اخبار

۱۳۹۹/۰۴/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۸۵۱۰

عمده ارزصادراتی برگشته است

تسنیم|رییس اتاق بازرگانی تهران گفت: بخش عمده‌ای از ارز حاصل از صادرات به کشور بازگشته است. مسعود خوانساری افزود: توافقی که بین اتاق بازرگانی و بانک مرکزی شده این بود که در سال اول 80 درصد ارز برگردد، چون قیمت‌های پایه کالاهایی که صادر می‌شود ممکن بود سال‌های قبل به خاطر جوایز صادراتی قیمت‌های بالایی باشد از این رو قرار شد 70 درصد آن 80 درصد برگردد. وی همچنین اظهار داشت: در سال دوم یعنی 98 به همین روال قرار بود انجام شود البته بعد بانک مرکزی طی بخشنامه‌ای بحث 20 درصد را منتفی کرد. رییس اتاق بازرگانی تهران گفت: قرار بر این بود که 70 درصد ارز حاصل از صادرات برگردد و تاکنون قسمت اعظم این ارزها برگشته است البته با توجه به بحث تحریم و مشکلاتی که وجود دارد آوردن ارز به سامانه نیما با مشکلاتی رو به روست وی افزود: ناگفته نماند ممکن است برخی‌ها هم سوءاستفاده کرده و ارز حاصل از صادرات را به مملکت بر نگردانده باشند و این قضیه را نمی‌توان انکار کرد. خوانساری تصریح کرد: مشکل اساسی کشور در حال حاضر کسری بودجه است معنی این حرف اینکه بودجه کم است و دولت مجبور به استقراض از بانک مرکزی است. وی ادامه داد: استقراض از بانک مرکزی افزایش پایه پولی، تورم و تبعات دیگری را برای اقتصاد کشور به دنبال دارد. به گفته وی، برای اینکه کشور دچار ابر تورم نشود دولت باید به چهار راهکار مهم توجه جدی داشته باشد. وی افزود: راهکار اول اینکه سهام شرکت‌های دولتی را بصورت عرضه اولیه وارد بورس کند و از محل فروش این سهام برای کسری بودجه ریال تامین کند. خوانساری بیان داشت: راهکار دوم انتشار اوراق بدهی است که بانک مرکزی تعهد کرده این کار را انجام دهد که یک اقدام بسیار خوبی است البته نرخ این اوراق باید به نحوی تعیین شود که برای مردم جذاب باشد. وی ادامه داد: راهکار سوم افزایش پایه‌های مالیاتی و راهکار چهارم کوچک کردن بدنه دولت است. رییس اتاق بازرگانی تهران گفت: کوچک کردن دولت در بین تمامی این راهکارها از همه مهم‌تر است. وی افزود: پیشنهاد اول و دوم درست است که امسال قدری کمک می‌کند تورم کمتر شود اما بدهی امسال را به سال‌های بعد می‌اندازد. خوانساری تصریح کرد: اگر دولت‌ها کسری بودجه خود را نتوانند متوازن کنند بحث تورم هر سال ادامه‌دار خواهد بود. وی ادامه داد: مهم‌ترین بحث این است که دولت هزینه‌ها و حجم خود را کم کند و به بخش خصوصی بیشتر میدان دهد. رییس اتاق بازرگانی تهران یادآورشد: بهترین حالت این است که دولت بسترهای لازم را برای فعالیت بخش خصوصی به بهترین وجه فراهم و از محل فعالیت این بخش 25 درصد مالیات دریافت کند و هزینه‌های خود را پوشش دهد، چه شراکتی بهتر از این!

صدور ضمانتنامه ارزان‌تر برای واردات موقت کالا

رییس هیات‌مدیره و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با اعلام پذیرش ضمانتنامه‌های این صندوق برای ورود موقت کالا توسط گمرک، گفت: ضمانتنامه‌های صندوق ضمانت صادرات هزینه و بروکراسی کمتری نسبت به ضمانتنامه بانک‌ها دارد. افروز بهرامی درباره پذیرش ضمانتنامه‌های صندوق ضمانت صادرات توسط گمرک گفت: با توجه به اینکه امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال جهش تولید نام‌گذاری شده است، تمامی ظرفیت‌های کشور باید در خدمت تحقق شعار سال باشد. اولویت وزارت صمت نیز در سال جاری، تحقق جهش تولید است که این مهم به‌طور قطع از مسیر توسعه صادرات می‌گذرد. وی افزود: براساس تفاهم مهمی که بین وزرای صمت و اقتصاد صورت گرفت صادرکنندگان می‌توانند با ضمانتنامه‌های صندوق ضمانت صادرات، ورود موقت کالا داشته باشند. رییس صندوق ضمانت صادرات این موضوع را از جمله مطالبات طولانی مدت بخش خصوصی عنوان کرد و اظهار داشت: این موضوع باعث می‌شود تا هزینه‌های صدور ضمانتنامه در گمرک برای صادرکنندگان کاهش یافته و به تسهیل امور کمک کند. بهرامی با بیان اینکه این ضمانتنامه‌ها سقف ریالی ندارند، تصریح کرد: در عمل این ضمانتنامه جایگزین ضمانتنامه بانکی در گمرک برای ورود موقت کالا می‌شود. وی توضیح داد که تا پیش از این، ذیحسابی گمرک ضمانتنامه‌های صندوق ضمانت صادرات را نمی‌پذیرفت، ولی با تفاهم حاصل شده بین وزارت اقتصاد، خزانه‌داری کشور، بانک مرکزی و گمرک با وزارت صمت و صندوق ضمانت صادرات این مهم انجام شد. بهرامی، مزیت ضمانتنامه‌های این صندوق را هزینه و بروکراسی کمتر نسبت به ضمانتنامه‌های بانکی عنوان کرد.

قیمت سیمان 20 درصد افزایش یافت

دبیر انجمن سیمان از مصوبه جدید افزایش 20 درصدی قیمت سیمان خبر داد. عبدالرضا شیخان اظهار داشت: در پی افزایش قیمت تمام شده تولید سیمان، تولیدکنندگان درخواست افزایش قیمت محصولاتشان را داشتند که در نهایت رشد 20 درصدی قیمت‌ها مصوب شد. وی با بیان اینکه قیمت تمام شده تولید سیمان 60 درصد افزایش یافته است، گفت: در این مرحله فعلاً مدیران شرکت‌های سیمانی بر سر رشد 20 درصدی قیمت‌ها توافق کردند و این مصوبه از امروز 10 تیرماه اجرایی می‌شود. افزایش 20 درصدی شامل سیمان تیپ یک می‌شود که در این مورد موافقت وزارت صنعت نیز جلب شده است. وی در مورد وضعیت تولید کارخانه‌های سیمانی نیز گفت: مشکلی در تولید وجود ندارد و تعطیلی در هیچ کارخانه‌ای رخ نداده است.