تولید علوفه مراتع کشور افزایش یافت
بیست و یکم تا بیست و هفتم خردادماه هفته جهاد کشاورزی نامیده شده است و شعار امسال هفته جهاد کشاورزی، «رونق تولید، امنیت غذایی کشور» بود. عنوانی که نشاندهنده اهمیت مباحث مربوط به کشاورزی در بهبود شاخصهای اقتصادی و معیشتی جامعه است. بر اساس این اهمیت است که مسوولان وزارت جهاد کشاورزی با سفر به استانهای مختلف تلاش میکنند تا بستر مناسب برای بهبود وضعیت کشاورزی و دامداری را فراهم کنند.
در همین خصوص رییس سازمان امور عشایری کشور با اشاره به افزایش میزان بارندگیها در مناطق مختلف کشور گفت: امسال میزان علوفه در مرتعهای عشایری ۲۰ تا ۳۵ درصد افزایش یافت.
کرمعلی قندالی دیروز در حاشیه آیین تجلیل از تولیدکنندگان برتر بخش کشاورزی استان سمنان در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: تولید علوفه قابل برداشت در مناطق عشایری یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن افزایش یافت.
وی با بیان اینکه بهطور معمول میزان تولید علوفه در مرتعهای کشور هشت تا ۱۰ میلیون تن است، افزود: میزان کل مراتع عشایری کشور حدود ۳۵ میلیون هکتار و میزان تولید علوفه در مراتع عشایری چشمگیر است.رییس سازمان امور عشایری کشور با اشاره به بارندگیهای مطلوب امسال گفت: بر اساس آمار میزان بارندگیها در کل کشور ۳۳۲ میلیمتر بوده که نسبت به میانگین ۳۰ سال، کشور با ۶۵ درصد افزایش بارندگی روبه رو بوده و همین افزایش بارندگی موجب افزایش علوفه شده است.
وی ابراز داشت: با وجود همه محدودیتها توسط برخی عوامل خارجی، امسال سال خوبی در حوزه عشایر بوده و با کمک مجلس و دولت برای ساماندهی منابع آبی اعتبار مناسبی در نظر گرفتهشده است.
رییس سازمان امور عشایر کشور خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۲۰ میلیارد ریال برای اجرای ۲۸۰ طرح در کل کشور برای ساماندهی منابع آبی در نظر گرفتهشده که تمامی طرحها نیز مکانیابی شده و اجرای آنها امسال آغاز میشود.
قندالی خاطرنشان کرد: ۲۵ میلیارد ریال برای اصلاح منابع آبی و چشمهسارها برای استان سمنان در نظر گرفتهشده است.
وی تصریح کرد: با مصوبه هیات دولت در ۶ ماه نخست سال جاری سه هزار میلیارد ریال تسهیلات برای عشایر در نظر گرفتهشده که از این رقم یک هزار میلیارد ریال بهصورت تسهیلات قرضالحسنه و ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش است.
رییس سازمان امور عشایری کشور گفت: در حوزه مالیات بر ارزشافزوده سالانه یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای عمران و آبادی مناطق عشایری در نظر گرفته میشود.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل میشوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل میدهند، بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار رأس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ رأس دام سنگین دارند و سالانه ۹ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز به ارزش بیش از سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تولید میکنند.