولیدکنندگان فعال در صنعت پتروشیمی برای انعقاد قراردادهای بلندمدت با مشتریان آمادگی کامل دارند. دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی تصریح کرد: تداوم مذاکره‌ها و رایزنی درباره نحوه معامله مجتمع‌های پتروشیمی در بورس کالا با مدیران این بورس باید به طور مستمر انجام شود تا با چالش‌های کمتری مواجه باشیم.

مهدوی با اشاره به اینکه بورس کالا محلی مناسب برای انجام معاملاتی شفاف و همراه با نظارت‌های قانونی است، اظهار کرد: حضور در این بورس را مثبت ارزیابی می‌کنیم اما همانطور که اشاره شد باید سازوکارهای عرضه و فروش مورد بازنگری جامع و دقیقی قرار گیرد تا پتروشیمی‌ها با علاقه‌مندی بیشتری در بورس کالای ایران حضور داشته باشند.

مشاهده صفحات روزنامه