اخبار
صادرات ۳‚۴ میلیون تنی شمش فولاد
ایرنا| بررسی عملکرد ۱۱ واحد بزرگ فولادسازی کشور در نیمه نخست امسال گویای صادرات سه میلیون و ۴۸۸ هزار و ۸۶۷ تن شمش و تولیدات فولادی است که در مقایسه با مدت مشابه در سال ۹۷ رشد سه درصدی را نشان میدهد. آمار کارخانههای ذوبآهن و مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان، هرمزگان، فولاد آلیاژی ایران، فولاد خراسان، کاوه جنوب، صبا فولاد، سنگ آهن چادرملو و فولاد بناب در مجموع شهریور ماه امسال صادرات ۵۸۴ هزار و ۵۲۰ تن را نشان میدهد که نسبت به ماه مشابه در سال گذشته، حاکی از رشد ۶۰ درصدی است که از جهش قابل توجه در مقایسه با پارسال برخوردار است. بیشترین رشد صادرات شهریورماه ۹۸ مربوط به فولاد الیاژی ایران (یزد) با ۱۶۸ درصد است در زمینه میلگرد با صدور ۹ هزار و ۹۹۴ تن ثبت شد و بالاترین افت صادرات در آخرین ماه تابستان مربوط به فولاد خراسان در ارتباط با میلگرد و رقم ۱۲۹ تن که ۹۹ درصد نسبت به شهریور ۹۷ کاهش نشان میدهد. همچنین در ارتباط با بازدهی واحدهای مزبور در دوره ۶ ماهه امسال، صادرات میلگرد فولاد بناب با رقم ۲۱ هزار و ۱۹۰ تن نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رشد یکهزار و ۲۱۹ درصدی را ثبت کرد و فولاد خوزستان به همراه صبا فولاد به شکل مشترک کاهش ۱۶ درصدی را در این مدت داشتند. مجموع صادرات فولاد خوزستان در ۶ ماهه نخست ۹۸ به رقم یک میلیون و یکهزار و ۳۷۸ تن بود و صبا فولاد نیز ۲۴ هزار و ۹۸۷ تن ثبت شد. فولاد خوزستان در دوره این گزارش ۲۸.۷ درصد صادرات را به خود اختصاص داد و در واقع نزدیک به یک سوم عملکرد را از آن خود ساخت و فولاد مبارکه ۲۱.۵ درصد و ذوب آهن اصفهان نیز ۱۶.۲ درصد را در اختیار گرفتند. واحدهای یاد شده در مجموع با ۲ میلیون و ۳۲۱ هزار و ۴۷۸ تن ۶۶.۵ درصد از کل صادرات ۶ ماهه را به خود اختصاص دادند.
اعلام آنلاین نرخ ۱۰۰ قلم خدمات
مهر| رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: از این پس نرخ ۱۰۰ قلم خدمات نیز به سامانه اعلام آنلاین قیمت صد قلم کالای اساسی اضافه خواهد شد. عباس تابش با اشاره به راهاندازی سامانه درج قیمت خدمات گفت: یکی از سامانههایی که برای توزیع کمهزینهتر کالاها به دست مصرفکنندگان، از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت طراحی شده است، سامانه درج قیمت خدمات است که به عنوان یک سامانه مکمل اعلام نرخ قیمت ۱۰۰ قلم کالای اساسی فعال خواهد شد. او افزود: این سامانه که برای اعلام آنلاین نرخ خدمات طراحی شده، در کنار سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان کار خود را شروع میکند؛ چراکه امروز بخشی از افزایش قیمتها و نابسامانیهایی که در حوزه کالاها رخ میدهد، به نوعی مرتبط با حوزه خدمات است که بر این اساس، همه تلاش وزارت صنعت این است که با طراحی این سامانه که با همکاری و همراهی اتحادیههای صنفی عملیاتی خواهد شد، نظام ارایه نرخ خدمات به مردم، ساختاریافتهتر شود. تابش تصریح کرد: بر این اساس، عرضهکنندگان خدمات نیز وارد یک فضای رقابتی شده و تلاش خواهند کرد تا از ظرفیت سامانه به منظور اعلام نرخ و ارایه خدمات خود استفاده کنند. او عنوان کرد: سامانه اعلام قیمت ۱۰۰ قلم کالای اساسی، حساس و ضروری مورد نیاز مردم هماکنون فعال شده و مردم میتوانند به صورت آنلاین شکایات خود را به ثبت برسانند؛ ایجاد چنین سامانههایی، قیمتهایی مطمئن از کالاها و خدمات را در اختیار مردم قرار میدهد و شرایطی را فراهم میآورد که اگر در روند طبیعی نوسان قیمت کالاها، برخی مراکز فروش بر روی فروش کالاها به مصرفکنندگان اجحاف میکنند، نه تنها با کاهش و افت فروش و استقبال مصرفکنندگان مواجه شوند؛ بلکه زمینهای نیز برای رهگیری تخلفات از سوی مردم فراهم شود.
ادامه طرح نظارت بر نانواییها
فارس| رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: طرح نظارت بر نانواییها برای حصول اطمینان کامل از رعایت نرخهای ابلاغی جدید نان ادامه دارد. یدالله صادقی درباره نحوه نظارت بر قیمت عرضه نان پس از ابلاغ قیمتهای جدید در سطح استان تهران گفت: اکنون نان با دو نوع آرد یارانهای به قیمت هر کیلوگرم 665 تومان و نیمهیارانهای (آزادپز) به قیمت هر کیلوگرم 900 تومان پخت میشود. او بیان کرد: 80 درصد نانوایان نان را با آرد یارانهای و 20 درصد با آرد نیمهیارانهای پخت میکنند. صادقی اظهار کرد: برای هر دو قیمتگذاری پلاکارد تهیه شده و نانوایان مکلف به نصب این پلاکها یا نصب اطلاعیههای قیمت هستند تا براساس آن قیمت پخت نان برای مشتریان مشخص باشد. او با بیان اینکه طرح نظارتی توسط بازرسین سازمان و اتحادیه هم آغاز شده است، افزود: براین اساس بازرسان در بازرسیهای خود هم نرخها و هم وزن چانه را بررسی میکنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلفی اقدامات قانونی را انجام میدهد. این مقام مسوول عنوان کرد: بنابراین در صورت بروز تخلف طبق قانون نظام صنفی پروندهها به تعزیرات ارسال و در آنجا با توجه به نوع تخلف جرایمی اعمال میشود و در صورت تکرار جرایم شدیدتر خواهد شد ضمن اینکه ممکن است ادامه این روند منجر به نصب پلاکارد تخلف برای آن واحد صنفی یا تعطیلی آن واحد شود. او در پاسخ به این سوال که چرا قیمت آرد یکسانسازی نمیشود، گفت: سیاستگذار در این مورد ستاد تنظیم بازار است و ما فقط مجری تصمیمات این ستاد هستیم بنابراین موظفیم تا هر گونه ابلاغیه را اجرا کنیم.