کوتاه از دنیای انرژی
مشکلات پیمانکاری؛ مانع تحقق افزایش تولید آزادگان
ایسنا مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ضمن تشریح آخرین وضعیت تولید میادین غرب کارون از برداشت ۴۵ هزار بشکهیی نفت خام از میدان نفتی آزادگان جنوبی تا آخر فروردین خبر داد.
علی کاردر، درمورد وضعیت میادین غرب کارون توضیح داد: میادین غرب کارون اواخر سال ۹۵ با حضور ریاست جمهوری راهاندازی شد که شامل دو پروژه اصلی یادآوران و آزادگان شمالی بود. در حال حاضر نفتخام از این میادین برداشت میشود و فرآیند صادرات آن در حال شکلگیری است. همچنین تولید از میدان آذر که جزو میادین مشترک است آغاز شده، برنامه ما برای برداشت از این میدان روزانه ۱۵هزار بشکه بود اما برداشت تا ۱۹هزار بشکه صورت گرفته و چاهها بیشتر از انتظار بازده داشته است. البته معلوم نیست این روند ثابت بماند و ممکن است تولید به همان ۱۵هزار بشکه برگردد. در فاز دوم برداشت از این میدان تولید به ۳۰ هزار و درنهایت در فاز سوم به ۶۰ هزار بشکه خواهد رسید. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به میدان نفتی آزادگان جنوبی تصریح کرد: متاسفانه چاههای این میدان جواب نداد و تولید از آن سالهای قبل از ۹۵ کاهش پیدا کرد. قرار بود تا ۲۹ اسفند در فرآیند تولید از میدان نفتی آزادگان جنوبی ۴۵ هزار بشکه به ۳۵هزار بشکه قبلی اضافه شود و تولید از این میدان به ۸۰ هزار بشکه برسد اما تجهیزات با تاخیر وارد کشور شد و مشکلات پیمانکاری پیش آمد. امیدواریم این
هدف در انتهای فروردین صورت بگیرد.کاردر، از تولید روزانه ۱۰هزار بشکه نفت خام از میدان نفتی یاران جنوبی خبر داد و افزود: بهطور کلی تولید از میادین غرب کارون جز دارخوین که میدان مشترک نیست، ۲۸۵ هزار بشکه است که این میزان با احتساب میزان برداشت نفت از دارخوین به ۴۱۰هزار بشکه میرسد. در حال حاضر از همه میدانها حداکثر تولید صورت میگیرد. میزان تولید نفت از میدان نفتی آزادگان جنوبی تا آخر فرورین به ۴۵هزار بشکه و تا آخر سال ۹۶، ۳۰هزار بشکه نیز به آن اضافه میشود، سرعت برداشت از این میدان بالا نیست زیرا به تجهیزات دیگری نیاز دارد.
«پرگس» تحریم نمیشود
ایلنا مسعود بشارتی مدیر بخش ایران شرکت بینالمللی پرگس، درباره احتمال تحریم کنسرسیوم پرگس به دلیل وجود شرکت امریکایی اسپک در این مجموعه اظهار داشت: دفتر خاورمیانهیی شرکت پرگس در این کنسرسیوم حضور دارد و از این لحاظ مشکلی وجود ندارد. وی افزود: درست است که پایه این کمپانی، آمریکایی است اما دفتر خاورمیانهیی پرگس یک شرکت اماراتی است و اجازه دارد که در کنسرسیوم حضور داشته باشد. بشارتی با اشاره به اینکه شرکتهای مختلف استراتژیهای گوناگونی را برای حل اینگونه مسائل دارند، گفت: البته در زمان تحریم هم اگر کشوری قصد خرید از امارات را داشت کسی نمیتوانست منع کند ضمن اینکه قانونی وجود دارد که حتی شرکتهای امریکایی هم میتوانند مشتریهای خود را پیگیری کنند. وی تصریح کرد: اسپک یکی از شرکتهایی است که تمام تجهیزات سطحالارضی و پکیجهای فرآیندی ما را میسازد. به گزارش ایلنا، پرگس کنسرسیومی متشکل 15شرکت اروپایی، آسیایی و امریکایی است که تفاهمنامه و قرارداد محرمانگی در چارچوب قراردادی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، با هدف مطالعه ٢میدان کرنج (مخازن آسماری، پابده و خامی) و شادگان (مخازن آسماری و بنگستان) امضا کرده است.
