اخبار
تعلل 8 ساله طرح جامع زعفران
فارس| زعفران به عنوان یکی از 4 کالای تولیدی ایران است که در صادرات غیرنفتی و ارزآوری نقش بسزایی دارد، تا جایی که طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی 94 درصد زعفران تولیدی دنیا از آنِ ایران است، اما متاسفانه در سالهای گذشته به دلیل تولید سنتی، ضعف در بستهبندی و صادرات فلهیی این محصول از یک سو و از طرف دیگر قاچاق پیاز زعفران به کشورهایی همچون افغانستان، همه و همه سبب شده تا در بازاریابی صادراتی در تنگنا قرار گیریم. هفته گذشته هیاتی 70 نفره از اتحادیه اروپا به همراه فیل هوگان کمیسیونر کشاورزی اتحادیه اروپا وارد کشور شدند که در راس مذاکرات آنها با وزیر جهاد کشاورزی، ثبت و ایجاد برند زعفران ایرانی با مشارکت طرف اروپایی بود. این موضوع در حالی مطرح شد که غلامرضا میری، رییس اتحادیه صادرکنندگان زعفران ایران میگوید: اروپاییها فقط رفت و آمدشان در حد حرف است و بیشتر از آنکه بخواهند کالایی از ما بخرند، به دنبال فروش محصولاتشان در ایران هستند.
رییس اتحادیه صادرکنندگان زعفران گفت: طرح جامع زعفران با وجود آنکه در مجلس و دولت به تصویب رسیده، ۸ سال است که خاک میخورد و در صورت عملیاتی شدن، تمام مشکلات تولید تا صادرات زعفران حل میشود. او با اشاره به اینکه طرح جامع زعفران که زنجیره تولید تا مصرف را شامل میشود، در دولت دهم تدوین شده، افزود: این طرح با کمک شورای ملی زعفران و وزارت جهاد کشاورزی وقت تدوین، در کمیسیون کشاورزی مجلس مصوب و در هیات دولت دهم هم به تصویب رسیده است، اما عملیاتی نشده است که اگر میشد، تحول عظیمی در صنعت زعفران کشور رخ میداد. میری بابیان اینکه در طرح جامع زعفران بر این نکته که چه پیازی در چه مزرعهیی با چه روشی کشت شود، تاکید شده و افزود: روش خشک کردن، فرآوری، بستهبندی، عرضه، بازاریابی صادراتی و حتی ثبت برند نیز در این طرح دیده شده است. او همچنین از ثبت جغرافیایی زعفران ایران در 5 منطقه استان خراسان خبر داد و گفت: این طرح با کمک وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت شد و اکنون نیز به دنبال ثبت ژنتیک زعفران ایرانی هستیم.
رییس اتحادیه صادرکنندگان زعفران در پاسخ به این پرسش که تا به حال چه اقداماتی برای تحول در بازار صادراتی زعفران انجام دادهاید، گفت: ما خودمان به دنبال تجار خارجی در حوزه زعفران هستیم تا با ارتباط مستقیم زعفران را صادر کنیم؛ چرا که تولید زعفران در کشور روبه افزایش است و مصرف داخلی هم تا یک حدی کشش دارد، پس خودمان باید به فکر بازار صادراتی باشیم.
کارگاه آموزشی برای فعالان تشکلی
پایگاه خبری اتاق تهران| مرکز آموزش اتاق تهران، دوره آموزشی «کسبوکارهای نوین» و دو کارگاه آموزشی با عناوین «طراحی نظرسنجی در تشکلهای اقتصادی» و «هوش هیجانی» برگزار میکند. به گزارش مرکز آموزش اتاق تهران در ادامه برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی برای اعضای خود و مسوولان تشکلهای اقتصادی با هدف توانمندسازی و افزایش دانش و آگاهی آنان، برگزاری یک دوره و دو کارگاه آموزشی را در دستور کار خود قرار داده است. براین اساس مطالبی در باب آشنایی با کسبوکارهای نوین و فرصتهای موجود در این فضا، چگونگی طراحی نظرسنجی و نحوه مدیریت هوش هیجانی توسط مرکز آموزش اتاق تهران به علاقهمندان ارائه میشود. در دوره آموزشی کسبوکارهای نوین سرفصلهایی چون تحلیل محیط کسبوکار و تغییرات تکنولوژیک، تغییر رفتار مصرفکننده، تغییر برنامهریزیشده شرکتها، خلاقیت و نوآوری و توسعه در مدل، برند، محصول، بازار و مشتریان کسبوکارهای نوین مطالبی ارائه میشود.
