صدور نفت ونزوئلا به چین با برند مالزی

۱۳۹۸/۰۶/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۱۶۶۳

گروه انرژی|تحریم‌های امریکایی سبب شد واردات نفت چین از ونزوئلا در ماه ژوئیه امسال کاهش یابد. به گزارش خبرگزاری رویترز از پکن، داده‌های گمرک چین روز یکشنبه نشان داد واردات نفت این کشور از ونزوئلا در ماه ژوییه امسال ۶۲ درصد نسبت به ماه پیش از آن کاهش یافته است.

نفت دریافتی چین از ونزوئلا در ماه ژوییه به ۷۰۳ هزار و ۷۴۲ تن، معادل میانگین روزانه ۱۶۵ هزار و ۷۲۰ بشکه رسید، در حالی که این رقم در ماه ژوئن امسال ۲۷۵ هزار و ۶۴۶ بشکه در روز بود.

به گزارش شانا، دولت امریکا در ماه آگوست امسال فشار بر دولت ونزوئلا را افزایش داد و تهدید کرد هر شرکتی را که با دولت ونزوئلا همکاری کند، تحریم می‌کند.

از طرف دیگر، آمار گمرکی نشان داد واردات نفت چین از مالزی در ژوییه نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو برابر افزایش پیدا کرد.

به گزارش ایسنا، آمار منتشره از سوی اداره کل گمرک چین نشان داد واردات نفت چین از مالزی در ژوییه به ۱.۳۵ میلیون تن افزایش یافت که بیش از دو برابر واردات انجام گرفته در مدت مشابه سال گذشته بود. این رقم نزدیک رکورد واردات ماه مه بود که به ۱.۳۸ میلیون تن در مقایسه با ۵.۱۷ میلیون تن در مدت مشابه سال ۲۰۱۸ بالغ شد.اما لی، تحلیلگر موسسه «رفینیتیو اویل ریسرچ» برآورد کرد که حدود ۵۰۰ هزار تن از نفتی که در ژوییه از مالزی وارد شد، نفت ونزوئلا بوده که توسط شرکت روس‌نفت روسیه تامین شده است.

پس از اینکه شرکت‌های بازرگانی بزرگ مانند ویتول و ترافیگورا از ترس نقض تحریم‌های ثانویه امریکا، خرید نفت ونزوئلا را متوقف کردند، روس‌نفت پا پیش گذاشت و تجارت نفت ونزوئلا را افزایش داد.نفت ونزوئلا که عمدتا نفت سنگین Merey است، یا مخلوط می‌شود یا در قطب صادرات مجدد مالزی به کشتی‌های دیگری منتقل شده و به نام گریدهای جدیدی مانند سینگما و «مال بِلِند» عرضه می‌شود.عمده این محموله‌های نفتی به استان شاندونگ در شرق چین که قطب پالایشگاه‌های مستقل است همچنین بندر تیان‌جین واقع در شمال این کشور می‌رود.

تا پیش از ماه مه، واردات نفت چین از مالزی تنها به گرید نمینا محدود بود که از نفت غرب آفریقا تهیه می‌شود و شرکت چم چاینا خریدار آن بود.تنها بخش کوچکی از نفتی که در مالزی تولید می‌شود و معمولا سبک و دارای سولفور اندک است، به چین صادر می‌شود.

بر اساس گزارش رویترز، رشد صادرات مالزی برخلاف افت تولید نفت شرکت پتروناس است. تولید این شرکت نفت و گاز در سه ماهه اول بر مبنای سال به سال ۱.۳ درصد کاهش پیدا کرد و به معادل ۲.۴ میلیون بشکه رسید.