صادرات یکونیم
میلیارد دلاری از فاز 19
ایلنا مدیر پالایشگاه خشکی فاز ۱۹ پارسجنوبی در شرکت پتروپارس از صادرات ۱.۵میلیارد دلاری گاز و میعانات گازی از این فاز از اردیبهشت ۱۳۹۵ تاکنون خبر داد. حسین پیلهچیان لنگرودی یکی از نکات مهم پروژه توسعهیی فاز ۱۹ پارسجنوبی را اهمیت برداشت سریع گاز از محل مخزن این فاز که در نزدیکی مرز قطر و در محلی بسیار استراتژیک قرار دارد، عنوان کرد. وی با بیان اینکه پروژه فاز ۱۹ پارسجنوبی بین پروژههای همتراز خود در زمان کمتر و با هزینه کمتری اجرایی شده است، افزود: شرکت پتروپارس در سقف قراردادی خود با کارفرما، پروژه را اجرا کرده و از نظر زمانی نیز پیش از سایر فازهای همتراز، یعنی اردیبهشت ۹۵ تولید و صادرات از آن آغاز شده است. پیلهچیان، پروژه فاز ۱۹ پارسجنوبی را نخستین پروژه کلید در دست (EPC) شرکت پتروپارس معرفی کرد و گفت: در این طرح توسعهیی حدود ۹۰۰پیمان با سایر پیمانکاران منعقد و تمام کالاهای موردنیاز پروژه در شرایط سخت تحریم خریداری شد. وی مشکلات مربوط به انتقال اعتبار، تامین کالا، خرید با واسطه تجهیزات موردنیاز و موارد بیشماری از این قبیل را از مشکلات شرکت پتروپارس در اجرای طرح توسعهیی فاز ۱۹ پارسجنوبی در
شرایط سخت تحریمها برشمرد. پیلهچیان سهم داخل در اجرای پروژه فاز ۱۹ پارسجنوبی را ۶۹درصد اعلام کرد و گفت: در اجرای این طرح توسعهیی تلاش شده حتیالامکان از کالاهای ساخت داخل استفاده شود. در مواردی حتی از کالاهایی استفاده شده که برای نخستینبار در کشور ساخته شدهاند که این امر نقش مهمی در حمایت از سازندگان داخلی و مهیا سازی شرایط رشد و تعالی آنها را فراهم کرده است.
به گزارش NIOC، طرح فاز ۱۹ پارسجنوبی با هدف استخراج و برداشت روزانه ۵۶,۶میلیون مترمکعب گاز ترش غنی از میدان مشترک، تولید روزانه ۸۰هزار بشکه میعانات گازی، تولید روزانه ۴۰۰تن گوگرد، شیرینسازی و تولید روزانه ۵۰میلیون مترمکعب گاز شیرین طرح ریزی شده است. تولید روزانه ۲۸۰۰تن گاز مایع (LPG) با هدف صادرات و ۲۵۵۰تن اتان با هدف تامین خوراک واحدهای پتروشیمی از دیگر اهداف این برنامه بهشمار میرود. هماکنون روزانه حدود ۴۲میلیون مترمکعب گاز ترش غنی از بخش دریایی فاز ۱۹ برداشت میشود و پس از شیرینسازی در بخش پالایشگاه حدود ۳۷میلیون مترمکعب گاز شیرین در روز به شبکه سراسری تزریق میشود. با راهاندازی آخرین ردیف تصفیه گاز، ظرفیت تولید گاز تصفیه شده پالایشگاه فاز ۱۹ به ظرفیت کامل میرسد.