دخانیات ۷میلیون قربانی میگیرد
طبق اعلام محققان، کشیدن سیگار و سایر محصولات دخانی هر سال موجب مرگ بیش از ۷میلیون نفر در جهان میشود و همچنین تاثیر زیست محیطی وحشتناکی نیز به همراه دارد. به گزارش مهر، طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، تهسیگار و سایر زبالههای ناشی از تنباکو، بزرگترین منبع زباله ایجاد شده توسط انسان در جهان هستند.
طبق اعلام آژانس سازمان ملل، باید اقدامات سختگیرانهتر و شدیدتری برای مهار مصرف تنباکو، ترغیب کشورها به ممنوعیت استعمال سیگار در محیط کار و فضاهای بسته، غیرقانونی اعلام کردن بازاریابی محصولات تنباکو و افزایش قیمت سیگار صورت گیرد.
مارگارت چان، رییس سازمان بهداشت جهانی در این باره میگوید: «تنباکو زندگی همه ما را تهدید میکند. تنباکو موجب تشدید فقر، کاهش بهرهوری اقتصادی و آلودگی فضاهای بسته میشود و بر انتخاب مواد غذایی نامناسب هم تاثیر میگذارد.» طبق گزارش منتشر شده، مرگ سالانه 7میلیون نفر به دلیل مصرف محصولات دخانی از ۴میلیون نفر در قرن گذشته جهشی قابل توجه داشته و تنباکو را تبدیل به بزرگترین علت مرگ قابل پیشگیری در جهان کرده است. همچنین پیشبینی میشود، شمار مرگ و میرها افزایش یابد و طبق اعلام این سازمان «تا سال ۲۰۳۰، بیش از ۸۰درصد مرگها در کشورهای در حال توسعه که هدف روزافزون کمپانیهای دخانیات هستند، خواهد بود.» همچنین طبق گزارش سارمان بهداشت جهانی، علاوه بر تاثیر مخرب زیست محیطی ته سیگارها، مزارع کشت تنباکو علت اصلی جنگلزدایی در چندین کشور هم هستند. در همین حال سال گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت در برابر فناوریهای ترک سیگار مقاومت بسیاری از خود نشان داده بود. در آن زمان والاستریت ژورنال در یک مقاله ادعا کرده بود که «کنوانسیون سازمان جهانی بهداشت برای کنترل دخانیات» (FCTC) در برابر استفاده از محصولات و فناوریهای جدید نظیر «سیگار الکترونیک» برای کمک به کاهش استعمال دخانیات مقاومت میکند.