کارگاه آموزشی طراحی نظرسنجی در تشکلهای اقتصاد این کارگاه آموزشی نیز برای اعضای هیات رییسه، دبیران و کارشناسان تشکلهای اقتصادی عضو اتاق تهران طرحریزی شده و این امکان را به تشکلها میدهد که نظر مخاطبان و شرکتهای تابعه خود را برای سیاستگذاریها و اقدامات مهم به شیوهیی اصولی و علمی جویا شوند. شرکت در این کارگاه آموزشی برای مدیران، دبیران و کارشناسان رایگان اما همراه داشتن معرفینامه از تشکل مربوطه الزامی است. سرفصلهای آموزشی دوره طراحی نظرسنجی در تشکلهای اقتصادی شامل مفاهیمی چون مبانی و اصول نظرسنجی، انتخاب پرسششوندگان و جامعه هدف، طراحی پرسش نامه نظرسنجی، تحلیل دادهها و تدوین گزارش نظرسنجی و آشنایی با نرمافزارهای تخصصی نظرسنجی است که توسط علیرضا مدرسی، در این کارگاه آموزشی ارائه میشود. کارگاه آموزشی هوش هیجانی در این کارگاه آموزشی، سرفصلهایی مفهوم هوش هیجانی، اهمیت و مولفههای آن، ارتباط هوش هیجانی با سلامت روان، روشهای تقویت و مهارتهای تنظیم آن و اثرگذاریاش در روابط بین فردی مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد. فعالان اقتصادی و اعضای اتاق تهران که علاقهمند به حضور در این دوره و کارگاههای آموزشی هستند، میتوانند فرم ثبتنام را از اتاق تهران دریافت کنند.
اصلاح قانون مشاغل سخت و زیانآور
رییس اتاق سمنان میگوید: قانون مشاغل سخت و زیانآور به اصلاحات نیاز دارد. باید شرایط اینگونه مشاغل به گونهیی باشد که در مشاغل طبقهبندیشده با توجه به سختی کار، امتیازات ویژهیی برای آنها لحاظ شود. به گزارش اتاق ایران؛ سیامین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان سمنان با حضور رییس اتاق و استاندار سمنان در محل اتاق برگزار شد. رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان در این نشست با اشاره به برگزاری همایش سرمایهگذاری گفت: این رویداد فرصت خوبی برای معرفی توان بخش خصوصی است. تاکنون 70 شرکت معتبر خارجی آمادگی حضور خود را برای حضور در این همایش بینالمللی اعلام کردهاند. علیاصغر جمعهای ادامه داد: برای نخستین بار تشکلهای اقتصادی دنیا و اتاقهای مشترک در این همایش حضور دارند و قرار است نشستهای تخصصی برگزار شود. جمعهیی با اشاره به اینکه در این نشست مشکلات مشاغل سخت و زیانآور موردبحث اعضای شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی قرار گرفت، گفت: قانون مشاغل سخت و زیانآور به اصلاحات نیاز دارد. باید شرایط اینگونه مشاغل به گونهیی باشد که در مشاغل طبقهبندیشده با توجه سختی کار، امتیازات ویژهیی برایشان لحاظ شود. او گفت: اجرای درست قانون مالیات بر ارزشافزوده یک الزام ملی است. اگر قانون مذکور بهدرستی اجرا شود عدالت اقتصادی در جامعه نهادینهشده و بسیاری از مسائل همانند ورود کالای قاچاق و فرار مالیاتی و دیگر موارد رفع میشود. در عین حال، استاندار سمنان هم در این نشست گفت: در حال حاضر در استان سمنان ۱۳۹ پروژه دولتی نیمهتمام وجود دارد که ۷۶ پروژه آن به بخشخصوصی واگذار میشود.