اخبار کلان
رشد 26.1 درصدی سرمایهگذاری خارجی
حجم کل سرمایهگذاری خارجی ناشی از طرحهای مصوب هیات سرمایهگذاری در 7 ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 26.1 درصد رشد داشته است. طرحهای مصوب هیات سرمایهگذاری خارجی در 7 ماه امسال 55 فقره و در 7 ماهه سال گذشته 43 فقره بوده که بر این اساس 27.9 درصد طرحهای مصوب هیات سرمایهگذاری رشد داشته است. حجم کل سرمایهگذاری خارجی در 7 ماهه اول 1398 نسبت به 7 ماهه اول سال گذشته 26.1 درصد رشد داشته است. البته رشد طرحهای مصوب سرمایهگذاری به معنای جذب و بهرهبرداری از سرمایه نیست و فقط گامی در جهت بالفعل شدن آن تلقی میشود و بهتر است آمار جذب سرمایهگذاری نیز منتشر شود.
تاکید سازمان مالیاتی بر معافیت مالیاتی سپردهها
امید علی پارسا در بخشنامه به ادارات امور مالیاتی تاکید کرده است، سپردههای بانکی از پرداخت مالیات معاف هستند. در این بخشنامه آمده است از آنجاییکه به موجب ماده 1 قانون مالیات بر ارزش افزوده، عرضه کالا و ارایه خدمات در ایران مشمول مالیات بر ارزش افزوده است، لیکن سود دریافتی سپردههای اشخاص از بانکها و موسسات اعتباری از مصادیق ارایه خدمات تلقی نبوده، فلذا مشمول مالیات و عوارض یاد شده نمیشود.
هفتتپه به چرخه کار و تولید بازگشت
مدیرکل بیمه بیکاری وزارت کار، با بیان اینکه شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به چرخه کار و تولید بازگشته است، گفت: کارفرما متعهد شد ارتقای شغلی کارگران در کمیته طرح طبقهبندی مشاغل را بررسی کند. کریم یاوری درباره آخرین وضعیت تولید و کار در هفت تپه اظهار کرد: طی جلسات متعدد در فرمانداری و محل کارگاه هفت تپه و شوش، کارفرمای کشت و صنعت نیشکر پذیرفت تا حقوق مهرماه کارگران حداکثر تا پایان آذرماه پرداخت شود. وی با بیان اینکه طبق وعده کارفرما، حقوق آبان ماه کارگران حداکثر تا 10دیماه پرداخت شود، ادامه داد: بازنشستهها طی سه قسط حق سنوات و مزایای قانونی خود را دریافت کنند. مدیرکل حمایت از پایداری مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار، با بیان اینکه همچنین کارفرما متعهد شده عناوین شغلی و ارتقای کارگران را در کمیته طرح طبقهبندی مشاغل بررسی و بر اساس قانون اقدام نماید، افزود: قرار شد لباس و کفش کار ایمنی برای کارگران در موعد مقرر تامین شود. یاوری با بیان اینکه مقرر شد حق غذای کارگران با 100 درصد افزایش به پنج هزار تومان افزایش یابد، گفت: هماکنون وقت آن است با توجه به تأخیر پیش آمده در برداشت نیشکر، کارگران با تمام توان نسبت به وظائف خود اقدام کنند تا برداشت محصول دچار مشکل نشود و کارگران از حاصل دسترنج و کار خود معیشت خانوادههایشان را تأمین کنند. این مقام مسوول همچنین تاکید کرد: اساس کار باید کاشت، داشت و برداشت به موقع باشد تا منبع پرداخت مطالبات کارگران با مشکل روبرو نشود.
قدرتهای فاسد نمیگذارند رانت 4200 تومانی متوقف شود
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی: ادامه اختصاص ارز ۴۲۰۰تومانی به برخی کالاها اشتباه بوده و نباید ادامه پیدا کند. محمد حسننژاد، با ارایه آمار رسمی تورم در آخر بهمن سال 1397 و مقایسه آن با بهمن سال 1396 گفت: در این مدت، تورم برنج تایلندی که با دلار چهار هزار و 200 تومانی وارد شده است، 83 درصد بوده در حالی که تورم برنج طارم تولید داخل که با بسیاری از هزینهها مانند تراکتور، کارگر، سم، کود در داخل کشور تولید میشود، 17 درصد بوده است. وی اضافه کرد: همچنین در این مدت، تخممرغ 121 درصد، جوی خارجی 400 و ذرت خارجی 54.2 درصد، روغن نباتی جامد 57.8 درصد، کنجاله سویای وارداتی 70.8 درصد، گوشت گوساله 85 درصد، گوشت گوسفند 100 درصد و گوشت مرغ 88 درصد تورم داشته است. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس آمار آخرین تورم اعلامی، آخر آبان امسال نسبت به آبان سال 1397، کل تورم 41.4 درصد، خوراکی 58.5 درصد، گوشت 80 درصد، شیر و پنیر و تخممرغ 43.9 درصد، شکر 56.4 درصد است در حالی که در همین مدت تورم پوشاک که ارز وارداتی دریافت نکرده, 50 درصد است. حسننژاد گفت: پارسال 14 میلیارد دلار ارز چهار هزار و 200 تومانی به کالاهای اساسی اختصاص داده شد در حالی که کف قیمت دلار در بازار آزاد, 11 هزار و 200 تومان بوده است بنابراین اگر 14 میلیارد دلار را در 7 هزار تومان ضرب کنیم, 98 هزار میلیارد تومان یارانه ارزی پرداخت شده است در حالی که کل بودجه عمرانی ما کمتر از 30 هزار میلیارد تومان بوده است و این سود به دلالان رسیده است. وی علت منتشر نشدن اسامی شرکتهای دریافتکننده ارز چهار هزار و 200 تومانی را قدرت فاسدان بیان و اضافه کرد: در این باره دو تن از معاونان وزارت جهاد کشاورزی و معاون بانک مرکزی و برخی از آقازادهها بازداشت و رییس بانک مرکزی ممنوع الخروج شدند که این نشان میدهد قدرتهای فاسد نمیگذارند رانت 4 هزار و 200 متوقف شود.